Hoe u de printkoppen van uw printer kunt reinigen

Inhoudsopgave:

Hoe u de printkoppen van uw printer kunt reinigen
Hoe u de printkoppen van uw printer kunt reinigen
Anonim

Wat te weten

  • Ga in Windows naar Printereigenschappen > Onderhoud > Reinigen koppen >OK en volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Op een Mac, controleer de Applications map voor een Utility applicatie voor de printer.
  • Om de printer handmatig te reinigen, verwijdert u de printkoppen en gebruikt u gelijke delen water en isopropylalcohol om ze te reinigen.

Dit artikel legt een aantal manieren uit om printkoppen te reinigen. U kunt de zelfreinigende functies op een Windows-pc of Mac gebruiken of de printkoppen handmatig reinigen.

Image
Image

Printkoppen reinigen via een Windows-pc

Inkjetprinters maken documenten en foto's van hoge kwaliteit. Soms raken de printkoppen verstopt en lijdt de beeldkwaliteit eronder. Mogelijk ziet u inktvlekken of lijnen op het papier. Het reinigen van printkoppen is echter een snel en eenvoudig proces.

De printerstuurprogramma's van uw printer bieden een manier om de printkoppen te reinigen via het Windows Configuratiescherm.

Dit zijn algemene instructies. Raadpleeg de printerdocumentatie voor reinigingsopties in het menu van de printer of andere instructies.

  1. Open Configuratiescherm. Gebruik het Power User Menu of het Start-menu, afhankelijk van de Windows-versie.

    Image
    Image
  2. Kies Hardware en geluiden of Printers en andere hardware. De optie die u ziet, hangt af van de Windows-versie.

    Image
    Image
  3. Selecteer Apparaat en printers of Geïnstalleerde printers of faxprinters weergeven.
  4. Zoek uw printer, klik met de rechtermuisknop op de printer en kies Eigenschappen.

    Image
    Image
  5. Ga naar de Onderhoud of Hardware tab.

    De meeste printers zouden een vergelijkbare set opties moeten hebben. Anderen hebben reinigingsfuncties onder een Tools of More Options tab.

  6. Selecteer een reinigingsoptie, zoals Clean Heads of Clean Cartridges. Als u wordt gevraagd welke printkoppen u wilt ontstoppen, selecteert u All Colors als deze optie beschikbaar is.

    Als je geen reinigingsopties ziet, raadpleeg dan de handleiding van je printer. De printer heeft mogelijk geen zelfreinigende functie.

  7. Selecteer OK, Start of een vergelijkbaar commando om het reinigingsproces te starten. Volg alle aanwijzingen op het scherm die verschijnen.

    Zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld en dat er papier is geladen voor het geval een testvel deel uitmaakt van het printerproces.

  8. Volg en beantwoord alle prompts op het scherm terwijl de printer zichzelf opschoont. De printer kan vragen om een testpagina af te drukken. Als je tevreden bent met het resultaat, ben je klaar. Herhaal het proces als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

    Als je na twee reinigingen nog steeds een slecht resultaat krijgt, zoek dan naar een Diepe reiniging optie. U kunt ook de handmatige reinigingsinstructies aan het einde van dit artikel lezen.

Reinig printkoppen via een Mac

Op een Mac is uw printer waarschijnlijk geleverd met een hulpprogramma waarmee u de inktniveaus kunt controleren en test- en diagnostische afdrukken kunt maken. Zoek het op in de Applications map.

Maak uw printkoppen handmatig schoon

Soms verwijdert een eenvoudig handmatig reinigingsproces verstopte inkt. Voordat je begint, heb je water, isopropylalcohol, een zachte microvezeldoek of keukenpapier en een kom nodig.

  1. Zet de printer uit en haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Verwijder voorzichtig de inkjetcartridges. Raadpleeg de printerhandleiding voor specifieke informatie over dit proces.
  3. Verwijder voorzichtig de printkoplade waar de cartridges zitten. Raadpleeg de printerhandleiding voor specifieke informatie over dit proces.

    Als de printcartridges printkoppen bevatten, sla deze stap dan over.

  4. Meng een half kopje water en een half kopje isopropylalcohol in een kom.
  5. Plaats de printkopeenheid in het mengsel. Als de cartridges ingebouwde printkoppen hebben, plaatst u de cartridges één voor één in het mengsel.
  6. Wacht twee minuten terwijl de printkopeenheid of cartridges zitten.
  7. Verwijder de printkopeenheid of cartridges en droog ze volledig af met een microvezeldoek of keukenpapier.
  8. Plaats de printkopeenheid of cartridges in de printer en druk een testpagina af. Als het normaal wordt afgedrukt, bent u klaar. Als u niet tevreden bent met de afdrukkwaliteit, moet u mogelijk de printkopeenheid of cartridges voor een langere periode laten weken.

Aanbevolen: