VoIP-bandbreedte: hoeveel heb je nodig?

Inhoudsopgave:

VoIP-bandbreedte: hoeveel heb je nodig?
VoIP-bandbreedte: hoeveel heb je nodig?
Anonim

Het gebruik van een VoIP-telefoondienst kan een kosteneffectieve manier zijn om te bellen, aangezien u geen vaste lijn nodig heeft en kunt bellen via internet. Laten we eens kijken naar de basisprincipes van internetbandbreedte, hoe deze zich verhoudt tot VoIP-telefoons en de minimale bandbreedte voor VoIP.

Image
Image

Wat is internetbandbreedte?

Voordat we ingaan op hoe bandbreedte en VoIP-telefoons zich tot elkaar verhouden, is het essentieel om te begrijpen wat bandbreedte is, wat het niet is en wat de beperkingen zijn.

Basis van internetbandbreedte

In wezen is bandbreedte, met betrekking tot internetverbindingen, de capaciteit van een internetverbinding om een bepaalde hoeveelheid informatie/gegevens per tijdseenheid (meestal seconden) te verplaatsen. Als het om internetverbindingen gaat, wordt deze capaciteit vaak uitgedrukt in "megabits per seconde" of Mbps of Mb/s. Bandbreedte is in de eerste plaats de gegevensoverdrachtsnelheid die een internetverbinding kan ondersteunen. Een internetverbinding met een bandbreedte van 15 Mbps betekent bijvoorbeeld dat een internetverbinding 15 miljoen bits aan data per seconde kan verplaatsen.

Over het algemeen kunnen internetverbindingen met hogere bandbreedtes bepaalde hoeveelheden gegevens sneller overdragen dan verbindingen met lagere bandbreedtes.

Het is van cruciaal belang om de hoeveelheid bandbreedte te bepalen die uw internetverbinding kan ondersteunen voordat u VoIP-oproepen instelt, omdat VoIP-oproepen afhankelijk zijn van internetverbindingen om te bellen. Gebruik een internetsnelheidstestsite om de bandbreedte van uw internetverbinding te bepalen.

Bandbreedte Misvattingen

Een van de grootste misvattingen over internetbandbreedte is het idee dat ongeacht de aangegeven hoeveelheid bandbreedte die uw internetverbinding zou moeten hebben, ook de exacte gegevensoverdrachtsnelheid is die u kunt verwachten bij het gebruik van uw internetverbinding. In de meeste gevallen zal uw internetverbinding geen gegevensoverdracht uitvoeren op het bandbreedteniveau dat door uw ISP is opgegeven. Dat betekent dat het feit dat uw provider heeft gezegd dat uw verbinding gegevens moet kunnen overbrengen met een snelheid van 60 Mbps, niet betekent dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren tijdens uw dagelijkse gebruik ervan.

Verbindingen zoals Wi-Fi en Ethernet moeten andere netwerkfuncties beheren (zoals pakketheaders en controleberichten) die ook bandbreedte verbruiken naast de bestanden en gegevens die u probeerde over te zetten (zoals een VoIP-telefoongesprek of een film). Dit extra bandbreedteverbruik kan de hoeveelheid werkelijke bandbreedte die voor u beschikbaar is aanzienlijk verminderen, wat ertoe kan leiden dat uw bandbreedte en verbindingssnelheden tot 50% worden verlaagd van wat het had moeten zijn.

Een andere misvatting over bandbreedte is de totale beschikbare hoeveelheid bandbreedte voor elk downloadverzoek of elke persoon die een bepaalde internetverbinding gebruikt. De verschillende mensen of downloads die bandbreedte moeten verbruiken, delen het aangegeven bandbreedteniveau voor uw internetverbinding om bijvoorbeeld bestanden te downloaden of VoIP-gesprekken te voeren.

Het vermelde bandbreedteniveau is de totale hoeveelheid mogelijke bandbreedte voor de internetverbinding van een bepaald huishouden. De mensen en downloadverzoeken die uw internetverbinding gebruiken, verdelen de bandbreedte van uw internetverbinding (de ingestelde gegevensoverdrachtsnelheid waarvoor u hebt betaald).

Elke persoon of elk downloadverzoek krijgt slechts een deel van de totale hoeveelheid mogelijke bandbreedte. Hoe meer mensen of downloadverzoeken uw verbinding gebruiken, hoe langzamer uw algehele verbinding zal zijn. Dus bij het bepalen van uw bandbreedte en hoeveel u daarvan nodig heeft voor zaken als VoIP, moet u uw internetsnelheid goed testen, want een hogere bandbreedte is niet per se voldoende als uw bandbreedteverbruik deze nog steeds overschrijdt.

Bandbreedtebeperkingen

Er zijn verschillende beperkingen met betrekking tot bandbreedte, waarvan de belangrijkste bandbreedtebeperking is, wanneer de bandbreedte van uw internetverbinding opzettelijk wordt vertraagd, meestal door uw internetprovider (ISP). Een ISP kan bandbreedtebeperking toepassen om de netwerkcongestie te verminderen, klanten aan te moedigen om te upgraden of de bandbreedte die wordt gebruikt voor een bepaald soort online activiteit of website te beperken. Soms dwingt throttling bandbreedtelimieten (een bandbreedtegebruikslimiet) af die zijn ingebouwd in betaalde internetabonnementen.

Andere, minder bekende beperkingen die verband houden met bandbreedte, zijn onder meer te veel browser-add-ons en extensies die bandbreedte verbruiken, en overmatig bandbreedteverbruik als gevolg van malware-infecties. Deze beperkingen kunnen ervoor zorgen dat uw internetsnelheid langzamer gaat omdat ze te veel bandbreedte verbruiken.

VoIP-telefoons en bandbreedte

VoIP-bellen is vaak een groot verbruiker van bandbreedte, omdat het meer bandbreedte vereist om spraakgegevens over te dragen dan, laten we zeggen, eenvoudige tekst. Als je fatsoenlijke of hoogwaardige spraakoproepen wilt, moet je investeren in een internetverbinding die hogere verbindingssnelheden en hogere bandbreedte ondersteunt.

Als het gaat om het opzetten van VoIP-gesprekken, is de beste soort internetverbinding een breedbandverbinding. Breedband kan de minimale bandbreedte leveren die nodig is om VoIP-telefoongesprekken van goede kwaliteit te ondersteunen.

VoIP-bandbreedtevereisten

Naast het gebruik van een breedbandinternetverbinding om uw VoIP-gesprekken te vergemakkelijken, wordt ook aanbevolen dat uw bandbreedte ten minste ongeveer 512 kbps (kilobits per seconde) is, wat neerkomt op 0,512 Mbps. Een standaard breedbandverbinding zou zoveel bandbreedte moeten kunnen bieden, aangezien veel breedbandaanbieders minimaal 512 kbps met hun dienst aanbieden.

Aanbevolen: