Hoe PIP op een Mac te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe PIP op een Mac te installeren
Hoe PIP op een Mac te installeren
Anonim

In Python is het gebruik van Python-pakketten die zijn gepubliceerd door andere ontwikkelaars in je eigen project iets dat je leven gemakkelijker zal maken. De Python Package Index, of PyPI, is een enorme opslagplaats van code die u kunt gebruiken. Leer hoe u aan de slag kunt gaan met PyPI en het bijbehorende installatieprogramma, PIP (Package Installer for Python).

Deze instructies zouden moeten werken op elke macOS-versie die wordt ondersteund door het huidige Python-installatieprogramma, inclusief v10.6+ (Snow Leopard) voor het 32-bits installatieprogramma en v10.9 (Mavericks) voor het 64-bits-installatieprogramma. enige versie van het huidige installatieprogramma.

Image
Image

Hoe PIP op macOS te installeren

PIP is het standaard installatieprogramma voor pakketten en is onlangs toegevoegd aan de kerndistributie van Python. Dit betekent dat om PIP te installeren, we Python moeten installeren.

Terwijl Python 2 voorgeïnstalleerd was in macOS, moet je de nieuwere versie gebruiken, Python 3. De enige reden om v2.7 te blijven gebruiken is om oudere, bestaande applicaties te ondersteunen. Gelukkig heb je deze nog niet als je net begint.

Python-installatie is een standaard op. PKG gebaseerde aangelegenheid. Voer de volgende stappen uit om het in gebruik te nemen:

  1. Ga eerst naar de Python-website en pak de nieuwste release. Tenzij u op een oudere computer werkt en om de een of andere reden een eerdere versie van macOS moet gebruiken, downloadt u het 64-bit installer-bestand.

    Image
    Image
  2. Dit is het standaard macOS. PKG-formaat, dus je hoeft alleen maar op het installatiebestand te klikken om de boel te starten.
  3. Het eerste scherm geeft wat informatie over de installatie, klik op Doorgaan om verder te gaan.

    Image
    Image
  4. Klik ook op Doorgaan op de volgende pagina, zodat u weet dat het project vanaf v3.8 geen ondersteuning meer biedt voor 32-bits installatieprogramma's.

    Image
    Image
  5. Het volgende scherm vraagt je om de licentie voor Python te accepteren. Klik op Doorgaan en klik vervolgens op Akkoord.

    Image
    Image
  6. Je moet een bestemming selecteren voor de installatie op het volgende scherm. U kunt op Install klikken om het op uw hoofdschijf te plaatsen, of op Customize klikken als u iets anders in gedachten heeft. Je moet ook je wachtwoord invoeren om door te gaan.

    Image
    Image
  7. Nu begint het installatieprogramma met het kopiëren van de bestanden.

    Image
    Image
  8. Zodra de installatie is voltooid, wordt de map van de app geopend in Finder.

De Python-installatie op macOS onderzoeken

De installatie bevat een paar items, als volgt:

  • Twee. RTF-bestanden: Eenmaal bevat de licentie; de andere het LeesMij-bestand.
  • Twee. COMMAND-bestanden: deze zijn er om een bepaalde configuratie uit te voeren. Het bestand Install Certificates.command zal enkele SSL-certificaten instellen en het bestand Update Shell Profile.command helpt als je problemen hebt met het gebruik van Python 3 en merkt dat je altijd wordt doorverwezen naar Python 2.
  • IDLE app: Een geïntegreerde ontwikkelomgeving speciaal voor Python.
  • Python Launcher: Helpt u bij het configureren van enkele instellingen met betrekking tot het starten van Python-scripts.

Hoe te bevestigen dat Python werkt op macOS

Voordat u Python kunt gebruiken, kunt u het beste controleren of uw Python-installatie correct werkt.

  1. Probeer het volgende commando in Terminal:

    python --version

    Python 3.7.4

  2. Als je dingen verder wilt bevestigen, probeer dan een eenvoudig Python-script uit te voeren. Typ (of plak) de volgende code in een leeg tekstbestand en noem het "hello-world.py":

    afdrukken ("Hallo wereld!")

  3. Voer nu bij de opdrachtprompt het volgende uit:

    python \path\to\hello-world.py

    Hello World!

PIP van Python gebruiken op macOS

We weten nu dat Python werkt, en we kunnen PIP gaan gebruiken.

Gelukkig is er hier niets te doen: PIP wordt kant-en-klaar geïnstalleerd op nieuwere versies van Python. Dat gezegd hebbende, moet u er vertrouwd mee raken.

  1. Het gebruik van de volgende opdracht in Terminal geeft je een overzicht van waar PIP over gaat:

    pip --help

  2. Het eerste dat je waarschijnlijk wilt doen, is zoeken naar een pakket dat je kunt gebruiken, en pip-zoeken is wat je daarvoor nodig hebt. Het zoekt in de Python Package Index (PyPI) naar uw zoekterm.

    Stel dat we onze Python-toepassing willen maken om wachtwoorden op te slaan. macOS heeft hier al een geweldig mechanisme voor: Keychain. De volgende opdracht toont een lijst van alle pakketten in PyPI met het trefwoord "sleutelhanger":

    pip-zoeksleutelhanger

  3. In de resultaten staat een pakket met de naam macos-keychain, en dat is precies wat we zoeken. Dus in plaats van dingen te coderen zoals wachtwoordinvoer, codering en inhaken op systeemgebeurtenissen, kunnen we dit gewoon downloaden en integreren naar onze behoeften. U kunt een pakket installeren met het volgende commando:

    pip install macos-keychain

    Image
    Image
  4. Helaas is het updaten van alle geïnstalleerde pakketten niet zo eenvoudig als het updaten van Linux-distributies. U moet dit voor elk pakket doen wanneer u ziet dat het verouderd is. Gebruik het volgende commando:

    pip install macos-keychain --upgrade

  5. Ten slotte is het verwijderen van een pakket net zo eenvoudig als:

    pip verwijder macos-keychain

Aanbevolen: