Hoe Taakbeheer te openen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe Taakbeheer te openen in Windows 10
Hoe Taakbeheer te openen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Ctrl+Alt+Esc is de snelste manier om Taakbeheer te openen in Windows 10.
  • Andere sneltoetsen zijn Ctrl+Alt+Delete en Windows+X.
  • Klik met de rechtermuisknop ergens op de Windows-taakbalk om Taakbeheer te openen.

Windows Taakbeheer is een uitstekend hulpmiddel voor het bijhouden van systeemprocessen, het bewaken van het gebruik van bronnen en het dwingen van geheugenverslindende toepassingen om te sluiten. Microsoft heeft in de loop der jaren een aantal verbeteringen aan Taakbeheer aangebracht, maar gelukkig is de toegang tot Windows 10 niet veel veranderd ten opzichte van Windows 7.

Als je meer informatie wilt, bekijk dan onze uitleg over het gebruik van Windows Taakbeheer.

Hoe open ik Taakbeheer in Windows 10?

Van het Startmenu tot sneltoetsen, er zijn meerdere manieren om Taakbeheer te openen in Windows 10. Dit zijn de meest voorkomende manieren om dit te doen:

  • Type Ctrl+Alt+Delete
  • Type Ctrl+Alt+Esc
  • Open het Power User Menu door Windows+X te typen
  • Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk
  • Gebruik Verkenner
  • Maak een snelkoppeling

Hoe kom ik bij Taakbeheer op het toetsenbord?

Hier zijn een paar sneltoetsen om Taakbeheer snel te openen:

Ctrl+Alt+Delete

Ctrl+Alt+Delete is een populaire sneltoets voor meerdere generaties Windows, en tot Windows Vista bracht het je rechtstreeks naar Taakbeheer. De functionaliteit van de snelkoppeling is een beetje veranderd met opeenvolgende versies van Windows, omdat het nu het Windows Security scherm opent.

Zodra het Windows-beveiligingsscherm is geopend, selecteert u Taakbeheer in het menu om het te openen.

Windows+X

Zowel Windows 8 als Windows 10 bevatten een functie genaamd Power User Menu die toegankelijk is door op Windows-toets+X te drukken. Dit menu biedt snelle toegang tot een aantal geavanceerde systeemhulpprogramma's, waaronder Taakbeheer.

Image
Image

Wat is de snelste manier om Taakbeheer te openen?

De gemakkelijkste (en snelste) sneltoets voor het openen van Taakbeheer is door op Ctrl+Shift+Esc te drukken. Dit brengt u niet alleen rechtstreeks naar Taakbeheer, maar verstoort bepaalde activiteiten niet, zoals het typen van Ctrl+Alt+Delete (zoals het gebruik van Extern bureaublad).

Hoe open ik Taakbeheer zonder sneltoetsen?

Als je liever niet rommelt met sneltoetsen zoals Ctrl+Alt+Delete, zijn er een paar alternatieve manieren om toegang te krijgen tot Taakbeheer in Windows 10.

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk

Deze methode is vrij duidelijk. Het enige wat u hoeft te doen is met de rechtermuisknop ergens op de Windows 10 taakbalk onder aan uw scherm te klikken en Taakbeheer. te selecteren.

Image
Image

Gebruik de Run Box of Start Menu

U kunt de zoekfunctie van Windows 10 gebruiken om op een aantal manieren toegang te krijgen tot Taakbeheer.

Als je Windows+R typt, verschijnt het vak Uitvoeren, dat al tientallen jaren een vast onderdeel van het Windows-besturingssysteem is. Voer taskmgr in het daarvoor bestemde veld in en druk vervolgens op OK om Taakbeheer te openen.

Image
Image

U kunt ook het zoekvak van het Windows 10 Start-menu gebruiken. Typ taskmgr en druk op Enter.

Image
Image

Zoek Taakbeheer in Verkenner

Als handmatig zoeken meer jouw stijl is, kun je het uitvoerbare bestand van Taakbeheer rechtstreeks in Verkenner zoeken.

  1. Open Bestandsverkenner.

    Image
    Image
  2. Klik op Deze pc.

    Image
    Image
  3. Open C Drive.

    Image
    Image
  4. Klik op Windows.

    Image
    Image
  5. Klik op System32.

    Image
    Image
  6. Typ taskmgr in de zoekbalk en druk op Enter.

    Image
    Image
  7. Open Taskmgr.

    Image
    Image

Een snelkoppeling maken

Als je merkt dat je Taakbeheer veel moet gebruiken, is het misschien een goed idee om een snelkoppeling te maken. Er zijn een aantal methoden om dit te doen.

Terwijl Taakbeheer actief is, maakt u een snelkoppeling in de taakbalk door met de rechtermuisknop op het pictogram Taakbeheer te klikken en Pin to Taskbar. te selecteren

U kunt ook een snelkoppeling op het bureaublad maken met behulp van de volgende stappen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op uw bureaublad en selecteer Nieuw.

    Image
    Image
  2. Selecteer Snelkoppeling.

    Image
    Image
  3. Voer C:/Windows/System32/taskmgr in het venster Snelkoppeling maken in en druk op Volgende.

    Image
    Image
  4. Type Task Manager als de naam voor de nieuwe snelkoppeling en klik vervolgens op Finish.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe open ik Taakbeheer op een Mac?

    macOS heeft geen Taakbeheer, maar u kunt op twee plaatsen toegang krijgen tot Taakbeheer-equivalente functies. Ten eerste is het Force Quit Applications-dialoogvenster de plaats waar u defecte programma's kunt forceren om te stoppen. Om het dialoogvenster Forceer stop te openen, selecteert u het Apple-menu en klikt u vervolgens op Forceer stop Of drukt u op Command+Option+Esc om het dialoogvenster Forceer stop te openen. Als u toegang wilt tot informatie over geheugengebruik of procesgegevens, moet u de Activity Monitor openen. Om de Activity Monitor te openen, klikt u op Spotlight Search (het vergrootglas in de rechterbovenhoek van uw scherm) en typt u Activity Monitor

    Hoe open ik Taakbeheer op een Chromebook?

    Om de taakbeheertool van een Chromebook te openen, klikt u op het Menu-pictogram > More Tools en selecteert u Task Manager . Selecteer voor meer gegevens Stats for Nerds.

    Hoe open ik Taakbeheer op een tweede beeldscherm?

    Een gemakkelijke manier om dit te doen is door Taakbeheer op uw primaire monitor te openen en vervolgens Windows+Shift+pijl naar links of pijl naar rechts te gebruikenom het toepassingsvenster van de ene monitor naar de andere te verplaatsen.

    Hoe open ik Taakbeheer als beheerder?

    Om Taakbeheer als beheerder uit te voeren, navigeert u naar Taakbeheer met een van de hierboven beschreven methoden. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op Taakbeheer en selecteer Uitvoeren als beheerder Voer het beheerderswachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd, dan opent u Taakbeheer als beheerder.

    Hoe open ik Taakbeheer in Chrome?

    Om Google Chrome Taakbeheer te gebruiken, opent u Chrome en selecteert u Menu (drie stippen) en selecteert u vervolgens Meer Tools >Taakbeheer Bekijk met Taakbeheer van Chrome een lijst van alle geopende tabbladen, processen en extensies, evenals belangrijke statistieken over geheugengebruik, CPU-gebruik en netwerkactiviteit.

Aanbevolen: