Een download op Android stoppen

Inhoudsopgave:

Een download op Android stoppen
Een download op Android stoppen
Anonim

Wat te weten

  • Een download uit de Google Play Store stoppen: Tik op de X naast de voortgangsbalk.
  • Een download van een app stoppen: Schakel wifi uit; zet je telefoon in vliegtuigmodus; zet je telefoon uit.
  • Downloads voorkomen: Instellingen > Apps en meldingen > tik op app-naam > Machtigingen > uitzetten Opslag.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Android-download kunt stoppen. Instructies zijn van toepassing op smartphones en tablets met Android 7.0 of hoger.

Stop het downloaden van een app uit de Google Play Store

Veel apps in de Google Play Store (en andere app-stores) proberen opzettelijk op andere populaire apps te lijken. Zoek naar een Google-app en je zult veel copycats zien. Als je per ongeluk op Install tikt op een van deze lookalikes, kun je het downloaden onmiddellijk stoppen door op X naast de voortgangsbalk te tikken.

Image
Image

De Amazon AppStore heeft een vergelijkbare optie, maar de voortgangsbalk en X zijn veel kleiner, dus het kan een paar pogingen kosten om de download te annuleren.

Bottom Line

Als je iets begint te downloaden van een app, zoals een mobiele browser of berichten-app, is er geen eenvoudige manier om de download te pauzeren of te stoppen. U kunt wifi in een mum van tijd uitschakelen, uw telefoon in vliegtuigmodus zetten of uw telefoon uitschakelen. U kunt ook een bestandsbeheerder van derden downloaden die betere opties heeft om downloads te stoppen.

Voorkom downloads van apps

Als u vaak merkt dat u (of iemand die uw telefoon gebruikt) onbedoeld apps downloadt op uw Android, is het een goed idee om het downloaden van sommige of al uw apps te beperken. Iemand zou bijvoorbeeld toegang kunnen krijgen tot een willekeurige app store in een mobiele browser, zoals Chrome, wat uw veiligheid in gevaar kan brengen.

  1. Start de Settings app.
  2. Ga naar: Apps en meldingen > Geavanceerd > Speciale app-toegang >Installeer onbekende apps.
  3. Standaard is deze optie uitgeschakeld voor alle apps. Scan de lijst met uw apps om er zeker van te zijn dat er Niet toegestaan onder elke staat.

    Image
    Image
  4. Om het downloaden van bestanden te voorkomen, gaat u naar Instellingen > Apps & meldingen en tikt u op de app-naam in de lijst.

  5. Tik op Permissions en schakel Storage uit.

Verwijder apps en bestanden

Als je per ongeluk een app of bestand downloadt dat je niet wilt, kun je het verwijderen.

Gedownloade apps verwijderen

Ga naar Instellingen > Apps & meldingen en zoek de app in de lijst. Tik op de app-naam en tik vervolgens op Verwijderen.

Image
Image

Verwijder gedownloade bestanden

Als de download een bestand was in plaats van een app, kun je het verwijderen:

  1. Ga naar Instellingen > Opslag > Ruimte vrijmaken.
  2. Tik op Downloads en je ziet een lijst met bestanden, die allemaal zijn geselecteerd. Schakel alle bestanden uit die u wilt behouden.
  3. Tik op Maak [X] MB vrij. (Je telefoon geeft aan hoeveel opslagruimte je kunt terugwinnen.)

    Image
    Image
  4. Tik op Ruimte vrijmaken in het pop-upvenster.

Laatste redmiddel: uw apparaat resetten

Soms heeft een download invloed op de prestaties van uw smartphone, zoals het vertragen of uitschakelen van functies. In dat geval is de beste oplossing om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Aanbevolen: