Voeg meer functies toe door het ontwikkelmenu van Safari in te schakelen

Inhoudsopgave:

Voeg meer functies toe door het ontwikkelmenu van Safari in te schakelen
Voeg meer functies toe door het ontwikkelmenu van Safari in te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Select Safari > Preferences > Advanced > Toon ontwikkelmenu in menubalk.
  • Om Ontwikkelen te gebruiken, ga naar het Safari-menu en selecteer Develop, tussen Bladwijzers en Venster.
  • Meest bruikbare ontwikkelopties: Pagina openen met, User Agent en lege caches.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het menu Ontwikkelen in uw Safari-webbrowser (versie 8 t/m 12) kunt weergeven en gebruiken.

Toon het ontwikkelmenu in Safari

Voordat u het menu Ontwikkelen kunt gebruiken, moet u eerst het verborgen menu zichtbaar maken. Dit is een gemakkelijke taak, veel gemakkelijker dan het Debug-menu te onthullen dat - vóór Safari 4 - alle opdrachten bevatte die nu in het menu Ontwikkelen staan. Denk echter niet dat het oudere Debug-menu niet langer relevant is; het bestaat nog steeds en bevat veel handige tools.

  1. Start Safari vanuit de Dock of de Mac-toepassingsmap.

    Image
    Image
  2. Open de voorkeuren van Safari door op Safari in de menubalk te klikken en Voorkeuren te selecteren in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd in het voorkeurenscherm.

    Image
    Image
  4. Selecteer Toon ontwikkelmenu in menubalk.

    Image
    Image

Mocht je ooit het ontwikkelaarsmenu willen uitschakelen, verwijder dan het vinkje in de Safari > Preferences > Geavanceerd scherm.

Het ontwikkelmenu gebruiken

Het menu Ontwikkelen verschijnt in de Safari-menubalk tussen de menu-items Bladwijzers en Venster. Het menu Ontwikkelen is vooral handig voor webontwikkelaars, maar incidentele gebruikers kunnen het ook handig vinden.

Image
Image

Sommige van de menu-items van Ontwikkelen die u waarschijnlijk het handigst vindt, zijn:

  • Pagina openen met: hiermee kunt u de huidige webpagina openen in elke browser die u op uw Mac hebt geïnstalleerd. Als je ooit een website bezoekt die niet goed werkt met Safari, gebruik dan deze opdracht om snel naar dezelfde webpagina in een andere browser te gaan.
  • User Agent: De user-agent is een tekstreeks die de browser naar de webserver stuurt die de webpagina host. Als je ooit een webpagina hebt bezocht waarop stond dat Safari niet werd ondersteund, wist de site op deze manier welke browser je gebruikte. In de meeste gevallen is niet ondersteund onzin, en door dit menu-item te gebruiken, kunt u de user-agent wijzigen om er een van een andere browser na te bootsen. Je zult er misschien versteld van staan hoe vaak een webpagina die niet werkt plotseling wel doet, gewoon door de user-agent te veranderen.
  • Lege caches: Safari houdt een cache bij van recent bezochte sites. De gegevens die in deze cache zijn opgeslagen, bevatten alle elementen van een pagina, die kunnen worden gebruikt om snel een website weer te geven wanneer u terugkeert naar de pagina. Soms kan de cache oud of beschadigd zijn, waardoor een webpagina niet goed wordt weergegeven. Het legen van de cache kan deze problemen oplossen en kan zelfs helpen om Safari te versnellen.

Extra menu-items voor ontwikkelen

De meeste van de overige menu-items zijn waarschijnlijk nuttiger voor webontwikkelaars, maar als je geïnteresseerd bent in hoe websites worden gebouwd, dan kunnen de volgende items interessant zijn:

  • Show Web Inspector: Dit opent de Web Inspector onderaan de huidige pagina. Met de Web Inspector kunt u de elementen onderzoeken die bij het maken van de pagina zijn gebruikt.
  • Show Page Source: Dit geeft de HTML-code van de huidige pagina weer.
  • Show Page Resources: Dit opent de Resource Inspector zijbalk in de Web Inspector. Het biedt een gemakkelijke manier om te zien welke afbeeldingen, scripts, stylesheets en andere elementen op de huidige pagina worden gebruikt.
  • Start Tijdlijn Opname: Als u wilt zien hoe een webpagina wordt geladen en uitgevoerd, probeer dan de Start Tijdlijn Opname optie. Dit creëert een grafiek die de netwerkactiviteit laat zien en hoe elk site-element wordt geladen en gebruikt. Het zorgt voor een interessante weergave, maar vergeet niet de functie uit te schakelen door Stop Timeline Recording te selecteren. Anders gebruik je de bronnen van je Mac voor niet-productieve taken, tenzij je een web bent ontwikkelaar.
  • Enter Responsive Design Mode: Een ander hulpmiddel voor webontwikkelaars is de ingebouwde simulator waarmee u een voorbeeld kunt bekijken van hoe uw webpagina eruit zal zien bij verschillende schermresoluties of met verschillende apparaten, zoals de iPad of iPhone. Laad gewoon de pagina waarin u geïnteresseerd bent en selecteer Enter Responsive Design Mode om een voorbeeld van de pagina te bekijken. U kunt de paginaweergave proberen met verschillende apparaten of een schermresolutie selecteren die u wilt gebruiken. Als u klaar bent, keert u terug naar het menu Ontwikkelen en selecteert u Responsive Design Mode afsluiten
  • Experimentele functies: als je je moedig voelt, kun je een paar van de functies uitproberen die hun weg kunnen vinden naar toekomstige versies van de Safari-browser.

Met het menu Ontwikkelen zichtbaar, neem even de tijd om de verschillende menu-items uit te proberen. Je zult waarschijnlijk eindigen met een paar favorieten die je vaak zult gebruiken.

Aanbevolen: