Ikea's nieuwe Smart Hub verbindt alles wat ertoe doet

Ikea's nieuwe Smart Hub verbindt alles wat ertoe doet
Ikea's nieuwe Smart Hub verbindt alles wat ertoe doet
Anonim

IKEA breidt zijn aanbod aan slimme apparaten voor thuisgebruik uit met een nieuwe hub, de DIRIGERA, en werkt zijn Smart Home-app bij.

De meest opvallende eigenschap van de DIRIGERA is dat deze voldoet aan het Matter smart home-protocol, een standaard ontwikkeld door Amazon, Apple, Google en andere technische giganten die allemaal een industriestandaard wilden voor hun smart home-apparaten die ze compatibel maakt met elkaar. De hub beweert ook een eenvoudig onboardingproces voor andere apparaten te hebben, en met de IKEA Home smart-app kun je de rest van IKEA's slimme producten individueel of in groepen onboarden, en meer apparaten toevoegen dan IKEA's oudere TRÅDFRI apparaat.

Image
Image

Helaas heeft IKEA niet veel onthuld over de andere functies. Lifewire vroeg IKEA naar de afmetingen van de DIRIGERA en of hij verbinding maakt via Bluetooth of Wi-Fi, maar kreeg een stilte. Ikea heeft echter aangekondigd dat je zijn nieuwe slimme hub kunt personaliseren met behulp van voorinstellingen voor specifieke activiteiten.

Ondertussen wordt gezegd dat de vernieuwde Home-app "gemakkelijk te navigeren en gebruiksvriendelijk" is, aldus IKEA. Met de Home-app kun je al zijn andere slimme producten verbinden en bedienen vanuit de app, inclusief de slimme luchtreinigers en schaduwgordijnen van het bedrijf.

Het prijskaartje van de DIRIGERA moet nog worden onthuld, maar de app en de nieuwe app worden in oktober 2022 gelanceerd. Ikea heeft plannen om ergens begin 2023 een functie voor buitenshuis toe te voegen.

Aanbevolen: