Apple demonstreert enorme vergrendelschermvernieuwing op WWDC

Apple demonstreert enorme vergrendelschermvernieuwing op WWDC
Apple demonstreert enorme vergrendelschermvernieuwing op WWDC
Anonim

Het nieuws begint uit te rollen vanaf de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC), waarbij het bedrijf enkele aankomende functies van de aanstaande iOS 16 beschrijft.

Senior Vice President van software engineering bij Apple, Craig Federighi, betrad het podium van WWDC om enkele van de unieke functies van het nieuwe vergrendelscherm dat bij iOS 16 hoort te demonstreren, waarbij Federighi het de grootste update van het slot noemde scherm in de bedrijfsgeschiedenis.

Image
Image

Het is echt anders, met een hele reeks nieuwe functies die samen zorgen voor een zeer aanpasbare ervaring voor iPhone-gebruikers.

Ten eerste kun je verschillende parameters bewerken van de foto's die het vergrendelscherm bevolken, met scherptediepte-mechanica, nieuwe achtergronden en de mogelijkheid om je onderwerpen over het vergrendelscherm te bewegen. De onderwerpen in je foto's kunnen ook worden gemanipuleerd via een gelaagdheidstool waarmee ze bijvoorbeeld achter de klok kunnen rusten.

Er zijn tal van nieuwe lettertypen beschikbaar voor de klok en elk lettertype kan worden bewerkt op verschillende parameters, zoals kleur en zichtbaarheid. Het nieuwe vergrendelscherm biedt ook toegang tot veel widgets, zoals weer en kaarten, die op dezelfde manier lijken te werken als de functie Complicaties van recente watchOS-updates.

De update stelt gebruikers in staat om deze widgets direct aan te passen en biedt directe controle over bepaalde apps vanaf het vergrendelscherm. Nieuwe meldingen komen vanaf de onderkant binnen en er is een interessante tool genaamd Live-activiteiten die tijdgevoelige meldingen, zoals Uber-ritten of sportevenementen, automatisch bijwerkt.

iOS 16 is deze maand beschikbaar voor bètatesters, de volledige release wordt in september verwacht.

Aanbevolen: