Hoe Homebrew op een Mac te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Homebrew op een Mac te installeren
Hoe Homebrew op een Mac te installeren
Anonim

Als je Terminal ooit op een Mac hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk wel eens van Homebrew gehoord. Het installeren van Homebrew op een Mac is vrij eenvoudig en het breidt het Mac-besturingssysteem uit en geeft Terminal ook vleugels om te vliegen.

Hoe Homebrew te installeren

Homebrew vertrouwt op enige ondersteuning van Apple's Xcode. Daarom moet u dat ook installeren. Volg de onderstaande stappen om aan de slag te gaan:

  1. Open Terminal vanuit de map Programma's of Launchpad.
  2. Kopieer en plak de volgende opdracht in Terminal en druk vervolgens op Return.

    /usr/bin/ruby -e $(curl -fsSL

  3. Als onderdeel van de installatie zal Homebrew ook de Xcode-ontwikkelaarssoftware van Apple installeren. Een pop-up zal u vragen om dit goed te keuren.
  4. Druk op de Return toets om door te gaan.
  5. Voer uw beheerderswachtwoord in en druk nogmaals op Return.
  6. De Homebrew-installatie zal beginnen. Het kan een paar seconden duren om volledig te installeren.
  7. Aan het einde van de tekst in het Terminal-venster ziet u de woorden Installatie succesvol.

    Image
    Image

    Je ziet ook informatie over Homebrew-analyses en een link als je meer wilt weten. U kunt zich afmelden voor het verzamelen van analyses als u dat wilt voor privacydoeleinden.

  8. Sluit het Terminal-venster.

Wat is homebrew?

Homebrew is de meest populaire Mac-pakketbeheerder. Pakketten zijn bundels broncode die door ontwikkelaars zijn gemaakt. Sommige bestanden kunnen programma's, ondersteuningscode en andere stukjes en beetjes zijn die nodig zijn om de software te laten werken. Homebrew installeert open-source, opdrachtregeltools en applicaties zoals Google Chrome en VLC moeiteloos met één enkele opdracht. U hoeft zich geen zorgen te maken over het uitpakken van bestanden of het installeren van stukjes software in willekeurige volgorde. Homebrew doet het allemaal voor je.

De meeste Mac-gebruikers zijn bekend met het slepen van een DMG-bestand naar de map Programma's om de software te installeren. Soms mislukken deze installaties omdat u vooraf aanvullende stappen moest ondernemen. Met Homebrew worden alle vereisten automatisch in de juiste volgorde afgehandeld.

Hoe Homebrew te gebruiken

Om Homebrew te gebruiken, opent u Terminal, voert u het commando in met kleine letters en drukt u vervolgens op Return om het uit te voeren. Let op spaties en koppeltekens.

Probeer brew doctor uit te voeren om te controleren of alles goed is geïnstalleerd en zorg ervoor dat er geen updates zijn die u moet toepassen. Voer brew help uit om een lijst met veelvoorkomende opdrachten te zien.

Handige Homebrew-apps

Hieronder staan enkele andere handige Homebrew-commando's om uit te proberen. Voer in het Terminal-venster de onderstaande vetgedrukte tekst in en druk vervolgens op de toets Return.

  • brew install wget: Een tool om te downloaden van internet en FTP via de opdrachtregel.
  • brew install htop: een verbeterde Activity Monitor voor Terminal die procesactiviteit, CPU-activiteit, geheugengebruik, gemiddelde belasting en procesbeheer bewaakt.
  • brew install map: een netwerkbeveiligingsscanner die ideaal is voor beveiligingsbeheerders en onderzoekers. Hiermee kunt u hosts en services op lokale netwerken vinden, besturingssystemen, softwareversies, clients, servers en andere netwerkactiva detecteren.
  • brew install links: Een webbrowser op de opdrachtregel die u alle tekst op een bepaalde website laat zien.
  • brew install geoip: Een tool die wordt gebruikt om de geolocatie van een IP-adres te vinden.
  • brew install irssi: Een favoriete IRC-chatclient.
  • brew install watch: Een watchdog-app die een specifiek proces bewaakt (IO, schijfgebruik en andere items). Watch is een ander geweldig hulpmiddel voor netwerkbeheerders.

Om alles te ontdekken wat je ermee kunt doen en de volledige documentatie te bekijken, kun je de officiële website bezoeken op brew.sh.

Aanbevolen: