Anker's M5 kan eindelijk 3D-printers naar de massa brengen

Inhoudsopgave:

Anker's M5 kan eindelijk 3D-printers naar de massa brengen
Anker's M5 kan eindelijk 3D-printers naar de massa brengen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Anker's M5 is vijf keer sneller dan andere 3D-printers voor thuisgebruik.
  • Het werkt perfect uit de doos; geen installatie vereist.
  • 3D-printen zou mainstream kunnen worden als we erachter kunnen komen wat we moeten printen.

Image
Image

3D-printen is geweldig maar traag. De nieuwe M5-printer van Anker probeert dat te verhelpen door vijf keer sneller te printen dan de concurrentie.

Dat is vijf keer sneller uit de doos, met de standaardinstellingen, zonder ingewikkelde instellingen. De M5 heeft ook een ingebouwde webcam om de voortgang te bekijken of time-lapse-video's van uw werk in uitvoering op te nemen, en kan pauzeren en u waarschuwen wanneer er iets misgaat. Het is ook een zeer betaalbare $ 500 op Kickstarter, met een mogelijke uiteindelijke prijs van ongeveer $ 760, wat nog steeds redelijk goed is. Kortom, dit is een geweldige stap voorwaarts voor liefhebbers van 3D-printen en kan zelfs 3D-printen mainstream maken.

"Mijn studenten bouwen al jaren $500 3D-printers die dezelfde printsnelheden kunnen evenaren, ook al waren dat fijn afgestelde machines gemaakt door ingenieursstudenten," Joshua M. Pearce, Ph. D. van de John M. Thompson Chair in Information Technology and Innovation aan de Western University van Canada, vertelde Lifewire via e-mail. "Dat gezegd hebbende, alle ontwikkelingen die 3D-printen gebruiksvriendelijker, sneller en goedkoper maken, zullen de acceptatie ervan als algemeen huishoudelijk apparaat helpen versnellen."

The Anker Factor

Als je niet van 3D-printen houdt, betekenen namen als Prusa of Reality's Ender 3D-printer misschien niets voor je. Maar als je een technisch nieuwsartikel leest, heb je waarschijnlijk wel eens van Anker gehoord en misschien heb je zelfs een Anker-oplader, accu of kabel. Anker is een vertrouwd accessoiremerk en levert hoogwaardige, betrouwbare uitrusting.

Anker's M5 is op dit moment misschien een Kickstarter-campagne, maar dat is tegenwoordig een veelvoorkomende marketingtruc voor grote merken. Vergis je niet - het goedkeuringsstempel van Anker op 3D-printen is een groot probleem. Gewone mensen zoals jij en ik zullen uiteindelijk in staat zijn om een apparaat bij Amazon te kopen, een paar USB-C-kabels aan te sluiten en te gaan printen.

Image
Image

Anker's aanwezigheid alleen in deze markt is een groot probleem, maar het feit dat het een groot nadeel van 3D-printen lijkt te hebben gekraakt, is gewoon geweldig. Een enorme snelheidsverbetering stuurt 3D-printen naar het rijk van het praktische voor de gewone thuisknutselaar.

"Ik weet dat veel mensen meer dan 3D-printen omdat het gewoon een hobby is, maar het is nog steeds een heel cool en zelfs af en toe handig hulpmiddel om in de mix te hebben. Deze Anker-toegang tot de ruimte zou echt goed kunnen zijn, ", zegt tech-journalist en oprichter van Gizmodo, Joel Johnson, op Twitter.

Huishulp

Anker's M5 is in het midden gericht op de thuisgebruiker. Gebruikers op pro- en enthousiast niveau worden al bediend door meer gecompliceerde, maar zeer capabele opties. Dus, kan Anker een nieuw tijdperk van thuisprinten inluiden?

"Het is duidelijk dat de economie ons in die richting duwt. We hebben 5 jaar geleden een onderzoek gedaan waaruit bleek dat 3D-printen van één product per week consumenten een investeringsrendement van meer dan 100% zou opleveren in vijf jaar voor lage kostenposten", zegt Pearce. "Alles is nu beter - de printers zijn goedkoper, presteren beter, de materialen zijn beter en er zijn miljoenen gratis open source 3D-afdrukbare ontwerpen van echte, hoogwaardige producten."

Image
Image

We zullen natuurlijk geen instapkaarten en ander papierwerk uitspugen. Voor veel mensen is het moeilijkste deel van 3D-printen met eenvoudige printers voor thuisgebruik het vinden van dingen om af te drukken. Liefhebbers van doe-het-zelvers en thuisknutselen kunnen allerlei onderdelen bedenken om te bouwen, van zelfgesponnen gereedschap tot een op maat gemaakte standaard voor andere apparaten.

Maar als thuisprinten zich vermenigvuldigt, maakt het nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk. In plaats van een nieuwe plastic halsband te bestellen om bijvoorbeeld je Baratza-koffiemolen te repareren, kun je het ontwerp downloaden en zelf printen, wat betekent dat je vanmorgen koffie kunt zetten, niet over een paar dagen.

Dit kan ook hand in hand gaan met onderwijs.

"Er is nog steeds een technische barrière met betrekking tot onderwijs-3D-printers zijn zowel gebruiksvriendelijk als gemakkelijk te verknoeien", zegt Pearce. "De relatief algemene toegang tot 3D-printers op scholen zal, denk ik, consumenten helpen om in de loop van de tijd beter opgeleid te worden en ze thuis beter te kunnen gebruiken. Er is meer werk nodig om 3D-printers op hetzelfde betrouwbaarheidsniveau te brengen als huishoudelijke apparaten zoals de magnetron."

Anker's M5 is misschien wel het model dat precies dat doet.

Aanbevolen: