Hoe een storing in de voedingsstatus van een stuurprogramma te repareren Windows 10-fout

Inhoudsopgave:

Hoe een storing in de voedingsstatus van een stuurprogramma te repareren Windows 10-fout
Hoe een storing in de voedingsstatus van een stuurprogramma te repareren Windows 10-fout
Anonim

Als je een blauw scherm des doods ziet op je Windows 10-systeem en de fout onderaan DRIVER_POWER_STATE_FAILURE is, moet je een paar dingen proberen om het probleem op te lossen.

BSOD-fouten kunnen veel voorkomen op Windows-computers. Als u een BSOD-fout hebt ontvangen, maar een andere foutcode met een blauw scherm ziet, kan de fout afwijken van de fout die in dit artikel wordt behandeld.

Oorzaak van de stroomstatus van het stuurprogramma in Windows 10

De stroomstoring van het stuurprogramma treedt meestal op wanneer een apparaatstuurprogramma op een Windows 10-systeem in de slaapstand gaat terwijl het apparaat in gebruik is.

Als dit gebeurt, stuurt Windows normaal gesproken een opdracht naar het stuurprogramma om het uit de slaapstand te halen. Als het apparaatstuurprogramma niet binnen een bepaalde tijd reageert, start Windows 10 het blauwe schermvenster en start het systeem opnieuw op.

Deze fout treedt meestal op wanneer een stuurprogramma verouderd of beschadigd is, of wanneer een stuurprogramma wordt geïnstalleerd dat niet compatibel is met het systeem. De meest voorkomende stuurprogramma's die deze fout veroorzaken, zijn de grafische kaart en de wifi-adapter.

Image
Image

Een stroomstoring van een stuurprogramma oplossen in Windows 10

Er zijn een paar dingen die dit probleem kunnen veroorzaken, maar het is relatief eenvoudig om deze fout systematisch op te lossen en op te lossen.

  1. Start de computer opnieuw op. Soms wordt de stroomstoring van het stuurprogramma veroorzaakt door een tijdelijke stroomstoring. Als het maar één keer is gebeurd, kan een herstart het probleem oplossen en ziet u de fout mogelijk nooit meer.
  2. Antivirussoftware uitschakelen. Soms kan antivirussoftware de Windows-systeembestanden verstoren en de Driver Power State Failure veroorzaken. U kunt testen of dit het geval is door de antivirussoftware uit te schakelen en vervolgens het systeem opnieuw op te starten.

    • Schakel Norton Antivirus uit
    • Avast Antivirus uitschakelen
    • McAfee uitschakelen
    • Windows Defender uitschakelen

    Als het probleem verdwijnt, kiest en installeert u een andere antivirustoepassing voor uw systeem.

  3. Schakel energiebesparing uit. Het eerste dat u moet doen, vooral als u onlangs een nieuw stuurprogramma op het systeem hebt geïnstalleerd of bijgewerkt, is om energiebesparing uit te schakelen. Dit voorkomt dat de bestuurder in de slaapstand gaat en de fout veroorzaakt. Zoek met name naar het apparaat in Energiebeheer en schakel het uit. Ga ook naar Windows Adapter Settings en stel beide energie-instellingen in op Maximum Performance

    Om dit te doen, start u eerst op in de veilige modus en start u het systeem vervolgens opnieuw op als u klaar bent.

  4. Beschadigde bestanden repareren. Het bericht Driver Power State Failure wordt soms veroorzaakt door bestandsbeschadiging van een of meer apparaatstuurprogrammabestanden. U kunt corrupte bestanden herstellen door een SFC-scan op het systeem uit te voeren.

    Voordat u een SFC-scan uitvoert, moet u eerst een back-up van uw Windows-systeem maken. Dit zorgt ervoor dat als het repareren van een systeembestand ervoor zorgt dat het systeem niet opstart, u veilig een Windows 10-herstel kunt uitvoeren.

  5. Keer terug naar de vorige versie van het stuurprogramma. Als u onlangs hardwarestuurprogramma's hebt bijgewerkt, met name voor een Wi-Fi- of grafische kaart, is dat de meest waarschijnlijke oorzaak van de fout. Probeer het stuurprogramma terug te draaien naar de vorige versie en start het systeem vervolgens opnieuw op om te zien of de fout verdwijnt.
  6. Apparaatstuurprogramma's bijwerken. Als u de energiebesparende opties niet uitgeschakeld wilt laten, werkt u de apparaatstuurprogramma's bij. Vaak wordt de stroomstoring van het stuurprogramma veroorzaakt door een verouderd of beschadigd stuurprogramma, en het bijwerken naar de nieuwste versie lost het probleem op.
  7. Download en installeer de juiste driver. Zorg ervoor dat u het juiste apparaatstuurprogramma voor uw systeem hebt. Bezoek de website van de fabrikant van het apparaat en bevestig dat u de nieuwste versie van het stuurprogramma hebt gedownload. Als het stuurprogramma nog steeds niet werkt, neem dan contact op met de technische ondersteuning van de fabrikant voor andere opties.

    Als je met de technische ondersteuning spreekt, bevestig dan dat de stuurprogrammasoftware die je hebt compatibel is en getest is met de Windows-versie die je momenteel gebruikt. Vraag naar bekende compatibiliteitsproblemen met recente Windows-updates.

  8. Gebruik hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's. Als u geen nieuwe hardware hebt geïnstalleerd en u niet zeker weet welk apparaatstuurprogramma het probleem heeft veroorzaakt, voert u een gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's uit. Deze hulpprogramma's bepalen of de juiste en nieuwste versies van alle hardwarestuurprogramma's op het systeem zijn geïnstalleerd.

Aanbevolen: