Hoe haal je het meeste uit de nieuwe functies van iOS 15

Inhoudsopgave:

Hoe haal je het meeste uit de nieuwe functies van iOS 15
Hoe haal je het meeste uit de nieuwe functies van iOS 15
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 15 is nu beschikbaar om te downloaden.
  • Sommige van de beste functies van iOS 15 hebben te maken met productiviteit en gefocust blijven.
  • De nieuwe update is het downloaden waard, maar houd rekening met enkele kleine storingen en problemen.

Image
Image

iOS 15 is officieel uit, en het is zeker de hype waard die je hoort.

Een iOS-update is bijna hetzelfde als het krijgen van een nieuwe telefoon, omdat er functies zijn om mee te spelen. Natuurlijk zijn sommige iOS-updates beter dan andere, maar de iOS 15 is waarschijnlijk de meest overvolle update die Apple-gebruikers in jaren hebben gezien.

Hoewel er tal van nieuwe functies zijn om te ontdekken en van te houden in iOS 15, zijn er nog steeds enkele kleine problemen, maar het is de moeite waard om te downloaden om het zelf te zien.

Productiviteit is de naam van het spel

iOS 15 zou de grootste systeemupdate van Apple tot nu toe kunnen zijn, met nieuwe functies zoals Portretmodus en ruimtelijke audio op FaceTime, een Shared with You-map die in verschillende apps werkt, Live Text om specifieke elementen in foto's te identificeren en een verbeterde Weer-app en nog veel meer.

Waar iOS 15 echter in uitblinkt, zijn de verschillende updates en functies rond productiviteit. Als je iemand bent die honderden willekeurige en ongeorganiseerde notities in je telefoon heeft (zoals ik), zijn de notities-upgrades een game-changer.

Notes stelt je nu in staat om tags toe te voegen om dingen gemakkelijk te categoriseren, slimme mappen die deze tags gebruiken om automatisch vergelijkbare Notes in een map samen te plaatsen, en een update van Shared Notes die je waarschuwt wanneer iemand wijzigingen heeft aangebracht in een Shared Noteer en laat precies zien wat ze deden.

Image
Image

Een andere handige productiviteitsfunctie is het meldingsoverzicht. Ik mis de hele dag vaak meldingen door gewoon bezig te zijn of mijn telefoon te snel te ontgrendelen en ze niet te zien. Met de nieuwe functie kun je een specifiek tijdstip kiezen om een gedetailleerd overzicht te krijgen van alle meldingen van apps die je mogelijk hebt gemist. Ik had bijvoorbeeld gepland dat het om 17.00 uur zou worden bezorgd. zodra het grootste deel van mijn werkdag voorbij is en ik kan inhalen wat ik heb gemist.

Maar misschien wel de meest waardevolle en belangrijkste update van iOS 15 is de nieuwe Focus-modus. Ik was vooral enthousiast over deze functie, omdat het je meldingen dempt en mensen die je sms'en laat weten dat je in focusmodus bent en geen melding krijgt van hun bericht.

Over het algemeen vind ik de nieuwe functies van iOS 15 geweldige toevoegingen aan mijn telefoon en waardevol voor mijn dagelijkse taken.

Ik heb drie verschillende focusmodi uitgeprobeerd, waaronder werk-, persoonlijke en huwelijksplanning (je kunt een focusmodus naar wens toevoegen/aanpassen). Het is even puzzelen om erachter te komen hoe het werkt en het correct in te stellen, maar ik was blij om te zien dat ik geen sms'jes ontving (vooral die vervelende groepsteksten) tijdens de uren die ik had gereserveerd voor werk.

En een van de beste functies van de focusmodus zijn de aanpasbare startpagina's die standaard worden ingeschakeld wanneer je een focusmodus hebt ingeschakeld. Dus tijdens mijn werkfocus verborg ik bijvoorbeeld alle sociale media van mijn startpagina, zodat ik niet in de verleiding zou komen om op Instagram te kijken terwijl ik een deadline had.

Is het het waard?

Over het algemeen vond ik de nieuwe functies van iOS 15 geweldige toevoegingen aan mijn telefoon en waardevol voor mijn dagelijkse taken. Het helpt dat de productiviteitsfuncties nu rechtstreeks in mijn iPhone zijn geïntegreerd in plaats van via specifieke en afzonderlijke apps.

Een functie van Focus Mode waar ik enthousiast over was, voldeed echter niet aan de hype. Terwijl de focusmodus was ingeschakeld, kreeg geen van mijn contacten die me sms'en het bericht dat ik meldingen had uitgeschakeld. Ik zorgde ervoor dat ik de juiste dingen deed en alles had ingeschakeld dat zou moeten zijn, maar nadat ik had ingecheckt bij mensen die me sms'ten, zag niemand dat bericht. Zonder die boodschap verslaat het min of meer het doel van de focusmodus, omdat mijn contacten misschien denken dat ik ze negeer.

Image
Image

Ik en een paar anderen bij Lifewire, evenals een paar mensen op Twitter, hebben dit probleem met de Focus Status sinds ik iOS 15 eerder deze week downloadde. Apple heeft geen details gegeven over of het op de hoogte was van dit probleem of dat er een bekende storing was toen we contact zochten voor commentaar.

Afgezien daarvan is de Focus-modus ook bedoeld om op al je apparaten te werken. Omdat macOS Monterey echter nog niet is uitgebracht, ontving ik nog steeds berichtmeldingen terwijl ik op mijn MacBook werkte tijdens de focusmodus.

Er zijn ook berichten dat iPhone-gebruikers een bericht ontvangen met de tekst 'iPhone-opslag bijna vol', zelfs als ze nog lang niet alle opslagruimte van hun telefoon opgebruiken.

Hoewel iOS 15 boordevol nieuwe en nuttige functies zit, wil je misschien wachten tot de volgende systeemupdate die deze problemen verhelpt, zodat je de nieuwe functies ten volle kunt ervaren.

Aanbevolen: