Waarom AI gereguleerd moet worden

Inhoudsopgave:

Waarom AI gereguleerd moet worden
Waarom AI gereguleerd moet worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Europese Unie overweegt strikte regels voor het gebruik van AI, ook al kan het miljarden dollars kosten in het bedrijfsleven,
  • Vergelijkbare voorstellen in de VS om AI te reguleren, stuiten op politieke tegenwind.
  • Sommige experts zeggen dat overheden innovaties zoals AI niet moeten reguleren.
Image
Image

Een groeiende wereldwijde beweging heeft tot doel kunstmatige intelligentie (AI) te reguleren.

Europese wetgevers hebben nieuwe wetten voorgesteld die strikte beperkingen op AI kunnen stellen. De wetgeving vordert, hoewel uit een recent onderzoek blijkt dat de regelgeving de EU-economie de komende vijf jaar ongeveer 36 miljard dollar zou kunnen kosten. Sommige waarnemers beweren dat dergelijke maatregelen ook in de VS nodig zijn.

"Naarmate onze samenleving overgaat naar een digitaal ondersteunde omgeving, kan een ongereguleerde AI leiden tot misbruik, waardoor onze rechten op privacy en gegevensbescherming mogelijk worden ondermijnd", vertelde Joseph Nwankpa, een professor in informatiesystemen aan de Miami University in Ohio, Lifewire in een e-mailinterview.

"Bovendien zou slecht gereguleerde AI inherente maatschappelijke vooroordelen kunnen versterken door misbruik te maken van onevenwichtigheden in de toegang tot informatie in verschillende segmenten van onze samenleving."

Kraken op AI

AI vormt veel bedreigingen, zeggen experts. Een groeiend punt van zorg is het gebruik van AI om verkeerde informatie te verspreiden door middel van diepe vervalsingen, vertelde Wael AbdAlmageed, een professor aan de University of Southern California die AI en andere onderwerpen bestudeert, aan Lifewire in een e-mailinterview. Het kan ook leiden tot verzekeringsfraude door bewijsmateriaal te manipuleren en de veiligheid van kinderen in gevaar te brengen door AI te gebruiken om valse identiteiten te genereren.

Europa loopt voor op de VS als het gaat om AI-wetgeving. De Artificial Intelligence Act (AIA) is een wetsvoorstel dat onlangs is ingediend door de Europese Commissie, de uitvoerende tak van de Europese Unie.

Het zijn niet alleen Europese landen die getroffen zouden worden onder de EU-wetgeving. De AIA zou van toepassing zijn op elke aanbieder van AI wiens diensten of producten de EU-markt bereiken. Wetten zouden AI-tools reguleren die in alles worden gebruikt, van financiële diensten tot speelgoed.

De wet verbiedt AI-systemen die subliminale technieken gebruiken om "het gedrag van een persoon te manipuleren op een manier die psychologische of fysieke schade kan veroorzaken". Het verbiedt ook "uitbuiting van kwetsbaarheden van een groep mensen vanwege hun leeftijd, fysieke of mentale handicap op een manier die psychologische of fysieke schade kan veroorzaken."

AI zou door wetshandhavers geen re altime biometrische identificatie op afstand in openbaar toegankelijke ruimtes mogen verstrekken, behalve in specifieke openbare veiligheidsscenario's.

Ik vind dat AI-wetenschappers en ingenieurs een vorm van zelfcensuur zouden moeten toepassen in termen van welke algoritmen ze ontwikkelen.

Amerikaanse wetgevers zijn ook bezig met het in toom houden van AI. De Algorithmic Justice and Online Platform Transparency Act van 2021 heeft tot doel het discriminerende gebruik van persoonlijke informatie door online platforms te verbieden en transparantie in algoritmische processen te vereisen, zei Nwankpa.

"Net als veel andere soorten technologie, zal niet de technologie zelf worden gereguleerd, maar de manier waarop bedrijven en individuen de technologie gebruiken", Dara Tarkowski, een advocaat die gespecialiseerd is in het snijvlak van recht, technologie, en de sterk gereguleerde industrie, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

"Bepaald gebruik van AI is al gereguleerd. Herinner je je Apple Cards? Regelgevers onderzoeken bijvoorbeeld al de impact van AI op eerlijk krediet en kredietverlening."

Debat woedt over regelgeving

Niet iedereen is het ermee eens dat kunstmatige intelligentie gereguleerd moet worden. AbdAlmageed zei dat regeringen geen wetten mogen aannemen die bepalen hoe AI wordt gebruikt en ontwikkeld.

"Ik ben echter van mening dat AI-wetenschappers en -ingenieurs een vorm van zelfcensuur moeten toepassen in termen van welke algoritmen ze ontwikkelen, hoe ze deze evalueren en hoe ze deze algoritmen inzetten in echte producten", voegde hij eraan toe..

AI is vooral een uitdaging vanuit het oogpunt van regelgeving en technologie, vertelde Jason Corso, directeur van het Stevens Institute for Artificial Intelligence, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Image
Image

"We kunnen auto's zien, we kunnen veiligheidsgordels zien," merkte hij op. "AI opereert voornamelijk achter de schermen. Het zijn data; het is software; we kunnen het niet zien. Om het nog erger te maken, veel producten worden geadverteerd als 'AI' terwijl ze dat niet zijn, wat gedeeltelijk een probleem is van het ziek zijn van AI -gedefinieerd en gedeeltelijk een probleem van overijverige marketing."

Ondanks de risico's die AI met zich meebrengt, stuit de wetgeving om de technologie te reguleren in de VS op hevige tegenstand. Tarkowski zei dat ze niet denkt dat de VS wetten zullen aannemen die zo breed zijn als die welke in Europa worden overwogen. Maar, zei ze, "ik verwacht dat Amerikaanse regelgevers richtlijnen en mogelijke wijzigingen in bestaande wetten zullen opnemen waar AI een impact kan hebben, zoals de Equal Credit Opportunity Act."

Aanbevolen: