Hoe OneNote te gebruiken als Taakbeheer, Kladblok en Journaal

Inhoudsopgave:

Hoe OneNote te gebruiken als Taakbeheer, Kladblok en Journaal
Hoe OneNote te gebruiken als Taakbeheer, Kladblok en Journaal
Anonim

Er zijn veel uitstekende mobiele en desktop-apps voor het bijhouden van taken, het maken van aantekeningen en het stellen van doelen. Toch geven velen van ons de voorkeur aan pen en papier. Wat de pen-en-papierbenadering mist, zijn handige tagging, herinneringen en zoekmogelijkheden van digitale tools. Combineer de bullet journal-methode voor het maken van aantekeningen met de digitale mogelijkheden van OneNote om te genieten van het beste van twee werelden.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op OneNote voor Microsoft 365, OneNote 2019, OneNote 2016 en OneNote voor Windows 10.

Image
Image

Bullet Journals

Bullter-dagboeken organiseren een papieren notitieblok om taken, notities, gebeurtenissen en meer vast te leggen en snel te vinden, zodat u gestructureerd kunt blijven en productiever kunt zijn. OneNote is ideaal voor deze methode voor het maken van aantekeningen, omdat het er het dichtst bij ligt en zich gedraagt als een fysiek notitieboek.

Een paar basisprincipes van het Bullet Journal-systeem:

  • Op elke pagina noteer je snel de informatie die je probeert vast te leggen, wat snelle logging wordt genoemd.
  • Pagina's kunnen taken, notities en gebeurtenissen bevatten.
  • Maak voor taken een pagina met de gebeurtenissen van de huidige maand (bijvoorbeeld vergaderingen of verjaardagen) en een andere pagina voor de taken van de maand. Maak na die pagina's een dagelijkse kalender en verplaats uw taken van de maandlijst naar de huidige datum.
  • Gebruik een selectievakje om een taak aan te duiden, een opsommingsteken voor een gewone notitie, een uitroepteken voor een geweldig idee, een oogsymbool voor onderzoek en een ster om een item als prioriteit te markeren.
  • Bullet journals hebben een indexpagina aan het begin van het notitieboek waar je de paginanummers voor verschillende onderwerpen markeert. U hoeft geen indexpagina in OneNote te maken, omdat het programma het werk voor u doet.

Maak een OneNote Bullet Journal

Het toepassen van de bullet journal-discipline op OneNote vereist een beetje setup.

  1. Open OneNote.
  2. Ga naar de View tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer in de groep Pagina-instelling Papierformaat.

    Image
    Image
  4. In het Papierformaat paneel dat aan de linkerkant wordt geopend, selecteert u het Size vervolgkeuzemenu en kiest u A4.

    Image
    Image
  5. Wijzig desgewenst de formaten in de Afdrukmarges sectie en selecteer vervolgens Huidige pagina opslaan als sjabloon om er het standaardpapier van te maken maat.

    Image
    Image
  6. Voer een naam in voor de sjabloon, selecteer Stel in als standaardsjabloon voor nieuwe pagina's in de huidige sectie, en kies vervolgens Opslaan.

    Image
    Image
  7. Selecteer om Bestand > Afdrukken > Afdrukvoorbeeld.

    Image
    Image
  8. Selecteer Schaal inhoud naar papierbreedte en kies Sluiten.

    Image
    Image
  9. Nadat je deze sjabloon als standaard voor de sectie hebt ingesteld, kun je aangepaste tags maken die overeenkomen met de snelkoppelingen (of de tags wijzigen in wat je maar wilt). Ga naar de Home tab.

    Image
    Image
  10. In de Tags groep, selecteer de More pijl naast het Tags vak.

    Image
    Image
  11. Selecteer Tags aanpassen onderaan de lijst.

    Image
    Image
  12. Kies de tag die u wilt wijzigen en selecteer Tag wijzigen.

    Image
    Image
  13. Breng de gewenste wijzigingen aan in de weergavenaam, het symbool, de tekstkleur of de markeringskleur van de tag en selecteer vervolgens OK. Herhaal dit voor alle andere aanpassingen die u wilt maken.

    Image
    Image

Haal het meeste uit je Bullet Journal

Met de sjabloon en de tags ingesteld, bent u klaar om OneNote als elektronisch dagboek te gebruiken. Hier zijn een paar suggesties om het meeste uit deze tool te halen.

Onderwerpen en inzendingen

Gebruik korte vermeldingen van één regel met de aanbevolen notatie (de OneNote-tags) om notities, gebeurtenissen en taken effectief te sorteren. Als u algemene vermeldingen toevoegt, gebruik dan niet de datum als titel, want dat doet OneNote automatisch. Deze techniek werkt uitstekend samen met de Onetastic OneCalendar-invoegtoepassing, zodat u de notities van elke dag met een minimum aan klikken kunt controleren.

Als het echter een specifiek onderwerp is, gebruik dan de titelruimte op de OneNote-pagina. Het labelen van de pagina helpt bij het zoeken naar deze items. Als het uitgroeit tot een complex onderwerp (bijvoorbeeld met veel spreads of pagina's), overweeg dan om een sectie met een andere naam te maken.

Paginanummers en sorteren

Paginanummers zijn meestal niet relevant als u OneNote gebruikt, omdat het een krachtige zoekfunctie is (Ctrl+ E) sorteert voor u.

Je kunt je pagina's ordenen door pagina's in elke gewenste volgorde te slepen. U kunt pagina's in subpagina's groeperen om te voorkomen dat u secties maakt voor onderwerpen die ergens tussen eenvoudige (één pagina) en complexe (één sectie) in liggen.

Een andere handige functie is het gebruik van de interne hyperlinks van OneNote. Klik met de rechtermuisknop op een item en kopieer de link ernaar. Klik vervolgens met de rechtermuisknop en koppel (of druk op Ctrl+ K) ergens anders en plak het.

Maand-, week- en dagkalenders

De beste manier om een maandelijkse of dagelijkse Bullet Journal-kalender te emuleren, is door de Onetastic OneCalendar-tool te gebruiken. Combineer het met de OneNote Tag Samenvatting. Om de Tag-samenvatting te gebruiken, gaat u naar het tabblad Home en selecteert u in de groep Tags Find TagsEen Tags Samenvatting paneel verschijnt.

Image
Image

Migratie of irrelevant

Controleer aan het begin van elke maand de taakvermeldingen van de vorige maand, migreer taken naar de pagina van de nieuwe maand en markeer die taken als Gemigreerd Deze stap houdt de boekingen van de vorige maand bij voor, zodat je weet dat je niets hebt achtergelaten. Als een taak niet meer relevant is, tag deze dan zo. Op deze manier realiseert u zich, wanneer u eerdere items opnieuw controleert, dat deze items in de toekomst niet meer zullen verschijnen omdat de items hun betekenis hebben verloren.

Om een gevoel van hiërarchie te behouden, kunt u overwegen secties in een ander OneNote-notitieblok te groeperen. Aangezien OneNote elk open boek doorzoekt, verliest u de vermeldingen in verschillende notitieboeken niet uit het oog. Bewaar de belangrijkste (meestal het standaard persoonlijke notitieblok) als uw normale boekingsdagboek.

Ga verder met OneNote

OneNote is een krachtig hulpmiddel. Koppelen met het Bullet Journal-systeem is een slimme manier om uw notities en planning te ordenen. Een van de beste onderdelen van dit systeem is het combineren van OneNote met Outlook om herinneringen voor taken en gebeurtenissen te krijgen.

Het is nog beter als je een Windows-tablet-pc hebt met een stylus, omdat je in je OneNote-notebook kunt schrijven net zoals je zou doen met een papieren one-only met de voordelen van zoeken, taggen, synchroniseren op verschillende apparaten, handschriftherkenning, en soortgelijke voordelen.

Aanbevolen: