Scanguard Ultimate Antivirus Review: alles wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Scanguard Ultimate Antivirus Review: alles wat u moet weten
Scanguard Ultimate Antivirus Review: alles wat u moet weten
Anonim

Bottom Line

Scanguard is niet alleen ineffectief in zijn werk, maar bedenkt bedreigingen en zorgen om gebruikers bang te maken om ervoor te betalen. Zelfs als ze dat doen, maken de fabricageproblemen het veel effectiever dan het is en lopen ze het risico het legitieme systeemgebruik te schaden.

Scanguard Ultimate Antivirus

Image
Image

Scanguard is een tool die zichzelf positioneert als een alles-in-één antivirus- en pc-optimalisatietool met veel te bieden. Het heeft een gratis scanoptie en een premiumpakket dat een completere reeks tools biedt. Er zijn echter zorgen over valse positieven en een aantal meldingen van scareware-tactieken die worden gebruikt om de premium-versie te promoten. We hebben Scanguard op een testsysteem geïnstalleerd om te zien hoe goed het presteert en of de tegenstanders correct zijn in hun beoordelingen. Blijf lezen om onze volledige bevindingen te zien.

Ontwerp: aantrekkelijk, intuïtief, maar alarmerend

De client van Scanguard is behoorlijk aantrekkelijk, met blauw, grijs en wit dat met groot effect wordt gebruikt en intuïtieve menu's die goed zijn gelabeld en, in sommige gevallen, kleurgecodeerd om de gebruiker te helpen het belang van bepaalde informatie.

Er is echter ook veel onnodige informatie. Dit omvat grafieken en staafdiagrammen die er in één oogopslag indrukwekkend uitzien, maar overdreven en onnodig zijn. Het doet ook vanaf het begin zijn uiterste best om duidelijk te maken dat er problemen zijn met uw systeem. Dit lijkt een kernonderdeel te zijn van de manier waarop Scanguard werkt.

Image
Image

Type bescherming: waar is de antivirus?

Scanguard wordt verondersteld een antivirusprogramma te zijn, waarbij de makers beweren dat het wormen, Trojaanse paarden, virussen, adware en ransomware kan blokkeren. In de praktijk bleek het echter helemaal geen legitieme bedreigingen op te pikken. Bij onze eerste grote scan op een gloednieuwe Windows 10-installatie ontdekte het tientallen "bedreigingen", waarvan de meeste Trojaanse paarden zouden zijn. Bij nader inzien waren al deze bestanden echter legitieme Windows-applicaties of -services. Een daarvan was gerelateerd aan hoe Windows omgaat met inbel-internetverbindingen.

We hebben bevestigd dat deze bestanden geen bedreiging vormden met meerdere andere anti-malwaretools, die geen problemen met het systeem ontdekten.

Om het nog erger te maken, toen we opzettelijk virussen downloadden om de effectiviteit van Scanguard te testen, en het geen van hen detecteerde. In feite vond het ze niet bij het gebruik van real-time bescherming of met een corrigerende scan daarna. Windows Defender merkte ze echter op, net als onze andere anti-malwaresuites. We moesten die eigenlijk uitschakelen om de antivirus van Scanguard te testen, maar de snode software werd nog steeds niet opgemerkt.

Scanguard was maar al te bereid om aan te bevelen om legitieme Windows-bestanden in quarantaine te plaatsen waarvan het ten onrechte beweerde dat ze waren geïnfecteerd met een Trojaans paard.

Bottom Line

We hebben maar één schijf in ons testsysteem geplaatst en Scanguard leek alles erop te doorzoeken op zoek naar (vermeend) geïnfecteerde bestanden en applicaties. Door extra schijven te introduceren, kan het meer worden gescand en kun je aanpassen waartoe je het toegang geeft in het instellingenmenu.

Soorten malware: alles en niets

Hoewel Scanguard beweert elk type malware te detecteren en uitgebreide bescherming biedt tegen allerlei soorten bedreigingen, hebben we geen enkele legitieme bedreiging ontdekt die het kon detecteren. Hoewel dat niet betekent dat er geen virussen zijn die het kan detecteren en blokkeren, voor zover we hebben gezien, beschermt het nergens tegen en doet het zijn uiterste best om met de vinger te wijzen naar anderszins legitieme bestanden.

Gebruiksgemak: eenvoudig genoeg

Scanguard antivirus start een scan op het moment dat je het voor de eerste keer opent, waardoor je geen kans hebt om aan te passen waar het naar zoekt of hoe het het doet. Maar het is slechts een snelle scan, dus als u blij zou zijn dat er onmiddellijk een scan plaatsvindt, zou u kunnen denken dat uw systeem beveiligd is wanneer u eventuele problemen oplost die de scan aantreft. Maar het scant nauwelijks iets bij die eerste run.

Om een goede, volledige scan uit te voeren, moet u deze handmatig activeren. Als het klaar is, krijgt u de mogelijkheid om bedreigingen op te lossen door ze in quarantaine te plaatsen of te verwijderen. Het is allemaal relatief eenvoudig en goed gelabeld, maar we raden af om de suggesties op te volgen.

Bottom Line

Scanguard claimt regelmatig updates van zijn virusdefinities uit te voeren, ook al kon het geen virus uit 2003 detecteren.

Prestaties: trage scans, opzettelijke telefoondetecties

Scanguard real-time bescherming is om de een of andere reden standaard uitgeschakeld, maar zelfs met ingeschakeld, heeft Scanguard geen van de bedreigingen opgemerkt die we ervoor hebben geplaatst, ondanks dat Windows Defender ze onmiddellijk oppikt.

Als het op het scannen op bedreigingen aankwam, was Scanguard maar al te bereid om aan te bevelen om legitieme Windows-bestanden in quarantaine te plaatsen waarvan het ten onrechte beweerde dat ze waren geïnfecteerd met een Trojaans paard. Na te hebben bevestigd dat deze bestanden niet geïnfecteerd waren, waren er slechts twee opties waarom dit zou kunnen zijn gebeurd:

  1. Scanguard is hopeloos onvoorbereid om met valse positieven om te gaan.
  2. Het stelt opzettelijk bestanden voor quarantaine voor, wetende dat ze niet geïnfecteerd zijn, om effectiever te lijken en om het kopen van hogere abonnementen aan te moedigen.

Niet alleen dat, maar het hele scanproces duurt buitengewoon lang in vergelijking met andere anti-malware-applicaties.

Dit is een vernietigende aanklacht tegen Scanguard en suggereert dat het in de verste verte niet voldoende is om zijn kerntaak uit te voeren: de gebruikers beschermen die ervoor hebben betaald.

Image
Image

Extra tools: uitgebreid, maar dubieus

Scanguard biedt een aantal extra functies naast antivirusdetectie. Het heeft System Tune-Up Optimization Tools, die beweren problematische software en bestanden te vinden die uw systeem kunnen vertragen. Voor ons kwam dit neer op het verwijderen van cookies uit onze browser, wat Scanguard deed zonder ons te informeren dat dit zou leiden tot opnieuw inloggen op websites, of mogelijk verlies van formuliergegevens of andere on-site informatie.

Het biedt ook schijfopschoning en webbeveiliging. De eerste zal ongewenste bestanden opruimen, maar vond er geen op onze nieuwe Windows-installatie, wat niet bijzonder verrassend is. De webbeveiligingsfunctie weerhield ons er niet van om actief virussen te downloaden, ook al probeerde Windows Defender dit te doen (we hebben de beveiligingen geblokkeerd voor het doel van deze recensie).

In het beste geval zijn deze hulpprogramma's eenvoudig en ineffectief, maar in het slechtste geval kunnen ze, net als de antivirus, kwaadwillig naar problemen zoeken om nuttiger te lijken dan ze zijn. We waren sceptisch over het vinden van meer dan 300 cookies in Chrome onmiddellijk na de installatie, bijvoorbeeld.

Soort ondersteuning: gevarieerd, maar ontoegankelijk

Scanguard biedt een robuust ondersteuningssysteem dat een gedetailleerde FAQ combineert met e-mailcorrespondentie, live webchat en een persoonlijk telefonisch ondersteuningssysteem. De live webchat en telefonische ondersteuning behandelen echter geen technische vragen en sturen ons in plaats daarvan naar het e-mailteam. Veel beoordelingen van derden suggereren dat op deze e-mails ofwel nooit wordt gereageerd, of dat de gepresenteerde informatie niet nuttig is als dat wel het geval is.

Scanguard's officiële website leek ook de dagen rond onze recensie volledig ontoegankelijk.

Bottom Line

Voor $ 25 per jaar is het Essential Anti-Virus-beschermingspakket redelijk geprijsd in vergelijking met de concurrentie. Gezien de effectiviteit (of het gebrek daaraan) van Scanguard is er hier bijna geen waar voor je geld, ongeacht de prijs.

Concurrentie: Scanguard vs. Malwarebytes

Malwarebytes is onze gouden standaard voor antivirusbescherming geweest, dus hoe kan Scanguard zich hiertegen meten? Het verschil is dag en nacht.

Waar Malwarebytes een snelle, transparante, effectieve en uitgebreide anti-malware-oplossing biedt, lijkt Scanguard alles in het werk te stellen om zijn gebruikers bang te maken en hen verkeerde informatie te geven, terwijl het hen niet beschermt wanneer het ertoe doet. Doe jezelf een plezier met Malwarebytes.

Ineffectief en niet de moeite waard om op uw computer te installeren

Het feit dat we onze antivirussoftware op de testmachine moesten uitschakelen om toegang te krijgen tot de Scanguard-website en opnieuw om deze te installeren, zou u alles moeten vertellen wat u moet weten; andere antivirusprogramma's vertrouwen Scanguard niet. Het is niet alleen ineffectief als antivirusprogramma en het blokkeert virussen die bijna twee decennia oud zijn, maar het beweerde ook dat legitieme bestanden waren geïnfecteerd terwijl dat niet het geval was. Dat kan leiden tot een systeem dat slecht functioneert en toch onbeschermd blijft. We geven deze een harde pass.

Specs

  • Productnaam ScanGuard Ultimate Antivirus
  • Prijs $60.00
  • Platformen Windows, MacOS, Android
  • Licentietype Scanguard Ultimate Antivirus
  • Aantal beschermde apparaten Onbeperkt
  • Systeemvereisten Windows XP of hoger, MacOS 10.8 Mountain Lion of hoger, 800 MB schijfruimte.
  • Configuratiescherm/Beheer beperkt
  • Betalingsopties Creditcard/debetkaart
  • Prijs $60/jaar

Aanbevolen: