De onderdelen van een wenskaart in Desktop Publishing

Inhoudsopgave:

De onderdelen van een wenskaart in Desktop Publishing
De onderdelen van een wenskaart in Desktop Publishing
Anonim

Een wenskaart is over het algemeen een eenvoudig document: een stuk gevouwen papier met tekst of afbeeldingen op de voorkant en een boodschap erin. Hoewel er variaties zijn, volgen de meeste wenskaarten een typische lay-out. Met een boven- of zijvouw is er een voorkant, een binnenspread (meestal maar de helft) en een achterkant.

Image
Image

Bottom Line

De omslag of voorkant van de kaart kan een foto, alleen tekst of een combinatie van tekst en afbeeldingen zijn. De voorkant van de kaart trekt in eerste instantie de aandacht en zet de toon (grappig, serieus, romantisch, speels) voor de kaart.

Binnenbericht

Sommige wenskaarten zijn van binnen blanco en je schrijft een persoonlijk bericht. Anderen roepen misschien "Gelukkige Verjaardag" of "Seizoensgroeten!" Er kan een gedicht, een citaat of de clou van een grap zijn die op de voorkant begon. De binnenkant van de kaart kan afbeeldingen van de voorkant herhalen of andere afbeeldingen hebben. Het binnenbericht verschijnt meestal aan de rechterkant van de open zijvouwkaart met de linkerkant blanco. Op een kaart met een bovenste vouw bevindt de inhoud zich over het algemeen op het onderste paneel.

  • Extra binnenpanelen. In plaats van de standaard gevouwen kaart met een vooromslag en een boodschap aan de binnenkant, bevatten sommige wenskaarten meerdere panelen die zijn gevouwen als een in drieën gevouwen brochure. Ze kunnen accordeonvouwen of gatefolds hebben voor meer tekst en afbeeldingen.
  • Extra binnenpagina's. Sommige wenskaarten kunnen als kleine boekjes zijn om een uitgebreide boodschap te presenteren of een verhaal te vertellen. Sommige wenskaarten zijn gemaakt met computersoftware en gedrukt op papier van Letter-formaat, gevouwen om een kaart in kwarten te maken, zodat alle afdrukken op één zijde van het uitgevouwen vel papier liggen.

Bottom Line

Op commercieel geproduceerde wenskaarten vindt u op de achterkant van de kaart de naam van het wenskaartbedrijf, het logo, de copyrightverklaring en contactgegevens. Wanneer u uw eigen wenskaarten maakt, wilt u misschien uw naam en datum of een persoonlijke stempel of logo gebruiken. Het kan ook leeg worden gelaten.

Optionele onderdelen

  • Flaps/Windows. Wenskaarten van elk formaat kunnen gestanste vensters hebben met of zonder flappen die delen van de binnenkant van de kaart verbergen/onthullen.
  • Pop-ups/tabbladen. Sommige wenskaarten kunnen pop-upelementen of tabbladen hebben die de ontvanger trekt om een bericht te onthullen of om delen van de kaart te laten bewegen.
  • Embellishments. Wenskaarten die met de hand of op de computer zijn gemaakt, kunnen lint, bedels, glitter of andere items bevatten die geen deel uitmaken van de papieren kaart.
  • Geluid. Sommige kaarten bevatten geluid met behulp van een ingebouwd mechanisme dat muziek afspeelt of spreekt wanneer de ontvanger de kaart opent.

Aanbevolen: