Hoe te controleren op losgekoppelde computervoedingskabels

Inhoudsopgave:

Hoe te controleren op losgekoppelde computervoedingskabels
Hoe te controleren op losgekoppelde computervoedingskabels
Anonim

Wat te weten

  • Zorg ervoor dat de stroomkabel stevig in de driepuntige voedingspoort aan de achterkant van de computerbehuizing past.
  • Controleer of het andere uiteinde van de voedingskabel goed is aangesloten op een stopcontact, overspanningsbeveiliging, stekkerdoos of reservebatterij.
  • Controleer indien van toepassing of de overspanningsbeveiliging, stekkerdoos of reservebatterij goed op het stopcontact is aangesloten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw computer kunt controleren op losse of onjuist aangesloten stroomkabels. Dit kan de boosdoener zijn als uw computer niet wordt ingeschakeld of abrupt wordt uitgeschakeld.

Controleer de voedingskabel achter de computerbehuizing

Image
Image

Voedingskabels komen na verloop van tijd vaak los van pc-behuizingen, of soms nadat ze zijn verplaatst. Het controleren van elk punt waar elektriciteit aan het computersysteem wordt geleverd, is meestal een eerste stap wanneer een computer geen stroom krijgt.

De eerste plaats om te beginnen is met de stroomkabel die aan de achterkant van de computerbehuizing wordt aangesloten. De voedingskabel moet stevig in de driepuntige poort op de voeding passen.

Controleer of de pc-voedingskabel goed is aangesloten

Image
Image

Volg de stroomkabel van de achterkant van de computerbehuizing naar het stopcontact, de overspanningsbeveiliging of de stekkerdoos waarop deze is aangesloten (of zou moeten zijn). Als uw pc is aangesloten op een batterijback-upeenheid, volgt u de kabel daar.

Zorg ervoor dat de kabel goed is aangesloten.

Controleer of de stekkerdoos of overspanningsbeveiliging stevig in een stopcontact zit

Image
Image

Als de stroomkabel van de pc-behuizing in de laatste stap in het stopcontact was gestoken, is uw verificatie al voltooid.

Als je stroomkabel is aangesloten op een overspanningsbeveiliging of een stekkerdoos, zorg er dan voor dat deze goed in het stopcontact zit. Hetzelfde geldt voor back-upbatterijen: zorg ervoor dat de back-upeenheid stevig is aangesloten op de stroombron (waarschijnlijk de muur).

Als alles op de computer is aangesloten, controleer dan op losgekoppelde voedingskabelaansluitingen van de monitor. Uw computer kan goed worden ingeschakeld, maar het kan lijken alsof hij uit is als de monitor leeg is.

Aanbevolen: