Samsung Galaxy Buds Pro Review: Pro Android-koptelefoon

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Buds Pro Review: Pro Android-koptelefoon
Samsung Galaxy Buds Pro Review: Pro Android-koptelefoon
Anonim

Bottom Line

Hoewel er een paar nadelen zijn aan deze oordopjes, zijn ze echt indrukwekkend alleen al op het gebied van geluidskwaliteit.

Samsung Galaxy Buds Pro

We hebben de Samsung Galaxy Buds Pro gekocht zodat onze recensent ze op de proef kon stellen. Blijf lezen voor hun volledige productbeoordeling.

De Samsung Galaxy Buds Pro zijn in veel opzichten de eerste echt concurrerende Bluetooth-oordopjes voor het Android-platform. Dat wil niet zeggen dat de originele Galaxy Buds en Galaxy Buds Live geen uitstekende echte draadloze hoofdtelefoons zijn. Maar met de nieuwste release op Pro-niveau brengt Samsung eindelijk de volledige reeks functies in de mix, waardoor ze een haalbare optie zijn voor diegenen die het gemak van AirPods Pro willen, maar Galaxy-apparaten bezitten.

Functies zijn onder meer actieve ruisonderdrukking (ANC), stuurprogramma's in audiofiele stijl en tal van extra bedieningselementen speciaal voor het Samsung-platform. Ik ben in de eerste plaats een iPhone-gebruiker, maar mijn belangrijkste tablet is een Samsung Galaxy Tab S7, dus ik pakte een paar oordopjes om te testen met zowel een Galaxy-native workflow als een Bluetooth-ervaring. Hier is hoe het allemaal uitpakte.

Ontwerp: zeer glanzend, zeer Samsung

Het ontwerp van de originele Galaxy Buds is iets dat ik "eenvoudig en strak" zou noemen. Dit geldt voor de "Plus" -versie, maar toen Samsung de Galaxy Buds Live liet vallen, verraste de beruchte boonvorm de consument Sommige mensen vonden het geweldig, anderen haatten het.

Image
Image

Wat ik het meest afleid aan het ontwerp van de Buds Pro was het waanzinnig glanzende metalen plastic dat aan de buitenkant werd gebruikt. Om eerlijk te zijn, dit is de ontwerptaal die Samsung op veel van hun vlaggenschiptelefoons gebruikt, dus het is geen verrassing om glanzende, kleurrijke opties hier in de Galaxy Buds Pro te zien. Hoewel de boonvorm niet meer is, is er geen twijfel mogelijk dat deze glanzende oordopjes uitsteken als je ze draagt.

Ik hou van het profiel en de vorm van de oordopjes, waarbij ze op slimme wijze een rubberachtige uitstulping verbergen die stabiliteit toevoegt en mooi en vlak in je oren zit. De behuizing is ook behoorlijk solide en meet slechts een paar centimeter in elke richting. Dus, vooral als je gaat voor de zwarte versie die ik heb gekocht, voelt het ontwerp voor het grootste deel strak en modern aan. Maar als je de voorkeur geeft aan een matte afwerking op je oordopjes, zul je die hier niet vinden.

Comfort: Best aardig, maar een beetje krap

Dankzij de subtiele oorvinnen zorgden de originele Galaxy Buds voor een mooie, sportieve pasvorm die goed werkte voor mijn oren. Toen ik de Buds Pro voor het eerst uitpakte, was ik teleurgesteld toen ik zag dat Samsung de oorvin had afgeschaft. Maar als je beter naar de vorm kijkt, zie je een lichte uitstulping die de vorm en rubberen buitenkant aanneemt die een oorvin zou hebben, en dit zorgt eigenlijk voor een goede grip in je oren, zolang je ze op de juiste manier draait bij het inbrengen de oordopjes.

De andere kant van de troostmunt is hoe ze zich in je oren gedrukt voelen. Samsung heeft hier een interessante benadering gekozen. Deze oordopjes vallen wel in het strakkere kamp en zitten behoorlijk ver in je oren. Hoewel dit normaal gesproken een groter probleem voor mij is (ik hou niet van verstikkend strakke pasvormen voor mijn oordopjes), heeft Samsung een metalen rooster toegevoegd dat fungeert als ventilatieopening.

Image
Image

Dit betekent dat de oordopjes, hoewel strak, een zekere mate van ademend vermogen bieden. Het heeft ook enkele implicaties voor de geluidskwaliteit, waar ik later op in zal gaan. Over het algemeen zijn deze oordopjes met een gewicht van minder dan een halve gram per stuk en een kleine voetafdruk ongeveer net zo comfortabel als je zou verwachten van de premium prijs, maar niet helemaal mijn favoriet.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: gebouwd om lang mee te gaan

Een van de grootste redenen om voor oordopjes van Apple of Samsung te gaan, is dat ze veel hoogwaardige materialen meenemen van hun smartphone- en tabletproductie. Het eerste aspect waarmee u in aanraking komt in een paar echte draadloze oordopjes is altijd het geval, en hoe een batterijhouder is gebouwd, vertelt u veel over de kwaliteit van het algehele product.

De hoes die bij de Galaxy Buds Pro wordt geleverd, is slank, compact en biedt een mooie, bevredigende klik wanneer je hem sluit. Het is een beetje moeilijk om te openen als je je vingers niet in de juiste hoek onder het deksel drukt, wat betekent dat de magneet een beetje te sterk is. Maar over het algemeen voelt het goed.

Samsung heeft ook de IPX7-waterbestendigheid van de oordopjes zelf ingebouwd, wat betekent dat je ze zonder problemen tot 30 minuten in 3 voet water kunt onderdompelen.

De Buds zelf zijn ook mooi gebouwd. Het grootste deel van de constructie bestaat uit een dik, zacht aanvoelend rubberachtig materiaal. Zelfs het superglanzende plastic aan de buitenkant voelt echt duurzaam aan, ook al ziet het er naar mijn smaak een beetje chintzy uit. Deze glans lijkt gevoelig voor slijtage en krassen, dus houd hier rekening mee wanneer u de oordopjes op een tafel legt.

Samsung heeft ook de IPX7-waterbestendigheid op de oordopjes zelf ingebouwd, wat betekent dat je ze zonder problemen tot 30 minuten in 3 voet water kunt onderdompelen. Dit is echter getest in een laboratorium met schoon water, dus ik raad niet aan om ze opzettelijk onder te dompelen. Maar je zult waarschijnlijk helemaal in orde zijn in de regen.

Geluidskwaliteit en ruisonderdrukking: indrukwekkend goed afgerond

Het "Pro"-onderscheid met deze oordopjes is waarschijnlijk het duidelijkst in hun geluidskwaliteit. Samsung heeft bij deze koptelefoon gekozen voor een dubbele driver build. Er is een hoofddriver van 11 millimeter die het grootste deel van het spectrum in je muziek ondersteunt, plus een tweeter van 6,5 millimeter die is geoptimaliseerd voor de bovenkant van het spectrum. Deze twee luidsprekers zijn afgestemd met best practices die worden ondersteund door AKG.

Plus, de ventilatieopening die Samsung heeft toegevoegd, zorgt ervoor dat het geluidsbeeld een beetje kan "ademen", wat zorgt voor een veel betere aanwezigheid in het geluid. Dit alles komt neer op een uitgebalanceerde sonische respons, vooral dankzij de dual-driver build. Telkens wanneer u twee verschillende luidsprekers op twee verschillende delen van het spectrum richt, neemt u de druk weg omdat een van beide het hele spectrum moet ondersteunen. Dit zorgt voor een echt genuanceerd geluid, en in de praktijk maakte het indruk op mij.

De actieve ruisonderdrukking die hierbij betrokken was, was helaas lang niet zo indrukwekkend. Ik denk dat dit net zoveel te maken heeft met het gebrek aan fysieke isolatie van die ventilatieopening als met de technologie voor ruisonderdrukking. Voor alle duidelijkheid: de oordopjes wissen een goede hoeveelheid consistente kamertoon uit, maar ze komen gewoon niet in de buurt van het niveau dat Apple AirPods Pro of Bose QuietComfort-oordopjes bieden. De transparantiemodus is daarentegen perfect bruikbaar, waardoor deze oordopjes geweldig zijn om rond te lopen.

Er is een hoofddriver van 11 millimeter die het grootste deel van het spectrum in je muziek ondersteunt, plus een tweeter van 6,5 millimeter die is geoptimaliseerd voor de bovenkant van het spectrum.

Het laatste punt om te vermelden in deze sectie is de 360-graden audio. Geactiveerd via de Samsung Wearables-app, kunt u de oordopjes instellen om uw bronapparaat op één plek te "positioneren", en de 360-audio volgt die plek wanneer u uw hoofd beweegt. Het is een leuke kleine gimmick, maar naar mijn mening niets super nuttigs in de werkelijkheid.

Batterijlevensduur: niets verbluffends

Met een koptelefoon zoals de Galaxy Buds Pro zou je in alle categorieën absoluut het beste verwachten, maar een belangrijk aspect dat hier ontbreekt, is een lange batterijduur. De oordopjes zelf lijken ongeveer 5 uur gebruik te bieden op een enkele lading, met 18 extra gebruik van de oplaadcassette. Om eerlijk te zijn, deze cijfers zijn niet de slechtste die ik heb gezien, maar ze zijn verre van de beste.

Dingen als actieve ruisonderdrukking, nabijheidsdetectie en 360-graden audio lijken allemaal de batterijen behoorlijk leeg te maken.

Wat nog verontrustender is, is dat deze uurtotalen enorm schommelen als je de extra functies veel gebruikt. Zaken als actieve ruisonderdrukking, nabijheidsdetectie en 360-graden audio lijken de batterijen allemaal behoorlijk leeg te maken.

Het is echter niet allemaal slecht nieuws. Dankzij de indrukwekkende snellaadmogelijkheden van Samsung kunnen de oordopjes een uur speeltijd laden met een simpele oplaadbeurt van 5 minuten. Deze prestatie is het beste te zien bij gebruik van een directe USB-C-verbinding, maar de behuizing is Qi draadloos ingeschakeld, dus je kunt de batterijhouder 's nachts gewoon op je oplaadpad laten vallen om ze op te laden. Deze extra functies zijn leuk, maar ik kan het niet helpen te denken dat deze oordopjes aantrekkelijker zouden zijn met zelfs een paar uur extra luistertijd.

Connectiviteit en codecs: een prettige algehele ervaring

Een van de beste redenen om voor een Galaxy Buds-product te kiezen boven een ander merk, is het gemak van connectiviteit met Samsung Galaxy-apparaten. Het nabootsen van wat Apple biedt met AirPods, door simpelweg de behuizing van de Galaxy Buds open te klappen, wordt een pop-upprompt op uw Galaxy-apparaten geactiveerd, zodat u ze eenvoudig kunt verbinden zonder te vissen via een Bluetooth-menu.

Dit werkt echter alleen voor Galaxy-apparaten, dus zelfs andere Android-telefoons kunnen hier geen gebruik van maken. Als de oordopjes eenmaal zijn aangesloten, zul je niet veel merken dat het signaal wegv alt, en ik heb maar heel weinig van de hikken gevonden die ik gewend ben met andere echte draadloze Bluetooth-oordopjes.

Image
Image

De andere factor waarmee u rekening moet houden, zijn codecs. Bluetooth, als technologie, dwingt je muziek om te worden gecomprimeerd om onmiddellijk audio over te dragen. De gebruikelijke codecs die dit doen zijn SBC en AAC, en die twee zijn te vinden op de meeste oordopjes (inclusief de Buds Pro). Maar beide codecs veroorzaken een klein verlies aan de resolutie van uw bronaudiobestand.

Veel oordopjes kiezen voor de Qualcomm aptX-codec van derden, maar Samsung lijkt te gaan voor een eigen "Samsung Scalable" -codec. Over het algemeen voelt deze codec behoorlijk efficiënt aan en ik vond zowel de latentie als de geluidskwaliteit indrukwekkend op mijn Galaxy Tab S7. Ik merkte een kleine verandering op bij het gebruik van de oordopjes op een niet-Samsung-apparaat (in dit geval mijn iPhone), maar het is niet de grootste deal. De moraal van dit gedeelte is: als je in het algemeen een Galaxy-gebruiker bent, zal de Galaxy Buds Pro gemakkelijker aansluiten en net iets beter klinken.

Software, bedieningselementen en extra's: meer dan u waarschijnlijk nodig zult hebben

Met enkele nadelen van de levensduur van de batterij, is het duidelijk dat Samsung hier een keuze maakt: meer functies staat gelijk aan een beter product. In combinatie met de Galaxy Wearables-app bieden deze oordopjes behoorlijk wat voor het geld. Ik heb de instelbare ANC- en transparantiemodi al besproken, evenals de 360-graden audio.

Een interessant punt met de transparantiemodus is deze optie voor "spraakherkenning". Indien ingeschakeld, registreren de oordopjes wanneer u praat en pauzeren uw muziek voor een vooraf bepaalde tijd en schakelen automatisch de transparantiemodus in. De theorie hier is dat je alleen begint te praten als je een gesprek wilt voeren, waarna de oordopjes uit de weg gaan. Deze functie is een beetje wisselvallig en kan vervelend zijn als je een paar korte woorden tegen een vriend wilt zeggen (in plaats van een heel gesprek), maar het is fijn om de optie te hebben.

Image
Image

Er zijn ook veel kleine extra functies. U kunt een "Block Touches" -modus inschakelen die de soms irritante mistouches op de oordopjes voorkomt. Je kunt de EQ aanpassen aan je behoeften, je Bixby-/spraakassistent-voorkeur instellen en zelfs verloren oordopjes lokaliseren.

Er is een sectie in de app genaamd "Samsung Labs", die in theorie nieuwe experimentele functies zal bevatten. Op dit moment is de enige optie op mijn lijst een "Gaming-modus" die beweert je audio beter te synchroniseren bij het spelen van mobiele games. Over het algemeen is het pakket erg mooi, maar het gaat ten koste van de levensduur van de batterij.

Prijs: Steil maar beheersbaar

Apple AirPods Pro kost meer dan $ 200, en het is leuk om te zien dat Samsung de Galaxy Buds Pro heeft gelanceerd voor $ 199. Op het moment dat u deze recensie schrijft, kunt u de oordopjes echter kopen op de Samsung-site voor $ 169.

Dit is de normale gang van zaken voor Samsung, dus als je in de markt bent, is het geen slecht idee om een paar weken te wachten tot Samsung een uitverkoop houdt. Over het algemeen is de prijs voor de functieset volkomen redelijk. Er zijn enkele nadelen - ik ben niet dol op het ontwerp en de levensduur van de batterij is niet bepaald "pro-niveau" - maar de prijs is zeker niet onredelijk.

Samsung Galaxy Buds Pro versus Apple AirPods Pro

De twee smartphone-titanen strijden rechtstreeks tegen elkaar op functieset met deze oordopjes. Beide hoofdtelefoons werken het beste met hun thuisecosysteem, ze klinken allebei geweldig en ze kosten allebei ongeveer $ 200. De AirPods doen het iets beter op het gebied van ruisonderdrukking, maar in mijn oren voelen de Buds Pro zich net iets meer gebalanceerd in geluidskwaliteit.

De professionele oordopjes waar Samsung-fans op hebben gewacht

De originele Galaxy Buds boden alleen geluidsisolatie, terwijl de Galaxy Buds Live een transparantiemodus bood. Nu de Buds Pro uit zijn met actieve ruisonderdrukking, een transparantiemodus, een comfortabele pasvorm en een echt indrukwekkende geluidskwaliteit, voelt het eindelijk comfortabel om te zeggen dat Galaxy Buds een professionele optie bieden. Een betere levensduur van de batterij zou deze een complete no-brainer hebben gemaakt, maar als je al in het Galaxy-ecosysteem zit, zijn de Buds Pro echt een uitstekende koop.

Specs

  • Productnaam Galaxy Buds Pro
  • Product Merk Samsung
  • MPN SM-R190NZKAXAR
  • Prijs $199,99
  • Releasedatum januari 2021
  • Gewicht 0.2 oz.
  • Productafmetingen 0,81 x 0,77 x 0,82 inch.
  • Kleur Phantom Black, Phantom Silver of Phantom Violet
  • Levensduur batterij 5 uur (alleen oordopjes), 23 uur (met batterijhouder)
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Garantie 1 jaar
  • Audiocodecs SBC, AAC, Samsung schaalbaar

Aanbevolen: