Hoe u uw videorecorderkoppen kunt reinigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw videorecorderkoppen kunt reinigen
Hoe u uw videorecorderkoppen kunt reinigen
Anonim

Wat te weten

  • Koppel de videorecorder los van het stopcontact en alle kabels. Verwijder het deksel en verwijder eventueel zichtbaar vuil.
  • Houd een wattenstaafje met isopropylalcohol lichtjes tegen de koptrommel. Draai de trommel handmatig.
  • Reinig de wiskop, stationaire audiokop, kaapstanders, rollen en tandwielen. Reinig de banden met verse wattenstaafjes.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de koppen van uw videorecorder schoonmaakt. Als u strepen, wegvallende audio of tracking-fouten opmerkt, reinig dan de tapekoppen, de koptrommel en andere onderdelen in uw videorecorder. De beste manier om dit te doen, is door de videorecorder te openen en handmatig te reinigen. Gebruik geen reinigingstape voor videorecorders.

Hoe maak je een videorecorder schoon

Na 41 jaar productie werd het videorecorderformaat officieel stopgezet in juli 2016. Aangezien er geen nieuwe vervangingen beschikbaar zijn, is het belangrijk om te weten hoe u uw videorecorderkoppen moet reinigen.

Zorg ervoor dat je de juiste schroevendraaiers, een blikje perslucht, wattenstaafjes en isopropylalcohol hebt voordat je begint. Dan:

  1. Werp eventuele tape uit de videorecorder en haal de stekker van de videorecorder uit het stopcontact.
  2. Koppel alle kabels los van de videorecorder.
  3. Plaats de videorecorder op een vlak oppervlak dat bedekt is met een krant of doek om het oppervlak te beschermen.
  4. Verwijder het deksel van de videorecorder. Het type schroevendraaier dat u nodig heeft, hangt af van het videorecordermodel.
  5. Controleer op stof of vuil in het chassis dat u handmatig kunt reinigen met een wattenstaafje met isopropylalcohol.

    Image
    Image
  6. Zoek naar de koptrommel. Het is het grote glanzende ronde cilindervormige object dat enigszins uit het midden in het chassis is geplaatst. Neem een in isopropylalcohol gedompeld wattenstaafje en plaats het met lichte druk op de koptrommel.

    Image
    Image
  7. Draai de koptrommel handmatig (deze draait vrij), waarbij het wattenstaafje stilstaat, zodat de vloeistof de trommel kan reinigen.

    Verplaats het wattenstaafje nooit in verticale richting. U kunt de uitsteeksels van de kop op de trommel afbreken.

  8. Reinig de wiskop, die zich meestal net links van de koptrommel bevindt.

    Image
    Image
  9. Reinig de stationaire audiokop, kaapstanders, rollen en tandwielen. Verwijder stof terwijl u ervoor zorgt dat er geen overmatige vloeistof in enig onderdeel komt.

    Image
    Image
  10. Reinig de riemen en poelies met verse wattenstaafjes en alcohol.

    Image
    Image
  11. Reinig het stof van de printplaten met perslucht.
  12. Laat de videorecorder een paar minuten staan om eventueel vocht te laten verdampen.
  13. Plaats de videorecorder nog open, steek de stekker in het stopcontact en de tv, zet de videorecorder aan en plaats een opgenomen bandje. Raak de binnenkant van de videorecorder of de metalen binnenkast niet aan.

  14. Druk op Play op de videorecorder om te bevestigen dat alles correct functioneert en dat beeld en geluid hersteld zijn.

    Als de resultaten van het afspelen van video en audio niet bevredigend zijn, controleer dan of alle onderdelen schoon en intact zijn.

  15. Werp de tape uit, haal de stekker van de videorecorder uit het stopcontact en koppel alle kabels los.
  16. Schroef het deksel van de videorecorder er weer op en plaats het op de oorspronkelijke plaats met de juiste aansluitingen.

Deze instructies zijn van toepassing op VHS-videorecorders. Als u een videorecorder met BETA of een ander formaat heeft, zal het proces vergelijkbaar zijn, maar sommige interne componenten kunnen zich op iets andere locaties bevinden.

Wanneer moet u uw videorecorder schoonmaken

Als u strepen, wegvallende audio of tracking-fouten opmerkt, reinig dan de tapekoppen, de koptrommel en andere onderdelen in uw videorecorder. De beste manier om dit te doen, is door de videorecorder te openen en handmatig te reinigen. Gebruik geen reinigingstape voor videorecorders.

Overweeg om je VHS-banden over te zetten naar dvd's, zodat je die video's in een modern formaat kunt bewaren.

Aanbevolen: