Hoe Python op Mac te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Python op Mac te installeren
Hoe Python op Mac te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer op de Python-website het nieuwste installatieprogramma > volg de aanwijzingen > Install of Customization.
  • Bevestigen: Open Terminal > type python -- versie. Terminal toont Python-versienummer indien succesvol.

Dit artikel legt uit hoe je de nieuwste versie van de programmeertaal Python op een Mac installeert met de meest recente versie van macOS.

Python installeren op macOS

Het Python-project maakt regelmatige releases van Python in standaard. PKG-formaat. Volg de volgende stappen om de standaard Python-distributie op uw Mac te installeren:

  1. Pak de nieuwste release van de Python-website. Tenzij u een oudere computer gebruikt en om de een of andere reden een eerdere versie van macOS moet gebruiken, kunt u het 64-bits installatiebestand downloaden.
  2. De download is het standaard macOS. PKG-formaat. Klik op het installatiebestand om door te gaan.
  3. Het eerste scherm geeft wat informatie over de installatie. Klik op Doorgaan om verder te gaan.

    Image
    Image
  4. Klik ook op Doorgaan op de volgende pagina, wat een mededeling is dat het project vanaf v3.8 geen ondersteuning meer zal bieden voor 32-bits installatieprogramma's.

    Image
    Image
  5. Het volgende scherm vraagt u om de open-sourcelicentie voor Python te accepteren. Klik op Doorgaan en klik vervolgens op Akkoord.

    Image
    Image
  6. Selecteer een bestemming voor de installatie op het volgende scherm. U kunt op Install klikken om het op uw hoofdschijf te plaatsen of op Customize klikken om het ergens anders te plaatsen.
  7. Nu begint het installatieprogramma met het kopiëren van de bestanden, en de voortgangsbalk vertelt je wanneer het voltooid is.

    Image
    Image
  8. Zodra de installatie is voltooid, wordt de map van de app geopend in Finder.

Uw Python-installatie bevestigen

Om snel te bevestigen dat uw Python-installatie correct werkt, probeert u de volgende opdracht in Terminal:

python --version

Python 3.7.4

Als je dingen verder wilt bevestigen, probeer dan een eenvoudig Python-script uit te voeren. Typ (of plak) de volgende code in een leeg tekstbestand en noem het "hello-world.py":

afdrukken ("Hallo wereld!")

Voer nu bij de opdrachtprompt het volgende uit:

python /path/to/hello-world.py

Hello World!

Als je de bovenstaande uitvoer krijgt, is je up-to-date Python-installatie klaar voor gebruik.

Welke Python-versie moet worden geïnstalleerd op macOS

Python is vooraf geïnstalleerd op macOS, maar de ingebouwde versie is specifiek voor de versie van macOS die je momenteel gebruikt. Dit betekent dat het alleen wordt bijgewerkt wanneer u een OS-update van Apple ontvangt. Dus als u ervoor kiest om de versie die in macOS is ingebouwd te gebruiken, gebruikt u mogelijk een versie die ouder is dan de huidige.

Je andere alternatief is om een up-to-date versie rechtstreeks vanuit het Python-project te installeren. Dit heeft zijn eigen kanttekeningen, namelijk dat je zelf nieuwe releases moet bijhouden.

Alvorens dit te beslissen, overweeg het volgende:

  • Zullen uw Python-programma's alleen voor eigen gebruik zijn, op uw eigen Mac? Zo ja, dan is de ingebouwde versie waarschijnlijk voldoende.
  • Ga je je programma's vrijgeven voor gebruik op een specifiek platform? Wanneer dit het geval is, hangt het ervan af hoe dat platform Python-releases volgt (of niet). Als u alleen macOS target met uw code, dan is de ingebouwde versie eigenlijk een goede keuze, omdat u altijd weet dat de versie die u gebruikt ook de versie is die uw gebruikers zullen hebben. Als u echter een webtoepassing schrijft, moet u overwegen welke versie van Python uw webhostingbedrijf ondersteunt.
  • Sommige besturingssystemen, zoals Linux, zullen de meest recente release van Python op de voet volgen. In dit geval kunt u ook recentere versies gebruiken om te profiteren van nieuwere functies.

Aanbevolen: