Hoe USB 3.0-stuurprogramma's op Windows 10 te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe USB 3.0-stuurprogramma's op Windows 10 te installeren
Hoe USB 3.0-stuurprogramma's op Windows 10 te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Apparaatbeheer > Universal Serial Bus-controllers > klik met de rechtermuisknop USB Root Hub (USB 3.0)> Apparaat verwijderen.
  • Om een apparaat opnieuw te installeren, klikt u met de rechtermuisknop USB Root Hub (USB 3.0) > Eigenschappen > Stuurprogramma > Stuurprogramma bijwerken.
  • Of schakel Energiebeheer uit door Laat de computer dit apparaat uit te schakelen om energie te besparen.

Dit artikel legt uit hoe u USB 3.0-stuurprogramma's installeert. Instructies zijn van toepassing op Windows 10.

Het is altijd de moeite waard om te controleren of de USB-poort die u probeert te gebruiken USB 3.0 is en niet 2.0. Hoewel dat je er niet van zou moeten weerhouden om het te gebruiken, als je je zorgen maakt over lage snelheden, gebruik je mogelijk een oudere poort. USB 3.0-poorten zijn meestal blauw, terwijl USB 2.0 meestal wit of zwart is.

Hoe installeer ik USB 3.0-stuurprogramma's op Windows 10

Het meest waarschijnlijke probleem met USB 3.0-stuurprogramma's op Windows 10 is dat ze op de een of andere manier beschadigd zijn. Hier leest u hoe u ze opnieuw kunt installeren om er zeker van te zijn dat ze werken zoals bedoeld.

  1. Zoek naar Device Manager in de zoekbalk van Windows 10 en selecteer het bijbehorende resultaat.

    Image
    Image
  2. Scroll door de lijst met hardware en selecteer Universal Serial Bus-controllers.

    Image
    Image
  3. Kijk in de vervolgkeuzelijst, klik met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) USB Root Hub (USB 3.0) en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen.

    Als je duplicaten hebt, verwijder ze dan allemaal een voor een.

    Image
    Image
  4. Bevestig de actie, indien nodig, start vervolgens uw apparaat opnieuw op. Windows 10 zou het USB-stuurprogramma automatisch opnieuw moeten installeren bij het opnieuw opstarten.

Installeer het specifieke apparaat opnieuw

Als je problemen hebt met een bepaald USB 3.0-apparaat, kun je proberen de stuurprogramma's alleen daarvoor opnieuw te installeren. Volg de bovenstaande stappen om toegang te krijgen tot Apparaatbeheer en sluit vervolgens het apparaat aan waarmee u stuurprogrammaproblemen ondervindt. Het zou in de USB-lijst moeten verschijnen. Herhaal de stappen in het vorige gedeelte om de stuurprogramma's te verwijderen en start vervolgens uw systeem opnieuw op zoals voorheen.

  1. Ga naar Apparaatbeheer zoals in de eerste stap hierboven.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) USB Root Hub (USB 3.0) en selecteer Properties.

    Image
    Image
  3. Selecteer het tabblad Driver en selecteer vervolgens Update Driver.

    Image
    Image
  4. Select Browse my computer for driver software > Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare drivers op mijn computer.

    Image
    Image
  5. Selecteer USB Root Hub (USB 3.0) en selecteer vervolgens Next. De installatie kan een minuut duren, maar als u klaar bent, wilt u uw systeem opnieuw opstarten om de wijziging te voltooien.

De USB-diagnosetool van Microsoft gebruiken

Microsoft heeft een tool die speciaal is ontworpen voor het oplossen van problemen met USB 3.0-apparaten en -stuurprogramma's. Download het van de officiële ondersteuningswebsite en voer het programma vervolgens uit zoals u dat ook zou doen. Het zal proberen uw USB 3 te diagnosticeren.0 probleem. Als er een wordt ontdekt, laat deze dan doorgaan met een poging tot oplossing. Mogelijk moet u uw apparaat opnieuw opstarten nadat u het hebt voltooid.

Update uw systeemstuurprogramma's

Hoewel Windows 10 de USB 3.0-stuurprogramma's zou moeten hebben die u nodig hebt om uw compatibele apparaten te gebruiken, kunnen sommige andere stuurprogramma's te verouderd zijn om goed te werken. Om ze bij te werken, moet u de naam en het model van uw systeem of apparaat weten. Als je specifiek wilt zijn, ken dan ook het merk en model van het moederbord.

Je kunt deze vinden met een gratis systeeminformatietool. Zodra u ze hebt, gaat u naar de website van uw systeem- of moederbordfabrikant en downloadt u de nieuwste chipsetstuurprogramma's voor uw systeem. Installeer ze zoals elk ander stuurprogramma en start uw systeem opnieuw op.

Windows bijwerken

Het updaten van Windows zelf kan soms problematische problemen oplossen die maar niet lijken te verdwijnen. De nieuwste Windows-servicepacks en -updates kunnen een groot aantal problemen oplossen, omdat ze voortdurend worden verbeterd en aangepast door Microsoft.

Windows 10 USB-stroominstellingen wijzigen

Als geen van de bovenstaande oplossingen uw specifieke probleem met USB 3.0 op Windows 10 heeft opgelost, kunt u proberen de energie-instellingen van Windows te wijzigen, aangezien deze de USB-poorten en aangesloten apparaten kunnen verstoren.

  1. Zoek naar Device Manager met behulp van de zoekbalk van Windows 10 en selecteer het bijbehorende resultaat.

    Image
    Image
  2. Selecteer Universal Serial Bus-controllers om de sectie uit te vouwen en klik vervolgens met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) USB Root Hub (USB 3.0). Selecteer Eigenschappen.

    Image
    Image
  3. Kies het Energiebeheer tabblad en selecteer Sta de computer toe dit apparaat uit te schakelen om energie te besparen om het uit te schakelen.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK. Start uw apparaat opnieuw op als daarom wordt gevraagd.

Waarom werkt het USB 3.0-stuurprogramma op Windows 10 niet?

Net als stuurprogramma's voor bekabelde en draadloze netwerken, zijn USB 3.0-stuurprogramma's een hoofdbestanddeel van elke Windows 10-installatie en moeten aanwezig en correct zijn wanneer u voor de eerste keer overschakelt naar het besturingssysteem. Upgrades naar Windows 10 vanuit Windows 7 of Windows 8.1, evenals updates naar de nieuwste versie van Windows, kunnen echter soms conflicten met stuurprogramma's veroorzaken en ervoor zorgen dat USB 3.0-apparaten niet meer werken zoals ze zouden moeten.

FAQ

    Hoe update ik stuurprogramma's op Windows 11?

    Gebruik Windows Update om stuurprogramma's in Windows 11 bij te werken. Ga naar Instellingen > Windows Update > Geavanceerde opties > Optionele updates. Vouw Driver updates uit, selecteer de getoonde drivers en selecteer Download & Install.

    Hoe installeer ik moederbordstuurprogramma's met USB?

    Om moederbordstuurprogramma's via USB-media te installeren, gaat u naar de website van uw moederbordfabrikant en downloadt u de stuurprogramma's rechtstreeks naar uw USB-flashstation. Sluit de USB-drive aan op uw Windows-pc, open de stuurprogrammabestanden en volg de aanwijzingen om de stuurprogramma's te installeren.

    Hoe verwijder ik USB-stuurprogramma's?

    Om USB-stuurprogramma's te verwijderen, opent u Device Manager en selecteert u View Schakel vervolgens Show Hidden Devices inKies het type apparaat waarvan u de stuurprogramma's wilt verwijderen, vouw het menu uit en klik met de rechtermuisknop op uw specifieke apparaat > selecteer Verwijderen > Verwijder de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat > OK

Aanbevolen: