Hoeveel iPad-opslag heb je nodig?

Inhoudsopgave:

Hoeveel iPad-opslag heb je nodig?
Hoeveel iPad-opslag heb je nodig?
Anonim

De hoeveelheid opslagruimte is een van de moeilijkste beslissingen om een iPad-model te kiezen. Het is moeilijk in te schatten hoeveel opslagruimte je nodig hebt totdat je die opslagruimte ook echt nodig hebt.

Apple breidde de opslag van de iPad op instapniveau uit van 16 GB naar 32 GB. Terwijl 16 GB in het begin prima was, nemen apps nu veel meer ruimte in beslag, en met zoveel mensen die nu hun iPad gebruiken om foto's en video op te slaan, volstaat 16 GB gewoon niet meer. Maar is 32 GB genoeg?

Waar u aan moet denken bij het kiezen van een iPad-model

Dit zijn de belangrijkste vragen die je jezelf wilt stellen bij het kiezen van een iPad-model: Hoeveel van mijn muziek wil ik op de iPad zetten? Hoeveel films wil ik erop? Wil ik mijn hele fotocollectie erop opslaan? Ga ik er veel mee reizen? En wat voor soort games ga ik erop spelen?

Image
Image

Hoewel applicaties het grootste deel van de opslagruimte op je pc in beslag nemen, zijn de meeste iPad-apps relatief klein in vergelijking. De Netflix-app neemt bijvoorbeeld slechts 75 megabyte aan ruimte in beslag, wat betekent dat je 400 exemplaren van de app op die iPad van 32 GB kunt opslaan.

Maar Netflix is een van de kleinere apps, en naarmate de iPad capabeler wordt, zijn apps groter geworden. Productiviteits-apps en geavanceerde games nemen de meeste ruimte in beslag. Microsoft Excel verbruikt bijvoorbeeld ongeveer 440 MB aan ruimte zonder dat er daadwerkelijke spreadsheets op de iPad zijn opgeslagen. En als u Excel, Word en PowerPoint wilt, gebruikt u 1,5 GB opslagruimte voordat u uw eerste document maakt. Games kunnen ook veel ruimte in beslag nemen. Zelfs Angry Birds 2 neemt bijna een halve gigabyte aan ruimte in beslag, hoewel de meeste casual games veel minder in beslag zullen nemen.

Dit is de reden waarom anticiperen op hoe je de iPad gaat gebruiken belangrijk is bij het uitzoeken van het juiste opslagruimtemodel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de foto's, muziek, films en boeken die je misschien op het apparaat wilt bewaren.

Apple Music, Spotify, iTunes Match en Thuisdeling

Net zoals cd's werden verdrongen door iTunes, wordt digitale muziek vervangen door streamingabonnementen zoals Apple Music en Spotify.

Deze services streamen je muziek van internet, dus je hoeft geen opslagruimte in te nemen om naar je muziek te luisteren. Je kunt Pandora en andere gratis streaming-apps ook zonder abonnement gebruiken. En tussen iTunes Match, waarmee je je eigen muziek vanuit de cloud kunt streamen, en iPad Home Sharing, waarmee je muziek en films vanaf je pc kunt streamen, is het gemakkelijk om rond te komen zonder je iPad vol te laden met muziek.

Hier is de opslagruimte op je iPhone een beetje anders dan de ruimte die je op je iPad zou kunnen gebruiken. Hoewel het verleidelijk is om je favoriete muziek naar je iPhone te downloaden, zodat er geen storing is als je door een dode hoek in je dekking rijdt, kun je je iPad meestal gebruiken wanneer je wifi hebt, zodat je niet hoeft te downloaden een hoop muziek.

Bottom Line

Er is echter één groot verschil tussen muziek en films: het gemiddelde nummer neemt ongeveer 4 MB aan ruimte in beslag. De gemiddelde film neemt ongeveer 1,5 GB aan ruimte in beslag. Wanneer je streamt via een 4G-verbinding, heb je snel geen bandbreedte meer, zelfs als je een data-abonnement van 6 GB of 10 GB hebt. Dus als u films wilt streamen terwijl u op vakantie bent of op zakenreis bent, heeft u ofwel voldoende ruimte nodig om er een paar te downloaden voor uw reis of u moet ze streamen in uw hotelkamer waar u kunt inloggen op de wifi van het hotel. netwerk.

Opslag op uw iPad uitbreiden

Image
Image

De gemakkelijkste manier om meer ruimte op je iPad te krijgen, is via de cloud. Hoewel u apps niet in cloudopslag kunt opslaan, kunt u wel muziek, films, foto's en andere documenten opslaan.

Externe harde schijven met een iPad-app helpen om je iPad-opslag uit te breiden. Deze oplossingen werken via wifi. Net als cloudoplossingen kun je de externe schijf niet gebruiken om apps op te slaan, en het is misschien geen praktische vorm van opslag buitenshuis, maar je kunt deze schijven gebruiken om muziek, films en andere mediabestanden op te slaan die veel tijd in beslag kunnen nemen. veel ruimte.

Gebruiksgevallen voor grotere modellen

Image
Image

Het eerste dat opv alt bij het vergelijken van iPad-modellen met verschillende hoeveelheden geheugen, is het prijsverschil, dat meestal minimaal $ 100 is (hoewel de norm momenteel meestal $ 150 is). Alleen al om die reden wil je misschien voor het goedkopere model gaan, maar houd in gedachten wat die premium prijs je oplevert.

Als je een iPad van $ 749 met 256 GB geheugen kiest in plaats van een versie van $ 599 met 64 GB, betaal je slechts 25% meer voor vier keer zoveel opslagruimte. En met de grotere capaciteit kunt u altijd een volledige bibliotheek met games, muziek en zelfs films bij u hebben zonder dat u op internet hoeft te vertrouwen. Je kunt films downloaden van Netflix en ze overal bekijken, en je hele muziekbibliotheek past er gemakkelijk in.

Aanbevolen: