Hoe maak je een interne harde schijf extern

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een interne harde schijf extern
Hoe maak je een interne harde schijf extern
Anonim

Wat te weten

  • Monteer de interne harde schijf in een externe behuizing, met schroeven of bevestigingsmiddelen. Sluit op oudere schijven de draden aan op de schijf.
  • Sluit de behuizing van de harde schijf af met de meegeleverde schroeven of bevestigingsmiddelen.
  • Sluit de behuizing aan op een computer en volg de plug-and-play-instructies om in te stellen.

Wanneer u een interne harde schijf in een externe schijf verandert, kunt u deze op uw pc aansluiten via een standaard USB-verbinding.

Een interne harde schijf extern aansluiten

Volg deze stappen om een interne harde schijf extern te gebruiken.

  1. Kies een interne harde schijf. U kunt bijna elke harde schijf en behuizing combineren, maar controleer de websites van de fabrikanten om er zeker van te zijn dat de schijf en behuizing compatibel zijn, voor het geval dat.

    Image
    Image
  2. Monteer de schijf in de behuizing. In de behuizing kan een plaats zijn om de interne harde schijf in de behuizing te monteren, met schroeven of bevestigingsmiddelen (een sleuf in de connector). Als u oudere schijven installeert, zoals EIDE of IDE, ziet u mogelijk verschillende draden om de harde schijf aan te sluiten. Voor SATA- of mSATA-schijven zou u een enkele SATA-verbinding moeten zien zoals die in de pc.

    Image
    Image
  3. Steek de aansluitingen in. De verbindingen die u moet maken, zijn afhankelijk van het type harde-schijfconnector dat u heeft. Voor de meeste moderne schijven die SATA of mSATA gebruiken, is er een enkele 7-pins connector die de interfaceverbinding is en stroom levert. Voor PATA-schijven (EIDE of IDE) is er een 40-pins connector en een 4-pins voedingsconnector.

    Beide typen connectoren zijn ontworpen om slechts op één manier te worden aangesloten.

    Image
    Image
  4. Sluit de behuizing van de harde schijf af. Nadat het is aangesloten, sluit u de behuizing weer goed af, met de interne harde schijf erin. De meeste harde-schijfbehuizingen hebben schroeven of eenvoudige bevestigingsmiddelen die u kunt gebruiken om de schijf af te dichten. U hebt nu een interne harde schijf die fungeert als een draagbaar extern opslagapparaat. Het enige dat overblijft is om de behuizing op de pc aan te sluiten.

    Image
    Image
  5. Sluit de behuizing aan. De behuizing wordt geleverd met alle snoeren die nodig zijn om hem op een pc aan te sluiten. Meestal is het een USB-kabel, die zowel connectiviteit als stroom naar de schijf biedt.

    Image
    Image
  6. Sluit de behuizing aan op de pc. Sluit de USB-kabel aan op de pc en laat de drive aangaan. Als het een aan / uit-schakelaar heeft, zet het dan aan.

    Image
    Image
  7. Plug en speel de harde schijf af. Zodra u het aansluit en aanzet, zou uw Windows-machine moeten herkennen dat u nieuwe hardware hebt toegevoegd en u deze kunt "plug-en-spelen". U kunt naar de schijf bladeren, deze openen, er bestanden en mappen naar slepen of deze instellen voor het ontvangen van beveiligingsback-ups en herstelbestanden.

    Image
    Image

Als uw pc de schijf niet herkent, is er mogelijk een formatteringsprobleem. U moet de schijf correct formatteren zodat deze geschikt is voor uw computer. Leren hoe je een harde schijf formatteert is eenvoudig.

Waarom zou u overwegen een interne schijf extern te gebruiken?

Vanwege de beschikbaarheid en een gebrek aan algemene consumentenkennis, kunnen interne harde schijven iets goedkoper zijn dan zelfstandige externe harde schijven. U kunt hiervan profiteren door een nieuwe of extra interne schijf in een harde-schijfbehuizing aan te sluiten.

Aanbevolen: