Hoe AirPods op Roku TV aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe AirPods op Roku TV aan te sluiten
Hoe AirPods op Roku TV aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt AirPods niet rechtstreeks op een Roku-apparaat aansluiten.
  • Om je AirPods met je Roku te gebruiken, sluit je je AirPods aan op je telefoon.
  • In de Roku-app op je telefoon: verbind de telefoon met het Roku-apparaat. Schakel de functie Privé luisteren in om op uw AirPods te luisteren terwijl u de tv gebruikt.

Dit artikel legt uit hoe je AirPods aansluit op Roku TV.

Hoe sluit ik mijn AirPods aan op mijn Roku TV?

Je kunt AirPods niet rechtstreeks aansluiten op een Roku-tv of Roku-streamingapparaat, omdat je in het algemeen geen Bluetooth-hoofdtelefoon op een Roku-tv kunt aansluiten. Er is echter een tijdelijke oplossing voor het gebruik van de Roku-app op uw mobiele apparaat.

Door de AirPods aan te sluiten op je mobiele apparaat en de Roku-app op je mobiele apparaat te verbinden met je Roku-tv of streamingapparaat, kun je een programma of film op je tv bekijken en het geluid horen via je AirPods.

Dezelfde oplossing werkt voor elke Bluetooth-hoofdtelefoon. Koppel de hoofdtelefoon gewoon aan uw mobiele apparaat en volg de rest van de instructies.

Hier leest u hoe u uw AirPods verbindt met uw Roku-tv of streamingapparaat met behulp van de Roku-app:

  1. Sluit uw AirPods aan op uw iPhone of koppel uw AirPods aan uw Android-telefoon.
  2. Download en installeer de Roku-app op je telefoon.
  3. Open de Roku-app.

  4. Tik op Remote.
  5. Tap Apparaten.
  6. Tik op OK.

    Image
    Image
  7. Tik op Nu verbinden.
  8. Wacht tot de Roku-app je Roku TV of Roku-streamingapparaat vindt en selecteer het in de lijst.
  9. Nadat het apparaat verbinding heeft gemaakt, tikt u op het remote-pictogram.

    Image
    Image
  10. Tik op het hoofdtelefoonpictogram.
  11. Tik OK.
  12. Open het controlecentrum en controleer of uw AirPods actief zijn.

    Image
    Image
  13. Speel een film of show af op je Roku en je hoort het geluid in je AirPods.

Bottom Line

De Private Listening-functie die beschikbaar is in de Roku-app werkt met elke koptelefoon die je op je telefoon hebt aangesloten. U kunt een Bluetooth-hoofdtelefoon of bedrade oordopjes op uw telefoon aansluiten en de functie werkt hetzelfde. Koppel gewoon je Bluetooth-hoofdtelefoon met je telefoon of sluit je bedrade oordopjes aan, verbind de Roku-app met je Roku-tv of Roku-streamingapparaat en activeer de functie Privé luisteren.

Wat als mijn Roku geen verbinding maakt met de Roku-app?

Als je Roku geen verbinding maakt met de Roku-app, kun je de functie Privé luisteren niet gebruiken, dus je kunt je AirPods niet gebruiken met je Roku. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom een Roku-apparaat geen verbinding kan maken met de Roku-app:

  • De telefoon en Roku moeten zijn verbonden met hetzelfde draadloze netwerk. Als uw router meer dan één netwerk heeft, zorg er dan voor dat beide apparaten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.
  • De Roku moet volledig worden bijgewerkt, dus update deze indien nodig.
  • De app heeft toestemming nodig om toegang te krijgen tot andere apparaten als je een iPhone gebruikt, dus sta het toe wanneer daarom wordt gevraagd.
  • De telefoon kan niet worden verbonden met een VPN.
  • Het netwerk kan geen AP-isolatie geactiveerd hebben.
  • De Roku moet verbindingen accepteren. Navigeer naar Settings > System > Advanced system settings > Control by mobile apps > Netwerktoegang en stel het in op Default of Permissive.

Als je al deze instellingen hebt gecontroleerd en je Roku nog steeds geen verbinding maakt, probeer dan het Roku-apparaat opnieuw op te starten en de Roku-app opnieuw te starten. Het herstarten van de Roku-app kan een update activeren als er een beschikbaar is, en de verbinding kan werken na het uitvoeren van de update.

FAQ

    Hoe voeg ik Bluetooth toe aan mijn Roku TV?

    Je kunt Bluetooth-functionaliteit toevoegen door Roku TV Wireless Speakers of de Roku Smart Soundbar aan te sluiten op je Smart TV. Je kunt dan je telefoon koppelen met de luidsprekers (niet rechtstreeks met de tv) om audio te krijgen.

    Kan ik elke luidspreker koppelen aan mijn Roku TV?

    Ja. Je kunt elke audio/video-ontvanger (AVR) of soundbar aansluiten op de HDMI-poort van je Roku TV die ARC (audio return channel) ondersteunt. Als de luidspreker geen ARC ondersteunt, kunt u deze in plaats daarvan aansluiten op de optische uitgang (S/PDIF).

    Waarom kan mijn tv geen verbinding maken met de mobiele Roku-app?

    Je Roku TV en je mobiele apparaat moeten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk. Ga naar de instellingen van je tv om te controleren of de optie Netwerktoegang is ingesteld op standaard, zorg ervoor dat je telefoon de laatste versie van de Roku-app gebruikt en start vervolgens je tv en de app opnieuw op.

Aanbevolen: