Hoe u uw laptop fysiek kunt reinigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw laptop fysiek kunt reinigen
Hoe u uw laptop fysiek kunt reinigen
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt isopropylalcohol, flessenwater, een blikje perslucht en een pluisvrije doek nodig. Zet de laptop uit.
  • Maak een 1:1-oplossing met water en alcohol > bevochtig pluisvrije doek > veeg de buitenkant, het toetsenbord en het scherm af.
  • Gebruik het blikje perslucht om de toetsen, poorten en koelopeningen schoon te maken.

Dit artikel legt uit hoe je je laptop fysiek kunt schoonmaken, inclusief welke onderdelen van de machine veilig kunnen worden schoongemaakt.

Hoe u uw laptop fysiek kunt reinigen

Volg deze stappen om uw laptop schoon te maken:

    Verzamel de materialen

    Je hebt het volgende materiaal nodig om je laptop schoon te maken:

    • Isopropylalcohol, verkrijgbaar bij drogisterijen en supermarkten. Omdat het snel verdampt en geen residu achterlaat, is isopropylalcohol veilig te gebruiken op elektronische apparatuur en displays. Niet gebruiken: ammoniak, kraanwater, mineraalwater of huishoudelijke glazenwassers.
    • Gedistilleerd, gezuiverd of gebotteld water. Gebruik geen: kraanwater, dat permanente minerale vlekken kan achterlaten.
    • Blikje perslucht, verkrijgbaar bij vele soorten winkels.
    • Pluisvrije doek zoals het soort dat wordt gebruikt voor het reinigen van brillen. In een mum van tijd kunt u een zachte, 100% katoenen doek gebruiken. Gebruik geenpapieren handdoeken, gezichtsdoekjes of krassende of schurende doeken.

    Voorbereiden om schoon te maken

    • Schakel de computer uit en haal de stekker uit het stopcontact. Als uw laptop een verwijderbare batterij heeft, verwijdert u deze.
    • Maak een 1:1-reinigingsoplossing met water en alcohol.
    • Bevochtig de pluisvrije doek met de reinigingsoplossing. Het moet licht bevochtigd zijn, niet nat.

    Spuit nooit iets rechtstreeks op de computer; de vloeistof moet eerst op de pluisvrije doek gaan.

    Maak de laptoptas schoon

    Gebruik de vochtige doek om de buitenkant van de laptop af te vegen. Hierdoor ziet het er weer als nieuw uit. Open vervolgens het deksel en veeg de gebieden rond het toetsenbord af met de vochtige doek.

    Reinig het scherm

    Reinig het scherm met dezelfde pluisvrije doek of een pas bevochtigde doek als het origineel te vuil is (spuit geen oplossing rechtstreeks op het scherm). Gebruik zachte cirkelvormige bewegingen of veeg het scherm van links naar rechts, van boven naar beneden.

    Maak het toetsenbord en touchpad schoon

    Gebruik een blikje perslucht om vuil, kruimels en al het andere dat vastzit in de toetsen los te maken en te verwijderen. Je kunt het toetsenbord ook schoonmaken door de laptop om te draaien en loszittend vuil er voorzichtig uit te schudden, terwijl je met je vingers over de toetsen gaat om het proces te vergemakkelijken.

    Image
    Image

    Als je toetsen hebt vastgelopen of een extra vuil toetsenbord (bijvoorbeeld door een gemorst drankje op het toetsenbord), kun je de afzonderlijke toetsen op sommige toetsenborden verwijderen en eronder afvegen met een wattenstaafje dat in de schoonmaak is gedrenkt oplossing. Zet ze op de juiste manier terug.

    Controleer de handleiding van je laptop om er zeker van te zijn dat de sleutels kunnen worden verwijderd om ze schoon te maken. Niet alle laptops hebben verwijderbare sleutels.

    Gebruik ten slotte de vochtige doek om de toetsen en het touchpad af te vegen.

    Reinig de poorten en koelopeningen

    Gebruik het blikje perslucht om de openingen van de behuizing schoon te maken: de poorten en koelopeningen. Spuit vanuit een hoek zodat het vuil van de computer wordt weggeblazen in plaats van erin.

    Als je je laptop hebt geopend om bij het koelsysteem te komen, wees dan voorzichtig bij het spuiten van de ventilatoren. Om te voorkomen dat de ventilatoren te hard draaien terwijl u er lucht op blaast, wat de ventilatoren kan beschadigen, plaatst u een wattenstaafje of tandenstoker tussen de ventilatorbladen om ze op hun plaats te houden.

    Last but not least

    Zorg ervoor dat je laptop helemaal droog is voordat je hem aanzet.

Laptoponderdelen om schoon te maken

De onderdelen van de laptop die je schoon moet houden, zijn de behuizing, het beeldscherm, het toetsenbord en touchpad, de poorten en de ventilatieopeningen.

Als je het prettig vindt om je laptop open te maken, kun je het koelsysteem - de ventilator en het koellichaam - schoonmaken, maar probeer dit niet als je nog nooit een laptop hebt geopend. Het reinigen van het koelsysteem kan helpen bij het oplossen van problemen met oververhitting van de laptop en gerelateerde symptomen, zoals het onverwacht bevriezen of afsluiten van uw laptop.

Raadpleeg de handleiding van uw laptopfabrikant voor de aanbevolen procedure voor het reinigen van uw laptop, maar sommige stappen zijn van fundamenteel belang voor de meeste laptops.

Aanbevolen: