Waarom een 14-inch iPad Pro perfect zou passen bij iPadOS 16

Inhoudsopgave:

Waarom een 14-inch iPad Pro perfect zou passen bij iPadOS 16
Waarom een 14-inch iPad Pro perfect zou passen bij iPadOS 16
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het gerucht gaat dat Apple volgend jaar een 14,1-inch iPad kan lanceren.
  • Veel iPad-gebruikers zouden dol zijn op een groter scherm.
  • Een iPad met een groot scherm past perfect bij het nieuwe ontwerp met meerdere vensters van iPadOS 16.
Image
Image

Een 14-inch iPad Pro lijkt misschien belachelijk onpraktisch totdat je je herinnert dat Apple een 17-inch MacBook Pro maakte, en het was fantastisch. Ook: onpraktisch.

Een nieuw gerucht zegt dat er volgend jaar een 14,1-inch iPad Pro komt, en dat wordt hoog tijd. In onze gedachten is de iPad een slanke, draagbare computer die je bijna overal mee naartoe kunt nemen. Het idee van een gigantische versie die moeite zou hebben om in veel laptophoezen te passen, lijkt absurd, maar voor veel mensen die de 12,9-inch iPad al gebruiken, kan een grotere versie niet snel genoeg komen. Vooral nu iPadOS 16 ondersteuning biedt voor meerdere vensters op de tablet van Apple.

"Ik ben al jaren een iPad-gebruiker en ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben over de geruchten over een 14-inch iPad Pro", schrijver, leraar en oude iPad-liefhebber Chris Anderson vertelde Lifewire via e-mail. "Ik denk dat dit een geweldige computer zou kunnen zijn, vooral in combinatie met iPadOS 16's nieuwe multitasking met vensters. Ik denk dat een groter scherm geweldig zou zijn voor productiviteit en creativiteit, en ik denk dat de nieuwe multitasking-functies de iPad nog veelzijdiger zouden maken."

iPad Jumbotron

Er zijn drie iPad-formaten: een kleine iPad mini, de gewone 10.5-11-inch iPad/iPad Air/iPad Pro en de grote 12,9-inch Air. Het middelgrote origineel is uiteraard het Goldilocks-model, en de mini is verrassend handig voor zo'n klein scherm. Maar de grote Pro is Apple's kijk op de tablet-laptop.

In combinatie met het Magic Keyboard met trackpad is de grote Pro zo'n beetje een 13-inch MacBook. Het is goed voor videobewerking, muziek maken en schrijven, met een bronvenster aan de ene kant van een gesplitst scherm en een tekstdocument aan de andere kant.

Maar soms is zelfs dit niet genoeg.

… een groter scherm zou geweldig zijn voor productiviteit en creativiteit, en ik denk dat de nieuwe multitasking-functies de iPad nog veelzijdiger zouden maken.

Wat betreft draagbaarheid, dat is niet altijd het belangrijkste aspect. Als dat zo is, zijn er kleinere iPads. Niemand klaagt dat de 16-inch MacBook Pro te groot is. Ze kopen in plaats daarvan gewoon de 14-inch. Veel muzikanten gebruiken bijvoorbeeld de 12,9-inch Pro als vast onderdeel van hun rig. Het staat op een standaard en wordt voornamelijk of uitsluitend gebruikt voor het maken van muziek. In dit geval is draagbaarheid onbelangrijk.

En muzikanten houden van het grote scherm omdat iPad-muziek draait om plug-ins voor audio-eenheden, kleine app-vensters die worden gehost in de hoofdhulpprogramma-app. Voor iPad-gebaseerde muzikanten biedt de iPad al vele jaren multi-window multitasking. Voor hen zou een groter venster hen in staat stellen meer tegelijk op het scherm te zien - muzikanten willen niet graven naar verborgen vensters tijdens een optreden.

"[Apple heeft nodig] om dit te doen voor meer professioneel studiogebruik, 12.9 is te klein voor constant gebruik gedurende de dag voor de meeste dingen", schrijft iPad-eerste muzikant Carnbot op een Audiobus-forum waaraan door Lifewire werd deelgenomen.

En er zijn genoeg andere gebruikers die een groter scherm misschien waarderen. Video-editors, artiesten die apps zoals Procreate gebruiken, of gewoon mensen die hun iPad gebruiken om tv en films te kijken.

Image
Image

Multitasking

iPadOS 16 biedt ondersteuning voor meerdere vensters op de iPad. Op dit moment kun je twee apps tegelijk bekijken in Split View, een andere toevoegen via slide-over en vervolgens verschillende hulpprogrammavensters daarbovenop plaatsen - een snel notitievenster of een video die beeld-in-beeld afspeelt.

In iPadOS 16 kunnen we maximaal vier vensters tegelijk bekijken (plus nog eens vier als ze zijn aangesloten op een extern beeldscherm). In de huidige bèta's is de implementatie een beetje raar: vensters worden automatisch herschikt om onder het momenteel gefocuste venster te worden gestapeld, in plaats van te worden betegeld zoals op een Mac of pc. Toch is een groter scherm met meer ruimte welkom.

"[Een] grote iPad zou het perfecte apparaat zijn voor veel mensen, waaronder ik, en zou de grens tussen tablet en laptop blijven vervagen", schreef Apple-geruchtenfluisteraar Mark Gurman vorig jaar op zijn blog.

Een iPad met een groot scherm zou een vrij duidelijk signaal zijn dat Apple de iPad als een derde computerplatform beschouwt, niet alleen als een grote iPhone, wat het het grootste deel van zijn leven is geweest.iPadOS 16 voegt niet alleen vensters toe, maar vernieuwt ook de ondermaatse app Bestanden met meer professionele functies en stelt app-makers zelfs in staat hardwarestuurprogramma's voor het apparaat te maken, wat een behoorlijk serieuze zaak is. De toekomst van de iPad ziet er goed uit. En ook, als dit gerucht waar is, behoorlijk groot.

Aanbevolen: