Hoe robotstofzuigers slimmer worden

Inhoudsopgave:

Hoe robotstofzuigers slimmer worden
Hoe robotstofzuigers slimmer worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Je kunt nu de nieuwste robotstofzuiger van Samsung kopen, die beschikt over AI en een 3D-sensor.
  • De Jet Bot AI+ van $ 1.299 is ook 's werelds eerste robotstofzuiger die is uitgerust met een Intel AI-oplossing.
  • Robotstofzuigers gebruiken dezelfde navigatiehulpmiddelen als zelfrijdende auto's.
Image
Image

De nieuwste generatie robotstofzuigers krijgt veel van dezelfde technische functies als zelfrijdende auto's.

Samsung's Jet Bot AI+ $ 1.299 robotstofzuiger is nu te koop. Het is 's werelds eerste robotstofzuiger aangedreven door een Intel AI-oplossing en uitgerust met een actieve stereo-type 3D-sensor. De Jet Bot heeft ook objectherkenning, dus hopelijk verwart hij je sokken niet met een stofkonijn.

"Van lidar-technologie tot kunstmatige intelligentie en sonische dweil, de vooruitgang in robotreiniging blijft zich ontwikkelen om de hele schoonmaakervaring te automatiseren", vertelde Richard Chang, de CEO van Roborock, een bedrijf dat robotstofzuigers ontwikkelt, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Bot met Smarts

Samsung beweert dat de Jet Bot AI+ 's werelds eerste robotstofzuiger is die wordt geleverd met een actieve stereo-type 3D-sensor, die nauwkeurig een groot gebied scant om kleine, moeilijk te detecteren objecten op de vloer te vermijden. De 3D-dieptecamera, gelijk aan 256.000 afstandssensoren, kan nauwkeurig obstakels detecteren zo klein als 0,3 inch.

Objectdetectie moet voorkomen dat het apparaat vast komt te zitten op kleine obstakels in zijn reinigingspad. Tesla test naar verluidt soortgelijke lidar-technologie voor gebruik met zijn zelfrijdende auto's.

Jet Bot AI+ is ook 's werelds eerste robotstofzuiger die is uitgerust met kunstmatige intelligentie van Intel. De technologie zou de robot beter moeten laten navigeren door niet alleen de objecten op de vloer te herkennen, maar ook apparaten en meubels.

De intelligente besluitvorming van de robot zorgt ervoor dat gebruikers hun apparaat dicht in de buurt van voorwerpen zoals kinderspeelgoed kunnen laten reinigen, terwijl ze een veilige afstand houden tot delicate objecten.

Jet Bot AI+ is ook uitgerust met een lidar-sensor die de locatie nauwkeurig berekent om het reinigingspad te optimaliseren door herhaaldelijk de kamer te scannen om afstandsinformatie te verzamelen. Deze technologie werkt in donkere ruimtes, zoals slecht verlichte kamers of onder meubels, zodat de unit een groter gebied kan bestrijken met minimale dode hoeken.

Als je wilt dat een robot efficiënt en effectief schoonmaakt, maximale vloerbedekking krijgt en niet constant vast komt te zitten, moet hij kunnen navigeren, zei Chang. "Dit betekent dat er geen willekeurige botsende robots zijn", voegde hij eraan toe."Dat zijn degenen die tegen een muur botsen en vervolgens in willekeurige hoeken wegdraaien en gewoon blijven rennen totdat ze moeten opladen."

Lidar versus camera's

Net als autonome auto's zijn er twee hoofdtypen navigatie op de markt, lidar en camera's. Lidar is een manier om het bereik te bepalen door met een laser op een object te richten en de tijd te meten die het gereflecteerde licht nodig heeft om terug te keren naar de ontvanger.

Image
Image

"Lidar kan de hoek en afstand van obstakels nauwkeuriger meten, wat van cruciaal belang is voor positionering en navigatie", zei Chang. "Het heeft geen licht nodig om te werken, dus je kunt hetzelfde niveau van navigatieprecisie verwachten in licht of donker, nacht of dag."

Cameragebaseerde systemen gebruiken meestal plafondhoeken voor positionering, wat betekent dat wanneer ze onder meubels gaan, ze de hoeken niet kunnen zien en terugkeren naar op logica gebaseerde navigatie, merkte Chang op. Lidar-systemen kunnen daarentegen re altime navigatie door het hele huis voortzetten.

Samsung is niet het enige bedrijf dat hoogwaardige robotstofzuigers verkoopt. Er is ook de iRobot Roomba S9+ met een 3D-sensor die zijn pad 25 keer per seconde scant en 230 tot 400 datapunten per seconde verzamelt om te voorkomen dat de Roomba S9+ vastloopt.

De S9+ heeft ook een zelfledigende basis met een sensor in de stofbak, een borstel die laagpolig tapijt schrobt en slimme kaarten met verboden zones.

Melissa Leon, een consultant, is zo toegewijd aan Roomba-stofzuigers dat ze er twee heeft.

"Met drie kinderen en twee honden heb ik het druk en ik hou ervan dat alles schoon is", vertelde ze Lifewire in een e-mailinterview. "Het gebruik van elektronica is de enige manier om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb de oudste van mijn twee Roombas negen jaar gehad. De jongste van de twee is vier jaar oud. Ik ben actief aan het kijken naar de volgende fase, die ik graag zal betaal er een premie voor, want dan hoef ik de prullenbak niet zo vaak te legen."

Aanbevolen: