Hoe mappen in Google Drive te kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe mappen in Google Drive te kopiëren
Hoe mappen in Google Drive te kopiëren
Anonim

Wat te weten

  • Maak een kopie van bestanden in de originele map en verplaats ze naar een nieuwe in Google Drive.
  • Alternatief: download bestanden van de map naar uw computer en upload vervolgens bestanden naar de nieuwe Google Drive-map.
  • Derde manier: gebruik Google Drive for Desktop, kopieer de map naar uw computer en synchroniseer de nieuwe map vervolgens weer met Google Drive.

Hoewel het eenvoudig zou moeten zijn om mappen in Google Drive te kopiëren, is er eigenlijk geen dergelijke functie beschikbaar. Er zijn echter verschillende tijdelijke oplossingen die u kunt gebruiken om mappen en al hun inhoud te kopiëren wanneer u Google Drive voor desktop gebruikt.

Kun je een kopie maken van een hele map in Google Drive?

Je kunt niet met één klik een hele map in Google Drive kopiëren. Er zijn echter twee methoden die u kunt gebruiken om een map en alle bestanden naar een andere nieuwe map te kopiëren.

Er is ook geen optie om een hele map in Google Drive te kopiëren met de mobiele Drive-app. U moet dus een van de onderstaande opties gebruiken, of u nu de browser of de mobiele app gebruikt.

Kopieer een hele map in Google Drive

U kunt een kopie van de inhoud van de map maken en die kopieën naar een nieuwe map verplaatsen.

  1. Open de map op Google Drive die u wilt kopiëren. Selecteer het eerste bestand, houd de Shift-toets op uw toetsenbord ingedrukt en selecteer het laatste bestand. Hiermee worden alle bestanden in de map geselecteerd.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop in het gemarkeerde gebied en selecteer Maak een kopie.

    Image
    Image
  3. Hiermee wordt een kopie van alle bestanden gemaakt, met de woorden "Kopie van" voor elk ervan. Selecteer al deze bestanden met hetzelfde Shift-toetsproces dat u hierboven hebt gebruikt.

    Image
    Image
  4. Klik met de rechtermuisknop in het gearceerde gebied en selecteer Verplaatsen naar.

    Image
    Image
  5. Dit opent een klein navigatievenster. Navigeer naar waar u uw nieuwe map wilt plaatsen en selecteer het kleine mappictogram met een plusteken erop in de linkerbenedenhoek.

    Image
    Image
  6. Geef de map een naam en selecteer vervolgens de knop Hierheen verplaatsen. Hierdoor worden alle bestanden die je hebt geselecteerd naar je nieuw aangemaakte map verplaatst.

    Image
    Image

    U moet elk van de bestanden hernoemen om "Kopie van" te verwijderen, zodat elk bestand dezelfde originele naam heeft.

  7. Dit proces duurt een paar stappen, en vereist de vervelende extra stap om al je gekopieerde bestanden te hernoemen.

Kopieer de hele map door de map te downloaden en vervolgens opnieuw te uploaden

Als je de bestanden liever niet hernoemt nadat je ze hebt verplaatst, is een andere manier om de volledige inhoud van de Google Drive-map naar je computer te downloaden en ze vervolgens te uploaden naar een nieuwe map in Google Drive.

  1. Selecteer alle bestanden in de map die u wilt kopiëren. Klik met de rechtermuisknop in het gemarkeerde gebied en selecteer Download.

    Image
    Image
  2. Google Drive zal de bestanden zippen en naar uw computer downloaden. Nadat het is gedownload, selecteert u de vervolgkeuzepijl naast de bestandsnaam en selecteert u Weergeven in map

    Image
    Image
  3. Verplaats het bestand naar een nieuwe, lege map op je computer. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand en selecteer Alles uitpakken.

    Mogelijk moet u een pad kiezen waarnaar u de inhoud wilt extraheren en vervolgens Extract. kiezen

    Image
    Image
  4. Ga terug naar Google Drive en navigeer naar de locatie waar u uw nieuw gekopieerde map wilt plaatsen. Selecteer de knop Nieuw en selecteer vervolgens Folder. Geef de map een willekeurige naam en selecteer Create om de map te maken.

    Image
    Image
  5. Open de nieuwe map die je hebt gemaakt. Klik met de rechtermuisknop ergens in de lege ruimte in de map en selecteer File upload.

    Image
    Image
  6. Navigeer naar de map op je computer waar je de bestanden hebt uitgepakt. Selecteer de uitgepakte bestanden en selecteer vervolgens de Open knop.

    Image
    Image
  7. Hiermee worden de bestanden die u hebt gedownload van de oorspronkelijke Google Drive-map in deze nieuwe map geplaatst. Ze hebben nog steeds de originele namen, dus in dit geval hoeft u de bestandsnamen niet te corrigeren.

    Image
    Image

Kopieer een map met Google Drive for Desktop

Als je van plan bent om vaak mappen in Google Drive te kopiëren, is een veel handiger manier om dit te doen de Google Drive for Desktop-app te gebruiken.

  1. Voordat u een map kunt kopiëren met Google Drive for Desktop, moet u deze installeren. Dit proces werkt voor elke Windows-pc of Mac-computer. Log in op uw Google Drive-account, selecteer het tandwielpictogram rechtsboven en selecteer Get Drive for desktop.

    Image
    Image
  2. Zorg ervoor dat u in het eerste installatiescherm beide selectievakjes inschakelt, zodat uw koppelingsmappen op zowel uw computer als Google Drive gemakkelijk te vinden zijn. Selecteer Install om de installatie te starten.

    Image
    Image
  3. Selecteer Google Drive in het linkermenu. Je hebt twee opties om bestanden te synchroniseren: Stream files waarmee alleen bestanden worden gesynchroniseerd waarvoor je handmatig synchroniseren hebt ingeschakeld, en Spiegelbestanden die worden gesynchroniseerd uw hele Google Drive (die veel schijfruimte in beslag kan nemen). Nadat u uw keuze heeft gemaakt, selecteert u Opslaan

    Image
    Image
  4. Zodra de synchronisatie is ingesteld, hebt u via Verkenner toegang tot de Google Drive-map die u wilt kopiëren. Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer Copy.

    Image
    Image
  5. Plak de map ergens in de Google Drive-mapstructuur waar je hem wilt hebben. U kunt desgewenst de naam van de map wijzigen nadat u deze hebt geplakt.

    Image
    Image
  6. Zodra de nieuwe map op uw computer is gesynchroniseerd met Google Drive, ziet u de gekopieerde map verschijnen met alle inhoud uit de oorspronkelijke map.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe deel ik een map in Google Drive?

    Net als bij documenten kun je hele mappen en hun inhoud delen met Google Drive. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de map in Drive en selecteer vervolgens Share. U kunt ook op de pijl omlaag naast de naam van de map klikken nadat u open het. Wijzig de machtigingen indien nodig en voer vervolgens de e-mails in van de mensen met wie u de map wilt delen.

    Hoe download ik een map in Google Drive?

    Om een Google Drive-map te downloaden, klikt u met de rechtermuisknop op de regel op het My Drive-scherm. Kies in het menu dat verschijnt Download. Google Drive comprimeert de map en slaat deze op uw harde schijf op.

    Hoe upload ik een map naar Google Drive?

    De gemakkelijkste manier om een hele map naar Google Drive te uploaden, is door deze van uw harde schijf naar binnen te slepen. U kunt dit doen op de website of met de Drive for Desktop app.

Aanbevolen: