Uw robotstofzuiger staat op het punt slimmer te worden

Uw robotstofzuiger staat op het punt slimmer te worden
Uw robotstofzuiger staat op het punt slimmer te worden
Anonim

Op dinsdag onthulde iRobot iRobot OS, een nieuw softwareplatform dat is ontworpen om Roomba-stofzuigers slimmer te maken met een beter begrip van het huis.

Het nieuwe iRobot-besturingssysteem (OS) is gebaseerd op het Genius Home Intelligence-platform van het bedrijf en zal nieuwe functies toevoegen aan Roomba-stofzuigers. Het bedrijf gaat zelfs zo ver dat het het "een evolutie" van het oude platform noemt en lijkt een prototype Roombas te hebben gemaakt om iRobot OS te testen.

Image
Image

Volgens iRobot stelt het nieuwe softwareplatform Roombas in staat om meer spraakopdrachten te begrijpen, meer objecten te herkennen en meer "huisdiergerichte functies" te bevatten.

iRobot OS breidt ook de ondersteuning voor Alexa, Google Assistant en Siri uit, zodat Roombas ongeveer 600 commando's kan begrijpen. Het bedrijf zegt bijvoorbeeld dat gebruikers het apparaat kunnen vertellen dat het in specifieke kamers of rond bepaalde gebieden moet schoonmaken, zoals 'rond de bank'.

Wat betreft nieuwe objecten, Roomba j7- en j7+-eenheden kunnen meer dan 43 miljoen huishoudelijke artikelen detecteren en vermijden. Deze omvatten sokken, schoenen, uitwerpselen van huisdieren, koorden en kleding. iRobot stelt dat het platform ongeveer 80 veelvoorkomende items kan detecteren en dat er in de toekomst meer zullen worden toegevoegd.

Image
Image

Het bedrijf heeft ook een Keep Out Zone-functie getest op Roombas met iRobot OS. De functie voorkomt het schoonmaken van bepaalde gebieden, zoals rond de waterbak van een huisdier, zodat het niet morst. De kleine robots zullen zelfs unieke reinigingsschema's aanbevelen, bijvoorbeeld wanneer huisdieren beginnen te verharen.

Er is geen lanceringsdatum voor iRobot OS gegeven en het bedrijf heeft niet gereageerd op onze vraag over een specifieke datum.

Aanbevolen: