Hoeveel opslagruimte (in GB) heb ik nodig in mijn telefoon?

Inhoudsopgave:

Hoeveel opslagruimte (in GB) heb ik nodig in mijn telefoon?
Hoeveel opslagruimte (in GB) heb ik nodig in mijn telefoon?
Anonim

Het kiezen van een nieuwe smartphone met de juiste hoeveelheid opslagruimte (gemeten in gigabytes of afgekort GB) kan moeilijk zijn, vooral als dit van invloed is op de prijs die u beta alt. In dit artikel wordt uitgelegd waar u op moet letten bij de opslagruimte van een telefoon, zodat u kunt bepalen hoeveel u echt nodig heeft.

Hoe weet ik hoeveel opslagruimte ik nodig heb?

Er zijn een paar belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen hoeveel opslagruimte u op uw telefoon nodig heeft. Prijs is een grote overweging, aangezien de kosten stijgen met hogere opslagmodellen, maar het verandert niet hoeveel u nodig heeft. Nu de kosten van solid-state geheugen de afgelopen jaren zijn gedaald, kunt u de opslagkosten van uw telefoon voor een minimale vergoeding effectief verdubbelen. Toen dit artikel bijvoorbeeld werd gepubliceerd, was er slechts een verschil van $ 50 tussen de Samsung Galaxy S22 met 128 GB ($ 799) en het 256 GB-model ($ 849).

Cloudopslag is een andere functie om rekening mee te houden. Veel smartphonemerken bieden inmiddels gratis cloudopslag aan en dit bedrag breid je eenvoudig uit tegen een klein maandelijks bedrag. Als je weet dat je veel bestanden in de cloud gaat opslaan, heb je misschien geen telefoon met veel interne opslagruimte nodig.

Controleer hoeveel opslagruimte wordt gebruikt op Android

Hier leest u hoe u het huidige opslaggebruik van uw Android-telefoon kunt controleren. Volg deze stappen:

  1. Open Instellingen en tik op Apparaatonderhoud.

    Je hebt ook toegang tot opslagruimte door "Opslag" in de zoekbalk van Android te typen.

  2. Tik op Opslag onderaan het scherm.
  3. Je zou nu de maximale opslagcapaciteit en beschikbare ruimte van je telefoon moeten zien. Hier kun je documenten, apps en meer verwijderen om ruimte vrij te maken.

    Image
    Image

Controleer hoeveel opslagruimte wordt gebruikt op een iPhone

Zo kunt u controleren hoeveel opslagruimte wordt gebruikt op een iPhone

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op iPhone-opslag.

    Image
    Image

Heb ik 64GB of 128GB nodig op mijn telefoon?

Aan de onderkant hebben de meeste telefoons nu ten minste 64 GB interne opslag, met veel nieuwe Android-apparaten vanaf 128 GB. Hoewel beide bedragen op papier misschien aan uw behoeften voldoen, is het belangrijk om te onthouden dat u geen toegang hebt tot de volledige opslagruimte van uw apparaat.

Het besturingssysteem, vooraf geïnstalleerde apps en andere systeemsoftware gebruiken een aanzienlijk deel van de interne opslag en dit aandeel zal in de loop van de tijd toenemen naarmate u nieuwe software-updates downloadt.

Naast prijs- en cloudopslagoverwegingen, moet u rekening houden met waarvoor u uw telefoon gaat gebruiken. Als je veel mobiele games speelt en/of veel high-res foto's maakt, wil je minimaal 128 GB. Als je echter niet veel apps gebruikt en de meeste inhoud (zoals films en muziek) streamt, zit je waarschijnlijk goed met 64 GB.

Het streamen van inhoud heeft geen invloed op de opslagcapaciteit van uw telefoon, tenzij u deze downloadt voor offline weergave. Streamen zal echter veel mobiele data verbruiken als je niet verbonden bent met wifi, dus let op je verbruik.

Als je nog steeds niet zeker weet hoeveel opslagruimte (nogmaals, gemeten in GB) je nodig hebt op de volgende telefoon die je koopt, kijk dan eens naar je huidige gebruikspercentages. Als je niet te weinig ruimte hebt, heb je waarschijnlijk geen grote upgrade nodig. Maar als je vaak ruimte op je telefoon moet vrijmaken, is het waarschijnlijk een goed idee om zoveel mogelijk opslagruimte te krijgen.

Als je telefoon je primaire apparaat wordt om alles te doen: camera, videocamera, reizend entertainmentapparaat, enz. Overweeg dan om meer te krijgen dan wat het basismodel biedt. Aan de andere kant, als je een speciale camera hebt die je altijd bij je hebt, zelden video's maakt en, als je op reis bent, de voorkeur geeft aan een boek uit de hand boven een film, dan heb je meer kans op het basismodel.

Hoeveel interne opslag heeft de gemiddelde telefoon?

Elke smartphone wordt geleverd met een bepaalde hoeveelheid interne opslagruimte en deze hoeveelheid is de afgelopen tien jaar dramatisch toegenomen. Waar een telefoon van 32 GB aan de bovengrens zat van wat je in 2012 kon kopen, wordt de Samsung Galaxy S22 nu geleverd met minimaal 128 GB. Aan de hogere kant bieden de meeste populaire smartphonemerken nu modellen van 256 GB, 512 GB en zelfs 1 TB.

Een ding om in gedachten te houden is dat de interne opslag niet kan worden vergroot of verkleind. Als je telefoon geen uitbreidingsslot heeft voor een microSD-kaart of een andere vorm van externe opslag, ben je gebonden aan wat de telefoon ook heeft geleverd.

Het belangrijkste voordeel van interne opslag is dat u gegevens lokaal kunt opslaan voor offline toegang. Hoewel cloudopslag een uitstekende bron is voor het opslaan van foto's, video's en andere bestanden, hebt u geen toegang tot deze bestanden zonder een wifi- of mobiele gegevensverbinding.

Om snel de opslagcapaciteit van uw Android-telefoon te controleren, opent u Instellingen > Systeem > Opslag > Apparaatopslag. Open op een iPhone Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag.

FAQ

    Hoe krijg ik meer opslagruimte op mijn telefoon?

    Veel Android-apparaten hebben poorten voor Micro SD-kaarten waarmee je de opslag kunt uitbreiden. Voor een iPhone kun je iCloud Drive gebruiken voor meer digitale ruimte. U krijgt 5 GB gratis opslagruimte en kunt tegen een maandelijks bedrag upgraden naar maximaal 2 TB.

    Wat moet ik verwijderen als mijn telefoongeheugen vol is?

    De kans is groot dat het grootste deel van de opslag van je telefoon gaat naar foto's en video's die je met de camera hebt gemaakt. Overweeg om een back-up te maken op een computer of cloudopslag om ruimte op je telefoon vrij te maken.

Aanbevolen: