Amazon maakt eindelijk de lancering van de drone-bezorgservice klaar

Amazon maakt eindelijk de lancering van de drone-bezorgservice klaar
Amazon maakt eindelijk de lancering van de drone-bezorgservice klaar
Anonim

Amazon probeert al sinds 2013 drone-leveringen mogelijk te maken en nu lijkt het erop dat de technologie eindelijk klaar is voor primetime.

Het bedrijf heeft zojuist onthuld dat het later dit jaar de Amazon Prime Air-service zal lanceren zodra het definitieve goedkeuring heeft gekregen van de Federal Aviation Authority (FAA). Om de drones te helpen succesvolle leveringen te doen, heeft Amazon hard gewerkt aan de ontwikkeling van technologie en algoritmen om het vermijden van obstakels te verbeteren. Ze zijn niet de eersten die drone-leveringen in bevolkte gebieden proberen, aangezien Alphabet in april een proefprogramma is gestart in de regio Dallas/Fort Worth.

Image
Image

Inwoners van Lockeford, Californië, zullen als eersten ervaren wat Amazon Prime Air te bieden heeft, met drones die leveringen leveren aan achtertuinen in de hele gemeenschap. Het bedrijf zegt dat het Lockeford als proeftuin heeft gekozen vanwege zijn historische banden met de luchtvaartindustrie.

Amazon heeft niet gespecificeerd welke artikelen in aanmerking komen voor bezorging per drone, maar zei wel dat "duizenden" producten als een van de eersten door de lucht zullen vliegen voordat ze in de handen van ontzagwekkende consumenten aankomen… of in hun zwembaden.

Het bedrijf heeft geen details gegeven met betrekking tot gewichtsbeperkingen, hoewel je zou verwachten dat deze informatie beschikbaar is, aangezien de meeste drones tijdens de vlucht maar een paar kilo vracht kunnen vervoeren.

Image
Image

Voor het eerst aangekondigd in 2013 door voormalig CEO Jeff Bezos, heeft dit programma zijn deel van de problemen gekend, met acht crashes gemeld op testlocaties in het afgelopen jaar, volgens verschillende rapporten. Bovendien hebben analisten twijfel geuit over het nut van drone-leveringen ten opzichte van standaard wegleveringen.

Amazon heeft niet aangegeven wanneer het programma verder zou gaan dan Lockeford, Californië, naar de rest van het land.

Aanbevolen: