Camcorder Zoom uitgelegd: hoeveel zoom heb ik nodig?

Inhoudsopgave:

Camcorder Zoom uitgelegd: hoeveel zoom heb ik nodig?
Camcorder Zoom uitgelegd: hoeveel zoom heb ik nodig?
Anonim

Zooms op digitale camcorders worden bepaald door hoeveel keer dichter bij een object uw video eruit zal zien in vergelijking met het gebruik van helemaal geen zoom. Een 10x zoom brengt u bijvoorbeeld 10 keer dichter bij een object, terwijl een 100x zoom u 100 keer dichterbij brengt.

Image
Image

Digitale en optische zoom

Digitale camcorders gebruiken zowel een optische als een digitale zoomlens. In digitale video bestaat uw foto uit duizenden kleine vierkantjes die pixels worden genoemd. Terwijl de optische zoom op uw camcorder de lens van uw camcorder gebruikt om dichter bij het beeld te komen, neemt de digitale zoom op uw camcorder alleen die individuele pixels en maakt ze groter om u de indruk te geven dat u dichter bij een object komt. Als je veel digitale zoom gebruikt, begint je video korrelig te worden, wat betekent dat je de afzonderlijke vierkanten (of pixels) in je video kunt zien. Je zult vooral individuele pixels opmerken wanneer je probeert in te zoomen op iets dat heel gedetailleerd is, zoals een persoon of woorden op een bord.

Zoek in het algemeen een camcorder met een hoge optische zoom en gebruik die waar mogelijk. Er zijn echter enkele situaties waarin de digitale zoom van pas kan komen. Hier zijn een paar voorbeelden van situaties waarin je de zoom van je camcorder zou kunnen gebruiken en hoeveel zoom je nodig hebt om de klus te klaren.

Voorbeeld Zoomrichtlijnen

Om uw behoeften te verfijnen, kunt u verschillende scenario's overwegen.

Close-ups van het gezicht van een kind op een verjaardagsfeestje

Voor close-ups van mensen, je bent in dezelfde kamer als je zou niet meer dan 5x of 10x zoom moeten gebruiken.

Een individuele voetballer tijdens een wedstrijd

Voor voetbalwedstrijden neem je meestal video op vanaf de tribune. Voor uw typische voetbalveld heeft u waarschijnlijk minimaal 25x zoom nodig. Probeer uw digitale zoom helemaal niet te gebruiken. Voetbalspellen hebben de neiging om snel te gaan en de uniformen van spelers bevatten veel details; digitale zoom maakt de spelers moeilijk te herkennen en nog moeilijker om naar te kijken.

Performers op een podium vanaf de achterkant van een auditorium

Dit is een andere situatie waarin je je digitale zoom niet wilt gebruiken. Een zoomlens van 25x of meer zou alles moeten zijn wat je nodig hebt voor je gemiddelde middelbare school auditorium. Probeer je zoom uit voor de show, en als je ver weg bent, vraag dan iemand of je vanaf beide kanten van het podium kunt opnemen (zodat je niemand in de weg staat). Je video zal er veel beter uitzien.

Een regenboog in de verte

Iets als een regenboog is een van de weinige gevallen waarin je digitale zoom van pas komt. Omdat regenbogen meestal groot zijn, met niet veel details (behalve kleuren), kun je je digitale zoom (zelfs tot 1000x) gebruiken om er een ver weg te fotograferen. Wanneer u veel digitale zoom gebruikt, worden uw handbewegingen vergroot, mogelijk tot een punt dat u niet gefocust kunt blijven op de regenboog. Als je dit probleem tegenkomt, gebruik dan een statief of een ander stabiel oppervlak dat je beschikbaar hebt, zoals de bovenkant van je auto, om je camcorder stabiel te houden.

Aanbevolen: