Een tv aansluiten op een luidsprekersysteem

Inhoudsopgave:

Een tv aansluiten op een luidsprekersysteem
Een tv aansluiten op een luidsprekersysteem
Anonim

Wat te weten

  • Plaats ontvanger\versterker dicht bij de tv, zoek de audio-aansluiting op de tv, zoek de audio-ingang op de ontvanger, sluit de kabels aan op de tv en de ontvanger\versterker.
  • Zorg ervoor dat alle apparatuur is uitgeschakeld voordat u verbinding maakt.
  • Zorg ervoor dat het volume op de ontvanger\versterker op een lage stand staat voordat u gaat testen.

Dit artikel legt uit hoe je een stereosysteem of luidsprekers op een tv installeert. Instructies zijn van toepassing op televisies van veel fabrikanten; inclusief maar niet beperkt tot LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Wat je nodig hebt

Image
Image

Je hebt waarschijnlijk een analoge audiokabel van 1,2 meter nodig met stereo RCA- of miniplug-aansluitingen. Als de tv en het stereosysteem HDMI-aansluitingen ondersteunen, zorg er dan voor dat u die kabels ook meeneemt. Zodra alle hulpmiddelen beschikbaar zijn, sluit u de luidsprekers aan op de tv met de juiste audiokabels en schakelt u de tv en de luidsprekers in.

Een kleine zaklamp kan handig zijn om de donkere hoeken achter de ontvanger en televisie te verlichten.

Hoe u luidsprekerdraden aansluit op uw ontvanger of versterker

Een tv en luidsprekers aansluiten

Maak de ruimte rond de tv schoon om plaats te maken voor de luidsprekers en zorg voor wat bewegingsruimte om dingen te plaatsen, en volg deze stappen in volgorde.

  1. Plaats de stereo-ontvanger of -versterker zo dicht mogelijk bij de tv, terwijl u toch binnen het bereik van andere apparaten blijft (d.w.z. laat ruimte over voor uw kabel- of satelliet-settopbox, dvd-speler, Roku, enz.).

    In het ideale geval zou de tv niet verder dan 1,20 meter van de stereo-ontvanger verwijderd moeten zijn, anders is een langere verbindingskabel nodig.

  2. Voordat u kabels aansluit, moet u ervoor zorgen dat alle apparatuur is uitgeschakeld.
  3. Zoek de analoge of digitale audio-uitgang op de televisie.

    Voor analoog wordt de uitgang vaak AUDIO OUT genoemd en kan dit twee RCA-aansluitingen zijn of een enkele mini-jack van 3,5 mm. Zoek voor digitaal geluid de optische digitale uitgang of HDMI OUT-poort.

  4. Zoek een ongebruikte analoge audio-ingang op uw stereo-ontvanger of versterker.

    Elke ongebruikte analoge ingang is prima, zoals VIDEO 1, VIDEO 2, DVD, AUX of TAPE. Hoogstwaarschijnlijk is de ingang op de stereo- of thuisbioscoopontvanger een RCA-aansluiting. Zoek voor digitale verbindingen een ongebruikte optische digitale of HDMI-invoerpoort.

  5. Gebruik een kabel met de juiste stekkers aan elk uiteinde om de audio-uitgang van de televisie aan te sluiten op de audio-ingang van de ontvanger of versterker.

    Dit is een goed moment om de uiteinden van kabels te labelen, vooral als uw systeem verschillende componenten heeft. Het kan zoiets eenvoudigs zijn als schrijven op kleine strookjes papier en deze als kleine vlaggetjes om koorden plakken. Als u in de toekomst ooit verbindingen moet aanpassen, zal dit veel giswerk voorkomen.

  6. Zodra alles is aangesloten, zet u de receiver/versterker en de televisie aan.

    Zorg ervoor dat het volume op de ontvanger laag staat voordat u de verbinding test. Selecteer de juiste ingang op de ontvanger en draai het volume langzaam omhoog.

  7. Uw tv en luidsprekers moeten nu correct op elkaar zijn aangesloten.

Sommige surround sound-systemen gebruiken draadloze verbindingen om andere luidsprekers in de kamer te bereiken. De soundbar die op de tv wordt aangesloten en waarmee de andere luidsprekers communiceren, is echter alles wat u rechtstreeks op de tv hoeft aan te sluiten om te controleren of het geluid werkt. Neem contact op met de fabrikant van de luidsprekers voor specifieke stappen voor het aansluiten van de draadloze luidsprekers op de soundbar.

Wat te doen als de luidsprekers geen geluid maken

Als u geen geluid hoort, controleer dan eerst of de Speaker A/B-schakelaar actief is. Als de schakelaar is uitgeschakeld, wordt er geen geluid doorgelaten naar het luidsprekersysteem.

Een ander gebied dat u kunt controleren als u geen geluid hoort nadat u de luidsprekers op de tv hebt aangesloten, is het tv-menu. Als uw tv deze optie heeft, moet u mogelijk de interne luidsprekers uitschakelen en de audio-uitgang van de televisie inschakelen.

Je audiosysteem zelf heeft mogelijk een pauze- of dempfunctie die, indien ingeschakeld, ervoor zorgt dat het geluid niet via de tv naar de luidsprekers wordt doorgestuurd. Als het volume van uw tv laag of uit staat en het volume van de stereo-installatie is gedempt, kan het lijken alsof er iets kapot is, terwijl u in werkelijkheid slechts een of beide apparaten hoeft te dempen.

Surroundspeakers die Bluetooth ondersteunen, kunnen tijdens het installatieproces verbinding maken met een telefoon in de buurt (dit kan per ongeluk gebeuren tijdens het instellen terwijl je op knoppen klikt). Als u denkt dat dit de reden is waarom de luidsprekers geen geluid van de tv afspelen, start u het luidsprekersysteem opnieuw op en schakelt u Bluetooth tijdelijk uit op apparaten in de buurt.

Als er iets is, is het aansluiten van de audiokabels misschien de enige stap waarvan je zeker weet dat je die goed hebt gedaan, maar zelfs dat werkt niet altijd de eerste keer. Sommige kabels kunnen net genoeg worden ingedrukt om op hun plaats te worden gehouden, maar niet ver genoeg om echt goed te werken. Controleer alle kabels opnieuw door ze los te koppelen en deze keer harder te drukken om er zeker van te zijn dat ze op hun plaats klikken. Als het volume van de luidsprekers hoog staat, zou het correct aansluiten van de audiokabels een geluid moeten maken.

Aanbevolen: