De Mac Studio kan ook een draagbare computer zijn

Inhoudsopgave:

De Mac Studio kan ook een draagbare computer zijn
De Mac Studio kan ook een draagbare computer zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Mac Studio is de krachtigste computer van Apple en nu kun je hem gemakkelijk meenemen.
  • WaterField Designs' Mac Studio Travel Bag is als een bowlingtas voor een computer.
  • Je moet nog steeds een scherm bij je hebben.

Image
Image

Apple's M1 Pro-laptopcomputers presteren beter dan veel desktopmachines, en toch is soms alleen een desktop voldoende. En daarvoor heb je een manier nodig om het te dragen.

Een laptop ging vroeger over compromissen. Je hebt kracht, opslag en flexibiliteit ingeruild voor draagbaarheid en gemak. Maar de laatste tijd gebruiken de laptops van Apple's MacBooks uit de M-serie dezelfde chips als de desktops, en dat doen ze op volle snelheid, met een batterij die de hele dag meegaat. Maar voor filmmakers, fotografen en andere professionals wegen de extra mogelijkheden van een desktopcomputer zwaarder dan het ongemak van het rondscharrelen. Laten we eens kijken waarom u misschien nog steeds de voorkeur geeft aan een draagbare desktop en hoe u deze kunt dragen.

"We kunnen meerdere producties tegelijkertijd hebben op verschillende locaties, dus de draagbaarheid van mijn werkstation is altijd belangrijk geweest", vertelde filmmaker Michael Ayjian aan Lifewire via e-mail. "Als je een Mac Studio in een reistas van de ene naar de andere locatie kunt vervoeren, is dat heel eenvoudig. Laptops zijn makkelijk mee te nemen, maar uiteindelijk is het nog steeds ideaal om een desktopstation en monitor te hebben."

Draagbaar bureaublad

Sommige mensen, waaronder deze schrijver, gebruiken een "desktop laptop" opstelling, waarbij je een laptop gebruikt als een semi-permanente desktopcomputer, aangesloten op een monitor en misschien wat andere randapparatuur. Doe je dit via een Thunderbolt-dockingstation, dan is de hele setup met slechts één kabel verbonden voor stroom en data, en als je het bureau achterlaat, heb je nog steeds al je projecten, data en apps precies waar je ze verwacht.

Maar als je voornamelijk op één plek werkt, kan het goedkoper en beter zijn om een desktopcomputer te gebruiken. In de wereld van Apple is dat een Mac mini, Mac Studio of Mac Pro. Alle behalve de Pro zijn redelijk draagbaar, behalve dat ze een stopcontact nodig hebben.

Image
Image

De voordelen van een desktop zijn dat ze grotere ventilatoren kunnen bevatten om langer koeler te blijven, doorgaans meer opslagruimte en RAM hebben en meer poorten hebben voor betere uitbreidbaarheid. Ze zijn misschien niet zo draagbaar als een laptop, maar ze zijn nog steeds behoorlijk compact en gemakkelijk mee te nemen. Daarom heeft WaterField Designs de Mac Studio Travel Bag gemaakt, een leren tas in aktetasstijl die de computer beschermt en ruimte biedt voor andere benodigdheden.

"Onze video-editor heeft een krachtige Mac Studio en wilde deze met de bijbehorende accessoires op een veilige, gemakkelijke manier vervoeren naar sommige van zijn externe taken en van en naar zijn thuiskantoor. Het ziet er goed uit, dus het zet een professionele toon bij zijn klant, "vertelde Gary Waterfield, eigenaar van WaterField Designs, via e-mail aan Lifewire.

Doorgaan

Het scherm is een ander probleem bij het gebruik van een desktop als draagbaar apparaat. En omdat een van de belangrijkste punten van een desktop is dat je een groter scherm kunt gebruiken, moet je er een bij je hebben.

Of, zoals YouTuber Marques Brownlee deed, je zou een iMac Pro in een Pelican-koffer kunnen dragen, wat een legitieme optie is als je de uitrusting echt nodig hebt.

De WaterField-hoes is meer voor woon-werkverkeer tussen plaatsen waar de rest van de uitrusting die je nodig hebt al aanwezig is, zoals een scherm, luidsprekers en misschien zelfs een toetsenbord en trackpad.

Image
Image

"De Mac Studio-reistas is ontworpen voor alleenstaande krachtige gebruikers. Ze kunnen hem in het openbaar vervoer meenemen omdat hij compact is met een relatief klein profiel", vertelde Amyel Oliveros, Chief Creative Officer van WaterField Design, via e-mail aan Lifewire.

Het dragen van een Mac Studio of een andere desktopcomputer kan lastig zijn in vergelijking met een laptop. Maar als je het moet doen, zal zoiets als WaterField's tassen het werk doen, net als een kleinere Peli-hoes met het schuim dat in de juiste vorm voor je apparaat is gesneden.

Maar echt, tenzij je het krachtigste apparaat voor je werk nodig hebt, zoals een video-editor op locatie misschien de eersteklas Mac Studio nodig heeft om op de set te bewerken, kun je vrijwel zeker alles gedaan op een MacBook Pro. Maar nogmaals, als je reist met een desktop en een enorme 4K- of 5K-monitor, zal het ook dienst doen als een geweldige thuisbioscoopopstelling in je hotel.

Aanbevolen: