Hoe Fire Stick te verbinden met wifi van het hotel

Inhoudsopgave:

Hoe Fire Stick te verbinden met wifi van het hotel
Hoe Fire Stick te verbinden met wifi van het hotel
Anonim

Wat te weten

  • Sluit je Amazon Fire Stick aan op de HDMI-poort van je hotelkamer-tv en sluit de USB-kabel aan op de tv of een stopcontact.
  • Log in op de wifi van het hotel via je Fire Stick zoals je thuis zou doen.
  • Vraag het hotelpersoneel naar de limieten voor wifi-toegang en extra kosten voor het downloaden van gegevens.

Dit artikel neemt je mee door het hele proces van het gebruik van je Amazon Fire Stick in een hotelkamer met gedetailleerde stappen om hem op de tv van je kamer aan te sluiten en tips over waar je op moet letten als het gaat om toegang tot de wifi van je kamer -Fi-internetservice.

De stappen op deze pagina zijn van toepassing op de meeste grote Amazon-streamingstick-apparaten, waaronder Fire TV Stick Lite, Fire TV Stick, Fire TV Stick 4K en Fire TV Cube.

Hoe verbind ik mijn Fire Stick met wifi van het hotel?

Dit is wat je moet doen om je Amazon Fire Stick in een hotelkamer te laten werken.

  1. Zoek de HDMI-poort aan de achterkant of zijkant van de tv van je hotelkamer.

    Het kan zijn dat je een ander aangesloten apparaat moet loskoppelen om een HDMI-poort te gebruiken, maar dit is prima zolang je eraan denkt om het weer aan te sluiten voordat je uitcheckt uit je hotelkamer.

  2. Steek je Amazon Fire TV Stick in de HDMI-poort van de tv.

    Image
    Image
  3. Steek de USB-kabel in de USB-poort van de tv als deze er een heeft.

    Image
    Image
  4. Als de tv geen USB-poort heeft of als de USB-poort opladen niet ondersteunt, moet je de USB-lichtnetadapter van de Fire Stick aansluiten op de kabel en deze aansluiten op een stopcontact op de muur voor kracht.

    Image
    Image

    Als je bent vergeten de USB-adapter van de Fire Stick mee te nemen, kun je die voor je telefoon of elektrische tandenborstel nog steeds gebruiken. Het hotelpersoneel heeft mogelijk ook een reserve die u kunt lenen.

  5. Zet de tv en de Amazon Fire TV Stick aan met hun respectievelijke afstandsbedieningen.

    Image
    Image

    Druk op de Home-knop op de Fire Stick-afstandsbediening om hem te wekken.

  6. Gebruik de afstandsbediening van de tv om door de invoerbronnen te bladeren totdat je je gebruikelijke Fire Stick-startscherm ziet.

    Image
    Image

    De invoeroptie op de afstandsbediening van de tv wordt vaak aangeduid als Input of Sources. Soms wordt ook een pictogram van een vierkant met een pijl erin gebruikt.

  7. Selecteer het Instellingen pictogram in het hoofdmenu.

    Image
    Image
  8. Selecteer Netwerk.

    Image
    Image
  9. Selecteer het wifi-netwerk van je hotel in de lijst met beschikbare netwerken. Als u de naam van het Wi-Fi-netwerk niet kunt zien, selecteert u See All Networks om de volledige lijst met beschikbare draadloze internetverbindingen te bekijken.

    Wees extra voorzichtig bij het selecteren van het officiële hotelnetwerk en niet een netwerk dat door iemand anders wordt beheerd.

    Image
    Image
  10. Voer de inloggegevens in die je bij het inchecken hebt gekregen. Als je deze informatie niet hebt, zou het hotelpersoneel je moeten kunnen helpen.

    Sommige hotels implementeren een webportaal waarvoor u uw informatie op de website moet invoeren. Deze methode zou nog steeds moeten werken op uw Fire Stick, hoewel het essentieel is om te wachten tot de webportal is geladen of geactiveerd, omdat het annuleren van dit proces inlogproblemen kan veroorzaken.

    Image
    Image

Waarom maakt mijn Fire Stick geen verbinding met de wifi van mijn hotel?

Er zijn twee hoofdredenen waarom je Amazon Fire Stick mogelijk problemen ondervindt met het wifi-netwerk van je hotel.

  • Het wifi-inlogproces is te complex voor de Fire Stick.
  • Het hotel heeft limieten gesteld aan het soort apparaten dat verbinding kan maken met wifi.

De gemakkelijkste manier om een frustrerende wifi-inlogervaring van een hotel te omzeilen, is door op je laptop in te loggen op het netwerk en een draadloze hotspot te maken die je Fire Stick kan gebruiken. U kunt Mac- en Windows-computers gebruiken om een Wi-Fi-verbinding of iPhone- en Android-smartphones te delen.

Waarom is mijn vuurstok zo traag in mijn hotelkamer?

Houd er rekening mee dat wanneer u van plan bent uw Amazon Fire TV Stick te gebruiken tijdens een hotelverblijf, veel hotels de internetsnelheid van hun Wi-Fi op een laag niveau beperken, waardoor het bijna onbruikbaar wordt voor het streamen van video-inhoud. In sommige landen is het ook gebruikelijk dat hotels exorbitante kosten in rekening brengen voor hogere snelheden of wanneer u lage datalimieten overschrijdt.

Er kunnen hoge kosten in rekening worden gebracht voor het streamen van media via het wifi-netwerk van het hotel, dus het is essentieel om vooraf contact op te nemen met het personeel om schokkende rekeningen te voorkomen wanneer u uitcheckt.

Een oplossing voor dit probleem is om Prime Video-media vooraf te downloaden op uw smartphone, tablet of laptop voordat u op reis gaat, die u vervolgens naar de tv van uw hotelkamer of uw aangesloten Fire Stick kunt casten.

Kan ik mijn Amazon Fire Stick in een hotel gebruiken?

Het is mogelijk om je Amazon Fire Stick te gebruiken tijdens een verblijf in een hotelkamer of Airbnb.

Image
Image

Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Je Amazon Fire Stick en zijn afstandsbediening.
  • De USB-lichtnetadapter voor het geval de tv geen USB-poort heeft of je Fire Stick niet van stroom kan voorzien.
  • Een voedingsadapter, als je naar een regio reist met verschillende stopcontacten.
  • Een wifi-netwerk in je kamer met ondersteuning voor mediastreaming en geen datalimieten.

Je hebt je Fire Stick alleen nodig om content op de tv van je hotelkamer te bekijken. Je hebt als Amazon Prime-lid ook toegang tot je favoriete programma's en films via een webbrowser of Amazon Prime Video-apps voor smartphones en tablets.

Je kunt de overgrote meerderheid van de inhoud die je bekijkt ook bekijken op een Fire Stick op je computer, smartphone en tablet via een webbrowser of een app.

Kan ik mijn vuurstok meenemen op vakantie?

Er is geen reden waarom u uw Amazon Fire TV Stick niet mee op vakantie kunt nemen wanneer u in binnen- of buitenland reist. Als u echter naar het buitenland reist, zijn er enkele dingen die u in gedachten moet houden.

  • Verschillende regionale inhoud van Fire Stick. Hoewel de meeste shows en films die door Amazon zijn gemaakt wereldwijd beschikbaar zijn, kan het zijn dat andere inhoud ontbreekt en wordt vervangen door nieuwe inhoud die lokaal is voor uw vakantiebestemming.
  • Vergeet geen stroomadapter. Mogelijk moet je je Fire Stick op een muur aansluiten, dus vergeet niet een adapter mee te nemen om hem van stroom te voorzien en al je andere apparaten op te laden.
  • Internetverbindingen zijn mogelijk onbruikbaar voor streaming. Dus ondanks wat de hotel- en Air BNB-vermeldingen beloven, is het het beste om op zijn minst wat inhoud vooraf te downloaden op uw slimme apparaten voor het geval u geen inhoud op uw Fire Stick kunt streamen.

FAQ

    Kan ik een Fire Stick verbinden met wifi van het hotel zonder een afstandsbediening?

    Je kunt je Fire Stick verbinden met wifi zonder de afstandsbediening met behulp van de Fire TV Remote-app op je telefoon. Selecteer in de Fire TV Remote-app Aanmelden > voer e-mailadres en wachtwoord in > Aanmelden > selecteer apparaat > voer codenummer voor verbindingsverzoek in.

    Waarom is het volume uitgeschakeld wanneer ik mijn Fire Stick aansluit op een hoteltelevisie?

    U kunt verschillende stappen voor probleemoplossing proberen om het probleem op te lossen wanneer het volume niet werkt op een Fire Stick-afstandsbediening. Druk eerst op de Mute-knop om er zeker van te zijn dat u het geluid niet per ongeluk hebt gedempt, en plaats vervolgens nieuwe batterijen, aangezien een te laag batterijvermogen volumeproblemen kan veroorzaken. Probeer ten slotte de afstandsbediening van de hoteltelevisie te gebruiken om het volume te regelen.

Aanbevolen: