Hoe een Google Chromecast in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe een Google Chromecast in te stellen
Hoe een Google Chromecast in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Steek eerst je Chromecast aan op een vrije HDMI-poort op je tv.
  • Sluit vervolgens de stroomkabel aan op de Chromecast en een USB-poort of -uitgang (Chromecast Ultra).
  • Download ten slotte de Google Home-app uit de App Store of Play Store en volg de instructies.

Dit artikel leidt je door de stappen die nodig zijn om een Google Chromecast in te stellen op je tv en wifi.

Hoe u uw Chromecast kunt gebruiken

Het instellen van een Chromecast is relatief snel en pijnloos, maar er zijn een paar stappen die je moet doorlopen om er te komen.

  1. Steek de Chromecast aan op een vrije HDMI-poort van je tv en de stroomkabel in een vrije USB-poort of, als je dat liever hebt (of als je een Chromecast Ultra gebruikt), een stopcontact.

    Schakel vervolgens de tv in en gebruik je afstandsbediening om de juiste HDMI-ingang voor de Chromecast te selecteren.

  2. Als je het nog niet hebt geïnstalleerd, download dan de Google Home-app uit de App Store of Google Play Store.
  3. Volg de instructies op het scherm om het door u gekozen Google-account te selecteren en geef desgevraagd toestemming voor toegang tot apparaten in de buurt en uw locatiegegevens.

    Image
    Image
  4. De app zoekt dan naar lokale apparaten. Selecteer desgevraagd dat u een Chromecast instelt in de lijst met mogelijke apparaten.

    Wanneer het uw Chromecast vindt, selecteert u Volgende.

    Als je dit proces om de een of andere reden annuleert en ernaar moet terugkeren, open dan de Google Home app, selecteer het + icoon in de linkerbovenhoek, gevolgd door Apparaat instellen > Nieuw apparaat > Home.

  5. Je zou dan een code van vier tekens op je tv moeten zien verschijnen. Zorg ervoor dat deze overeenkomt met die op uw telefoon, selecteer vervolgens Volgende en ga akkoord met de juridische voorwaarden wanneer daarom wordt gevraagd.
  6. Als je akkoord wilt gaan met het delen van gegevens door Google, doe dat dan, en als je wilt, selecteer dan een benoemde locatie in je huis voor de Chroemcast. Je hebt ook opties om Google Assistant en Link Radio Services in te stellen op je Chromecast, als je dat wilt.
  7. Wanneer u wordt gevraagd om een Wi-Fi-verbinding in te stellen, doet u dit door uw Wi-Fi-netwerk te selecteren en het wachtwoord in te voeren.

    Image
    Image
  8. Daarna kun je de optionele tutorial volgen, of de laatste Next selecteren om de installatie af te ronden.

Aansluiten op een TV

Uw Chromecast aansluiten op uw tv is net zo eenvoudig als het aansluiten op een beschikbare HDMI-poort en vervolgens de voedingskabel aansluiten op een geschikt stopcontact. Dat kan een eenvoudige vrije USB-poort op de tv zijn als je een standaard Chromecast gebruikt, of een stopcontact als je een Chromecast Ultra gebruikt.

Het installatieproces vereist wat meer invoer, maar volg de bovenstaande stappen en je hebt je Chromecast in een mum van tijd ingesteld voor streaming.

Verbinding maken met wifi

Je Chromecast verbinden met je wifi-netwerk is snel en eenvoudig; volg gewoon de instructies op het scherm. U moet de naam van uw netwerk en uw wifi-wachtwoord weten, maar voer de informatie in wanneer daarom wordt gevraagd, en uw Chromecast maakt automatisch verbinding en blijft verbonden.

FAQ

    Hoe gebruik ik een Google Chromecast?

    Zodra je Chromecast is ingesteld en verbonden met je tv of wifi-netwerk, kun je Chrome-tabbladen van je computer naar een ander apparaat sturen. Selecteer in Chrome het More menu (drie verticale stippen) en kies vervolgens Cast Selecteer uw Chromecast en het zal uw scherm naar de andere apparaat.

    Hoe verbind ik de Google Home met een tv zonder Chromecast?

    Je hebt verschillende opties om je tv te gebruiken met Google Home zonder Chromecast. Sommige oplossingen omvatten een universele afstandsbediening met slimme functies en Roku's Quick Remote-app. Uw tv heeft mogelijk ook Google Home ingebouwd; controleer de gebruikershandleiding om te bevestigen.

Aanbevolen: