Gezichtsherkenningsindustrie kan een reset ondergaan

Inhoudsopgave:

Gezichtsherkenningsindustrie kan een reset ondergaan
Gezichtsherkenningsindustrie kan een reset ondergaan
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Britse toezichthouders hebben een boete bevestigd voor Clearview AI, een controversieel bedrijf voor gezichtsherkenning.
  • Een soortgelijk hardhandig optreden tegen de Britse zaak is al begonnen in de VS, aangezien deze uitspraak komt twee weken nadat een rechtszaak buiten de rechtbank om werd beslecht tussen Clearview en de ACLU.
  • Een probleem met gezichtsherkenningstechnologie is dat het vaak minderheden verkeerd identificeert.
Image
Image

De software-industrie voor gezichtsherkenning stuit op wettelijke belemmeringen bij haar inspanningen om uw foto's van het internet te schrapen, zeggen experts.

De Britse waakhond voor gegevensbescherming heeft een boete bevestigd voor Clearview AI, een controversieel gezichtsherkenningsbedrijf. Het bedrijf heeft afbeeldingen van mensen van internet en sociale media verzameld om een wereldwijde online database te creëren die de politie kan gebruiken.

"De praktijk van het schrapen van afbeeldingen en identiteiten van mensen zonder hun toestemming en het uitvoeren van gezichtsherkenning op basis van die gegevens is twijfelachtig legaal en een ernstige schending van de openbare privacy", vertelde Avi Golan, de CEO van gezichtsherkenningsbedrijf Oosto aan Lifewire in een e-mailgesprek. "Zelfs alleen gebruikt door wetshandhavingsinstanties, schendt dit de privacy en het vertrouwen van het publiek in de technologie. Het lekken van deze mogelijkheden naar de particuliere sector is een gevaarlijke escalatie."

Clearview reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Lifewire om commentaar.

Plaatslimieten

In Groot-Brittannië krijgt Clearview het koud. Het kantoor van de Information Commission van het land zei dat het bedrijf de gegevensbeschermingswetten had overtreden. Clearview kreeg de opdracht om gegevens over inwoners van het VK te verwijderen en verbannen uit het verzamelen van meer informatie.

"Clearview AI Inc heeft meerdere afbeeldingen van mensen over de hele wereld verzameld, ook in het VK, van een verscheidenheid aan websites en sociale-mediaplatforms, waardoor een database is ontstaan met meer dan 20 miljard afbeeldingen", John Edwards, de De Britse informatiecommissaris, zei in het persbericht. Het bedrijf maakt niet alleen de identificatie van die mensen mogelijk, maar houdt ook effectief toezicht op hun gedrag en biedt het aan als een commerciële dienst. Dat is onaanvaardbaar. Daarom hebben we maatregelen genomen om mensen in het VK te beschermen door het bedrijf te beboeten en een handhavingsbevel uit te vaardigen."

Een probleem met gezichtsherkenningstechnologie is dat het vaak minderheden verkeerd identificeert, vertelde John Bambenek, cyberbeveiligingsexpert bij Netenrich, een SaaS-bedrijf voor beveiliging en operationele analyse, via e-mail aan Lifewire.

"Het bijkomende probleem is dat organisaties, zoals Facebook, die een open ecosysteem zijn, rekening houden met de mogelijkheid dat bedreigingsactoren de gegevens kunnen vergiftigen met afbeeldingen om gezichtsherkenning te vertekenen", voegde hij eraan toe."In de context van sociale media zijn de risico's kleiner, maar naarmate gezichtsherkenning wordt gebruikt voor belangrijkere functies, worden de kosten van foutieve herkenning veel hoger."

Verspreiding van wantrouwen in gezichtsherkenning

Een soortgelijk hardhandig optreden tegen de Britse zaak is al begonnen in de VS, aangezien deze uitspraak komt twee weken nadat een zaak buiten de rechtbank om werd geregeld tussen Clearview en de ACLU, Mathieu Legendre, een senior medewerker gegevensprivacy voor Schellman, een beoordelaar op het gebied van beveiliging en privacy, vermeld in een e-mail aan Lifewire. Hij zei dat de schikking de zakelijke activiteiten van Clearview in Illinois sterk beperkt, en op een minder beperkende manier in de rest van het land.

Image
Image

"Volgens deze overeenkomst zal Clearview AI zijn database in Illinois gedurende vijf jaar niet kunnen verkopen en, op een paar uitzonderingen na, alleen in staat zijn om zaken te doen met federale agentschappen en lokale politiediensten in de rest van het land, " voegde Legendre toe.

De Britse uitspraak is een teken van wat komen gaat in de Verenigde Staten, vertelde Steven Stransky, een professor in de rechten die digitale privacy doceert aan de Case Western Reserve University, aan Lifewire in een e-mailinterview. Hij zei dat de afgelopen jaren verschillende staats- en lokale overheden wetten hebben ingevoerd die het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie reguleren, en hij verwacht dat deze trend zich zal voortzetten.

De meeste van deze wetten zijn gericht op hoe lokale overheden en wetshandhavers gegevens kunnen verzamelen, bewaren en gebruiken die zijn afgeleid van gezichtsherkenningstechnologie. De wetgeving regelt echter ook hoe particuliere bedrijven gezichtsherkenning kunnen gebruiken, zei Stransky. New York City heeft onlangs een wet aangenomen die lokale bedrijven die biometrische identificatiegegevens verzamelen, verbiedt om te profiteren van de gegevens en hen te verplichten hun gebruik van gezichtsherkenning of andere technologie om dergelijke biometrische gegevens te verzamelen, bekend te maken aan klanten met een "duidelijk en opvallend" teken.

"We zullen een toename blijven zien van handhavingsacties en rechtszaken van overheidsregelgevers, libertaire belangengroepen en particulieren tegen organisaties die de technologiewetten voor gezichtsherkenning schenden, en de boete van de ICO tegen Clearview AI illustreert de aanzienlijke kosten geassocieerd met dit soort claims, "zei Stransky.

In een mogelijk teken dat Clearview de terugval erkent waarmee het wordt geconfronteerd door gegevens aan de politie te verstrekken, vertelde het bedrijf onlangs aan Reuters dat het van plan is zijn technologie aan scholen te verkopen. Het nieuwe programma koppelt mensen aan identiteitsfoto's om toegang te krijgen tot fysieke of digitale ruimtes.

Aanbevolen: