NY State gaat 800 Companion Robots uitdelen aan ouderen

NY State gaat 800 Companion Robots uitdelen aan ouderen
NY State gaat 800 Companion Robots uitdelen aan ouderen
Anonim

Tussen Amazon's Astro, Miko 3, Moxie en die nachtmerrie-opwekkende "honden" gemaakt door Boston Dynamics, hebben robots iets van een moment.

Nu is er een robot exclusief ontwikkeld voor oudere volwassenen, en de staat New York geeft er 800 weg samen met maandelijkse abonnementen, zoals gerapporteerd in een persbericht. De bot heet ElliQ en wordt geadverteerd als een "hulpje voor gezonder, gelukkiger ouder worden".

Image
Image

De robots, ontwikkeld door het Israëlische bedrijf Intuition Robotics, kosten doorgaans $ 250 plus een abonnement van $ 30 per maand, en het New York State Office for the Aging (NYSOFA) kocht er 800 voor een niet bekendgemaakte prijs om later weg te geven date aan oudere ontvangers als onderdeel van een initiatief ter bestrijding van eenzaamheid.

ElliQ is al enkele jaren in ontwikkeling en biedt veel functies die te vinden zijn in digitale assistenten zoals Siri en Alexa, maar met een proactieve en spraakzame draai. Deze bots kunnen gebruikers niet helpen met fysieke taken, maar ze kunnen gezondheidsdoelen bijhouden, mensen eraan herinneren medicijnen te nemen en zelfs een praatje maken.

Intuition Robotics zegt ook dat ElliQ-robots belangrijke details over het leven en de persoonlijkheden van hun eigenaren onthouden. Als iemand bijvoorbeeld veel lacht, leert ElliQ te vertrouwen op het vertellen van grappen als onderdeel van zijn subroutine. Daartoe geven wetenschappelijke rapporten aan dat gezelschapsrobots het potentieel bieden om het welzijn van oudere volwassenen te verbeteren.

Dit is niet de enige technisch zware test waarmee het New York State Office for the Aging momenteel bezig is. De organisatie heeft momenteel een animatronic-initiatief voor huisdieren, een dienst voor het delen van ritten gericht op ouderen en verschillende online gemeenschappen, compleet met door facilitators geleide lessen en diensten.

Aanbevolen: