Firefox Sync: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Firefox Sync: wat het is en hoe het te gebruiken
Firefox Sync: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

De mogelijkheid om sommige van uw browsegegevens tussen apparaten te synchroniseren is een van Firefox' oudste en meest geliefde functies. Terwijl bladwijzers de eerste focus waren, is het nu uitgegroeid tot een grotere en robuustere reeks services. Leer hoe u een Firefox-account maakt en log vervolgens in op uw browser om de Firefox Sync-service te gebruiken.

Aanmelden voor een Firefox-account is niet vereist om de browser te gebruiken. U kunt zonder problemen op uw favoriete websites surfen, zelfs als u niet bent aangemeld. U kunt ook nog steeds de normale bladwijzerfunctie gebruiken, maar deze bladwijzers worden voor u niet op andere apparaten weergegeven.

Kenmerken van Firefox-account/Firefox Sync

Ter verduidelijking, een Firefox-account is een profiel met uw gebruikersnaam/wachtwoord dat u aanmaakt. Firefox Sync is een service die u via dat account gebruikt. Voor de doeleinden van dit artikel verwijzen we naar Firefox Sync (of gewoon Sync), maar het is belangrijk om de relatie tussen de twee te kennen.

Zodra u bent aangemeld, zijn enkele van de voordelen die u ter beschikking staan, de volgende:

  • Bookmark Sync: Zoals eerder vermeld, is dit een van de oudste functies van Firefox, die uitkwam op een moment dat services van derden, zoals Xmarks, nodig waren voor deze functionaliteit.
  • Tabbladen tussen apparaten verzenden: als je meerdere apparaten hebt aangemeld, kun je tabbladen tussen deze apparaten verzenden. Als je bijvoorbeeld een interessante video tegenkomt tijdens het browsen op je telefoon, kun je deze naar je pc sturen om deze later op een groter scherm te bekijken.
  • Password Sync: Firefox zal uw websitewachtwoorden synchroniseren tussen desktopapparaten, evenals die met iOS via de Lockbox-app.
  • Opgeslagen inhoud: Mozilla Corp.verwierf Pocket in 2017 na het een paar jaar standaard in Firefox te hebben ondersteund. De functie is beschikbaar op desktop, iOS en Android en stelt u nog steeds in staat om inhoud op het ene apparaat op te slaan om het later op een ander apparaat te kunnen lezen. Het bewaart de inhoud in feite offline voor u, zodat u er onderweg toegang toe hebt zonder uw mobiele gegevens te gebruiken.
  • Notes Sync: beschikbaar op desktop en Android, de Notes-functie in Firefox stelt u in staat om op tekst gebaseerde notities te maken en deze op andere apparaten te openen, hoewel het geen ondersteuning biedt geavanceerde functies voor het maken van aantekeningen, zoals tagging of grafische inhoud.

Let goed op de platform(en) die worden ondersteund door de bovenstaande functies. Mozilla, een non-profitorganisatie, moet voorzichtig zijn waar het zijn ontwikkelingsdollars uitgeeft, dus één functie is mogelijk alleen beschikbaar op bepaalde platforms. Dit lijkt vooral belangrijk met betrekking tot Android- en iOS-ondersteuning.

Aanmelden voor een Firefox-account

  1. U kunt zich aanmelden voor een Firefox-account via een van de volgende kanalen:

    • Als je Firefox net hebt geïnstalleerd, zie je bij de eerste keer opstarten een opstartpagina waarin je wordt gevraagd om je aan te melden.
    • Als je Aanmelden bij Sync selecteert bovenaan het hoofdmenu, selecteer je Heb je geen account? Ga aan de slag vanaf de Firefox-accountvoorkeurenpagina.
    Image
    Image

    Selecteer op de aanmeldingspagina op internet op alle platforms Een account maken.

  2. Deze leiden je naar een eenvoudig aanmeldingsformulier. Voer een geldig e-mailadres in.

    Image
    Image
  3. Maak een sterk wachtwoord.
  4. Voer je leeftijd in.

    Vink optioneel het vakje aan om Ontvang het laatste nieuws over Mozilla en Firefox.

  5. Klik op Account aanmaken om te voltooien.

    Image
    Image
  6. Nadat je je hebt geregistreerd, ontvang je een e-mail waarin je wordt gevraagd je identiteit te verifiëren. De e-mail bevat een link die u moet selecteren, waarmee het aanmeldingsproces wordt voltooid.

    Image
    Image
  7. Je bent klaar! Nu kunt u Firefox verbinden op al uw apparaten.

Aanmelden bij Firefox Sync op desktop

  1. Selecteer het hamburgermenu en selecteer vervolgens Aanmelden bij Sync in de rechterbovenhoek van het Firefox-venster.

    Image
    Image
  2. Dit zal u naar een webformulier leiden om uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren.

    Image
    Image
  3. Zodra je aanmelding is voltooid, toont de browser je een bevestigingsbericht.

    Image
    Image
  4. Je ziet ook een melding dat de synchronisatie bezig is.

Aanmelden bij Firefox Sync op mobiel

  1. Tik op het drie verticale stippen pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Aanmelden om uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren.
  3. Je wordt doorverwezen naar een bekend aanmeldingsformulier op internet. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in.

    Image
    Image
  4. Zodra dit is gelukt, worden je spullen gesynchroniseerd met het mobiele apparaat volgens de opties die je hebt gekozen toen je je voor het eerst aanmeldde.

Aanbevolen: