Hoe te bellen of gebeld te worden op iPad of Mac

Inhoudsopgave:

Hoe te bellen of gebeld te worden op iPad of Mac
Hoe te bellen of gebeld te worden op iPad of Mac
Anonim

Wat te weten

  • Eerst, op iPhone: Instellingen > Cellular > Oproepen op andere apparaten, en inschakelen Oproepen toestaan op andere apparaten.

  • Bel vanaf uw iPad door telefoonnummers te selecteren in FaceTime, Contacten, Berichten, Kalender of Safari.
  • Je kunt ook bellen met Contacten of handmatig telefoonnummers invoeren in FaceTime vanaf je Mac.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt bellen en gebeld kunt worden op uw iPad of Mac, in plaats van alleen op uw iPhone.

Kun je een iPad of Mac als telefoon gebruiken?

Ja, je kunt je Mac of iPad gebruiken in plaats van een telefoon, maar je moet wel je iPhone in de buurt hebben, aangezien de iPhone vaak het meeste werk doet. Nu moet u eerst wat instellingen doen, anders werkt de functie niet, maar we zullen bespreken wat u moet doen. Voordat we daarop ingaan, zorg ervoor dat:

  • Op al uw apparaten wordt het nieuwste besturingssysteem uitgevoerd (ten minste macOS Yosemite, 10.10 en iPadOS 13)
  • FaceTime is ingeschakeld op elk apparaat
  • Uw apparaten zijn allemaal aangemeld bij dezelfde Apple ID

Daarna moet je ofwel de externe microfoon van je iPad of Mac gebruiken, of op een andere manier een headset met microfoon beschikbaar hebben om aan te sluiten. En ten slotte moet je de mogelijkheid inschakelen om oproepen te routeren naar uw andere apparaten op de iPhone en alle andere apparaten die u van plan bent te gebruiken.

De Mac mini heeft geen ingebouwde microfoon. Sommige iPad- en Mac-modellen hebben ook geen hoofdtelefoonaansluiting, dus als u een hoofdtelefoon wilt aansluiten, moet u mogelijk een USB-C- of Lighting-hoofdtelefoonadapter aanschaffen.

Pas de instellingen aan om te bellen of gebeld te worden op uw Mac

Als dit eenmaal werkt, vraag je je af hoe je hebt geleefd zonder op deze manier te bellen of gebeld te worden.

  1. Open Instellingen op uw iPhone, tik op Mobiel en tik vervolgens op Oproepen op andere apparaten.
  2. Zorg ervoor dat Oproepen op andere apparaten toestaan is ingeschakeld.

    Image
    Image
  3. Onder ALLOW CALLS ON kunt u zien welke bruikbare apparaten zijn aangesloten en kunt u de gespreksroutering voor elk van hen in- of uitschakelen.
  4. Voor de iPad, ga naar Settings en dan FaceTime, en zet beide FaceTime aanen Oproepen vanaf iPhone. Als u ook wordt gevraagd over het inschakelen van bellen via wifi, schakelt u dit in.

    Image
    Image
  5. Op een Mac: open de FaceTime app en klik op het FaceTime menu.

    Image
    Image
  6. Selecteer Voorkeuren > Instellingen > Oproepen vanaf iPhone. Net als bij de iPad, als je wordt gevraagd om bellen via wifi in te schakelen, doe dat dan.

    Image
    Image

Hoe bel ik vanaf mijn iPad?

Zodra de eerste installatie uit de weg is, is bellen en gebeld worden via uw iPad een fluitje van een cent.

  1. Een oproep ontvangen is vrij eenvoudig, omdat oproepmeldingen op uw iPad moeten verschijnen, net zoals op uw iPhone. Tik gewoon op de melding die op je iPad verschijnt om de oproep aan te nemen, of veeg over de melding om de oproep te negeren.

    Image
    Image
  2. Als u wilt bellen vanaf uw iPad, opent u FaceTime en voert u een contact of telefoonnummer in en tikt u vervolgens op het telefoonpictogram.

    Image
    Image
  3. Je kunt ook bellen vanaf je iPad door op telefoonnummers te tikken die in andere apps verschijnen, zoals Contacten, Berichten, Kalender, of Safari.

    Image
    Image

Hoe bel ik vanaf mijn Mac?

Net als bij de iPad is het routeren van oproepen via je Mac vrij eenvoudig als alles goed is voorbereid.

  1. Inkomende oproepen produceren meldingen op uw Mac, die u kunt accepteren om de oproep aan te nemen of afwijzen om deze te negeren.

    Image
    Image
  2. Als u wilt bellen vanaf uw Mac, opent u Contacts en klikt u op het contact dat u wilt bellen en vervolgens op het telefoonpictogram.

    Image
    Image
  3. Je kunt ook handmatig een nummer kiezen voor een oproep vanaf je Mac door FaceTime te openen en het nummer in te typen (druk op Enter wanneer je bent klaar), klik vervolgens op de knop Audio.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe bel ik 911 op een iPad?

    Zodra je gesprekken hebt ingesteld op je iPad, kun je net als elk ander nummer 911 bellen. Net als bij normale gesprekken kun je FaceTime gebruiken, op voorwaarde dat je iPad zich op hetzelfde wifi-netwerk bevindt als je telefoon.

    Hoe neem ik een FaceTime-gesprek op Mac op?

    De gemakkelijkste manier om een FaceTime-gesprek op te nemen is met de schermopnamefunctie van je Mac. Start het gesprek en druk vervolgens op Command + Shift + 5 om het schermopnamemenu te openen. Kies of je het hele scherm wilt opnemen of alleen een geselecteerd gedeelte, en selecteer vervolgens Options en kies een optie onder Microphone om audio vast te leggen.

Aanbevolen: