WPS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

WPS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
WPS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige WPS-bestanden zijn documenten die zijn gemaakt door tekstverwerkingsprogramma's.
  • Open er een met MS Word, MS Works of WPS Office Writer.
  • Converteer naar DOCX, DOC, PDF, RTF en meer met dezelfde programma's.

Dit artikel beschrijft de verschillende indelingen die de WPS-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u elk type kunt openen en hoe u uw bestand naar een andere indeling kunt converteren.

Wat is een WPS-bestand?

De meeste bestanden met de WPS-bestandsextensie zijn Microsoft Works-documenten of WPS Writer-documenten.

Het Works-documentbestandsformaat werd in 2006 stopgezet door Microsoft toen het werd vervangen door het DOC-formaat van Microsoft. De twee zijn vergelijkbaar in die zin dat ze rich text, tabellen en afbeeldingen ondersteunen, maar het WPS-formaat mist enkele van de meer geavanceerde opmaakfuncties die worden ondersteund door DOC.

Een ander programma dat dezelfde bestandsextensie gebruikt, is Translator's Workbench, maar in plaats van als een documentbestand, wordt het gebruikt als een projectinstellingenbestand.

WPS staat ook voor Wi-Fi Protected Setup, maar heeft niets te maken met de bestandsindelingen die op deze pagina worden beschreven.

Hoe een WPS-bestand te openen

Aangezien de meeste WPS-bestanden die u zult vinden waarschijnlijk zijn gemaakt met Microsoft Works, kunnen ze zeker door dat programma worden geopend. Aangezien het echter niet meer leverbaar is, kan het moeilijk zijn om een kopie van de software te verkrijgen.

Als je een kopie hebt van de nieuwste versie van Microsoft Works, versie 9, en je moet een WPS-bestand openen dat is gemaakt met Microsoft Works versie 4 of 4.5, moet je eerst het gratis Microsoft Works 4 installeren. Bestandsconverter.

Gelukkig kunnen WPS-bestanden ook worden geopend met een van de nieuwste versies van Microsoft Word. Kies in Word 2003 of nieuwer het bestandstype "Works" wanneer u naar het bestand bladert.

Afhankelijk van uw versie van MS Office en de versie van Works waarin het WPS-bestand dat u wilt openen is gemaakt, moet u mogelijk de gratis Microsoft Works 6-9 File Converter-tool installeren voordat u kunt openen het bestand in kwestie.

De gratis AbiWord-tekstverwerker opent ook WPS-bestanden, tenminste die gemaakt met bepaalde versies van Works. LibreOffice Writer en OpenOffice Writer zijn nog twee gratis programma's die WPS-bestanden kunnen openen.

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand met een van deze methoden, kan het in plaats daarvan een WPS Writer-document zijn, dat ook deze extensie gebruikt. U kunt er een openen met de WPS Office Writer-software.

WPS Cloud is een online versie van deze kantoorsuite die het bestand online kan openen.

Image
Image

Microsoft's Word Viewer is een andere optie als je alleen de WPS wilt bekijken en niet echt wilt bewerken. Deze gratis tool werkt ook voor andere documenten, zoals DOC, DOT, RTF en XML.

Misschien heb je geluk als je Trados Studio gebruikt om Translator's Workbench-projectbestanden te openen.

Een WPS-bestand converteren

Er zijn twee manieren om een WPS-bestand te converteren. U kunt het ofwel openen in een van de hierboven genoemde ondersteunde programma's en het vervolgens opslaan in een ander formaat, of u kunt een speciale bestandsconverter gebruiken om de WPS naar een ander documentformaat te converteren.

Met WPS Office Writer kunt u het document bijvoorbeeld converteren naar DOC, DOCX, PDF, XML, WPT, HTML en andere vergelijkbare documentindelingen.

Image
Image

Als iemand je een document in dit formaat heeft gestuurd of als je er een van internet hebt gedownload, en je wilt geen van de programma's installeren die het formaat ondersteunen, raden we je ten zeerste aan Zamzar of CloudConvert te gebruiken. Dit zijn slechts twee voorbeelden van gratis online converters die ondersteuning bieden voor het opslaan van het bestand in Word-indelingen, ODT, PDF, TXT en andere.

Met die twee converters hoef je alleen maar het bestand naar de website te uploaden en vervolgens het formaat te kiezen waarnaar je het wilt converteren. Download vervolgens het geconverteerde document terug naar uw computer om het te gebruiken.

Kan het nog steeds niet openen?

Veel bestanden delen dezelfde extensieletters. Dit maakt het verwisselen van formaten heel eenvoudig, omdat op het eerste gezicht vergelijkbare extensies de bestanden in formaat verwant lijken te maken. Helaas is dit meestal niet waar, en het leidt tot fouten wanneer een programma een incompatibel formaat probeert te openen.

Enkele voorbeelden van bestandsextensies die gemakkelijk voor WPS kunnen worden aangezien, zijn WPD, PWS (Painter Workspace), PSW (Windows Password Reset Disk), WPP (WebPlus Project) en VPS (Virtual CD Copy Template).

Aanbevolen: