Sony's nieuwe WH-1000XM5-koptelefoon lijkt veel op de AirPods Max

Inhoudsopgave:

Sony's nieuwe WH-1000XM5-koptelefoon lijkt veel op de AirPods Max
Sony's nieuwe WH-1000XM5-koptelefoon lijkt veel op de AirPods Max
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De WH-1000XM5 is Sony's nieuwe top-end noise-cancelling Bluetooth-hoofdtelefoon.
  • Ze lijken veel op de AirPods Max.
  • Maar ze krijgen niet al die leuke Apple-functies.

Image
Image

De enige reden om Sony's nieuwe vlaggenschip-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking niet te kopen boven het aanbod van Apple, is dat je de naam misschien niet kunt uitspreken - WH-1000XM5 is geen AirPods Max, dat is zeker.

De nieuwe WH-1000XM5 vervangt de super populaire en even slecht genoemde WH-1000XM4, de go-to-cans voor iedereen die echt, echt niet wil dat zijn muziek of podcasts worden onderbroken door de buitenwereld. Deze Sony-lijn overtreft regelmatig tests voor over-het-oor-hoofdtelefoons met ruisonderdrukking, maar de laatste tijd is er een rivaal, de AirPods Max van Apple. Toch kunnen de Sony's op bijna alle manieren de grote AirPods blijven verslaan, inclusief de prijs.

"Ik droeg de AirPods Max op een lange vlucht naar Europa en vond ze niet comfortabel voor urenlang gebruik", zei AirPods Max-eigenaar Blairh op een forum waaraan Lifewire deelnam. "Het gebrek aan controle over de EQ (iOS-presets zijn een grap) versus de Sony-app is ook een game-changer."

Rustig alsjeblieft

Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons werken door microfoons te gebruiken om binnenkomend geluid te monitoren en vervolgens de gelijke en tegengestelde geluidsgolven te genereren om het geluid letterlijk te neutraliseren. De werkzaamheid hangt onder meer af van de nauwkeurigheid van de bemonstering van buitengeluid en Sony heeft twee processors en acht microfoons op de baan gezet. Dit zou de toch al uitstekende ruisonderdrukking van de serie nog beter moeten maken.

Image
Image

Andere functies zijn onder meer verschillende geluidsmodi, om stemmen en wat geluid in de mix toe te laten, windgeruis te verminderen of alleen te luisteren naar aankondigingen op luchthavens en treinstations, en alle andere ruis te overtreffen.

Ze hebben dezelfde batterijduur van 30 uur als de vorige versie en kunnen hun geluid ook afstemmen op je vaak bezochte locaties. Op kantoor mogen ze bijvoorbeeld alles knippen, terwijl u op weg naar uw werk windgeruis wilt uitschakelen. En ze kunnen met twee apparaten worden gekoppeld, zodat je er gemakkelijk tussen kunt schakelen.

Vs Max

Kijk eens naar deze nieuwe hoofdtelefoon en je zult zien wie Sony denkt dat de concurrentie is. Ze lijken erg op een Sony-versie van Apple's AirPods Max, tot aan de stengels die uit de hoofdband komen en de koptelefooncups lijken te doorboren. En net als de koptelefoon van Apple draaien de cups alleen maar, waardoor ze minder draagbaar zijn, maar gemakkelijker te dragen.

"Eerlijk gezegd is elke opvouwbare hoofdtelefoon die ik ooit heb gehad kapot gegaan. Als ik zoveel zou uitgeven, zou ik een stevig ontwerp willen dat dit probleem niet heeft", zegt Apple-apparaatfan Macative in een Macrumors-forumthread.

Image
Image

De Sony's komen op $ 399, terwijl de AirPods Max $ 549 zijn, hoewel je niet zoveel beta alt als je rondkijkt. De belangrijkste verschillen zijn de kenmerken. De Sony's kunnen ook veel beter worden aangepast en werken even goed met Android- en iOS-apparaten.

Apple's grootste voordeel is de ongelooflijke integratie met zijn eigen producten. Als je ze met een iPhone gebruikt, kun je genieten van ruimtelijke audio, de prachtig natuurlijke transparantiemodus die beter klinkt dan alle andere die ik heb getest, automatisch koppelen met (en zogenaamd schakelen tussen) je Apple-apparaten, plus Siri-integratie, met handige functies zoals het voorlezen van inkomende berichten van geselecteerde contacten.

Voor Apple-gebruikers komt het allemaal neer op die Apple-specifieke functies.

De Sony's geven de voorkeur aan maatwerk en compatibiliteit. Ze werken met alles, ze worden geleverd met een goede 3,5 mm koptelefoonkabel in de doos, terwijl Apple je een extra kabel laat kopen die een extra digitaal-analoogomzetting vereist. Vroege tests suggereren dat de ruisonderdrukking van Sony iets beter is, plus dat ze lichter zijn en, voor sommigen, comfortabeler opvouwen.

De zaak van Sony is ook een miljoen keer beter dan het belachelijke excuus van Apple.

Lifewire's eigen Jason Schneider vergeleek de vorige generatie WH-1000XM4 met de AirPods Max en gaf de voorkeur aan de Sony's, ondanks de superieure bouwkwaliteit van de Max.

Een wasbeurt?

Dit is een vreemde categorie voor koptelefoons. Ze zijn erg duur, en toch is de ultieme geluidskwaliteit niet hun hoofddoel. Dit zijn zeer functionele accessoires die aan verschillende behoeften moeten voldoen: voldoende geluid, een lange batterijduur, geweldige microfoons om te bellen en ongelooflijke geluidsonderdrukkende prestaties.

Beide hoofdtelefoons zullen dat allemaal doen. Als u een Android-apparaat gebruikt, zijn Sony's duidelijk de betere keuze. Maar voor Apple-gebruikers komt het allemaal neer op die Apple-specifieke functies, waarvan de meeste ook beschikbaar zijn in de goedkopere in-ear AirPods Pro van Apple.

Maar als er niets anders is, dwingt de concurrentie Sony om zijn spel te verbeteren. Die oude WH-1000XM4's zijn net zo sullig als alle uit de hand gelopen plastic klodders zonder stijl. De nieuwe, met ontwerpelementen van Apple, zijn veel cooler. En dat is geweldig nieuws voor kopers van Sony.

Aanbevolen: