Apparaatbeheer (wat het is en hoe het te gebruiken)

Inhoudsopgave:

Apparaatbeheer (wat het is en hoe het te gebruiken)
Apparaatbeheer (wat het is en hoe het te gebruiken)
Anonim

Apparaatbeheer is een uitbreiding van de Microsoft Management Console die een centraal en georganiseerd overzicht biedt van alle door Microsoft Windows erkende hardware die op een computer is geïnstalleerd.

Hardware-apparaten die op een computer zijn geïnstalleerd, zoals harde schijven, toetsenborden, geluidskaarten, USB-apparaten en meer, kunnen worden beheerd via Apparaatbeheer.

Je kunt het gebruiken om hardwareconfiguratie-opties te wijzigen, stuurprogramma's te beheren, hardware in en uit te schakelen, conflicten tussen hardwareapparaten te identificeren en nog veel meer.

Beschouw deze tool als de primaire lijst met hardware die Windows begrijpt. Alle hardware op uw computer kan worden geconfigureerd vanuit dit gecentraliseerde hulpprogramma.

Image
Image

Beschikbaarheid apparaatbeheer

Apparaatbeheer is beschikbaar in bijna elke Windows-versie, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000, Windows ME, Windows 98, Windows 95 en meer.

Er zijn enkele kleine verschillen tussen de ene Windows-versie.

Toegang tot Apparaatbeheer

Apparaatbeheer is op verschillende manieren toegankelijk in alle versies van Windows, meestal via het Configuratiescherm, de Opdrachtprompt of Computerbeheer. Een paar van de nieuwere besturingssystemen ondersteunen echter een aantal unieke manieren om het te openen.

Image
Image

Je kunt het ook openen via de opdrachtregel of het dialoogvenster Uitvoeren met een speciale opdracht.

Voor alle duidelijkheid, Apparaatbeheer is inbegrepen in Windows - het is niet nodig om iets extra's te downloaden en te installeren. Er zijn een aantal downloadbare programma's genaamd "Apparaatbeheer" die dit of dat doen, maar ze zijn niet het hulpprogramma in Windows waar we het hier over hebben.

Apparaatbeheer gebruiken

Zoals in de bovenstaande voorbeeldafbeelding wordt weergegeven, vermeldt Apparaatbeheer apparaten in afzonderlijke categorieën, zodat u gemakkelijker kunt vinden wat u zoekt. U kunt elke sectie uitvouwen om te zien welke apparaten erin worden vermeld. Zodra u het juiste hardwareapparaat hebt gevonden, dubbelklikt u erop om meer informatie te zien, zoals de huidige status, driverdetails of in sommige gevallen de opties voor energiebeheer.

Sommige van deze categorieën omvatten Audio-ingangen en -uitgangen, Schijfstations, Beeldschermadapters, DVD/CD-ROM-stations, Printers, Besturingen voor geluid, video en games enUniversal Serial Bus-controllers.

Als u problemen had met uw netwerkkaart, kunt u het gebied Netwerkadapters openen en kijken of er ongebruikelijke pictogrammen of kleuren zijn die zijn gekoppeld aan het apparaat in kwestie. U kunt erop dubbelklikken als u er meer informatie over wilt of om een van de onderstaande taken uit te voeren.

Image
Image

Elke apparaatlijst bevat een gedetailleerde driver, systeembron en andere configuratie-informatie en instellingen. Wanneer u een instelling voor een stuk hardware wijzigt, verandert dit de manier waarop Windows met die hardware werkt.

Meer informatie over Apparaatbeheer

Er gebeuren verschillende dingen in Apparaatbeheer om een fout of de status van een apparaat aan te geven dat niet "normaal" is. Met andere woorden, als een apparaat niet volledig werkt, kunt u dit zien door goed naar de lijst met apparaten te kijken.

Het is goed om te weten waar je op moet letten, want hier ga je naartoe om problemen op te lossen met een apparaat dat niet goed werkt. U kunt naar Apparaatbeheer gaan om een stuurprogramma bij te werken, een apparaat uit te schakelen, enz.

Wat je misschien ziet, is een geel uitroepteken. Dit wordt aan een apparaat gegeven wanneer Windows er een probleem mee vindt. Het probleem kan extreem zijn of zo eenvoudig als een probleem met het apparaatstuurprogramma.

Als een apparaat is uitgeschakeld, hetzij door uw eigen toedoen of vanwege een dieperliggend probleem, ziet u een zwarte pijl bij het apparaat in Apparaatbeheer. Oudere versies van Windows (XP en eerder) geven om dezelfde reden een rode x.

Om verder duidelijk te maken wat het probleem is, geeft Apparaatbeheer foutcodes wanneer een apparaat een systeembronconflict, stuurprogrammaprobleem of een ander hardwareprobleem heeft. Dit worden simpelweg Device Manager-foutcodes of hardwarefoutcodes genoemd.

FAQ

    Hoe voer ik Apparaatbeheer uit vanaf de opdrachtprompt?

    Typ cmd in de Windows-zoekbalk om de opdrachtprompt te openen en voer vervolgens devmgmt.msc. in

    Hoe vind ik mijn webcam in Apparaatbeheer?

    Zoek je camera onder Camera's of Besturing voor geluid, video en games Als je de webcam nog steeds niet kunt vinden, ga naar Action > Scannen op hardwarewijzigingen en wacht tot Apparaatbeheer de bijgewerkte stuurprogramma's scant en opnieuw installeert. Start uw computer opnieuw op en zoek uw camera opnieuw.

    Hoe onderscheid ik USB-poorten in Apparaatbeheer?

    Ga naar View > Devices by Connection om te zien wat er op elke USB-poort is aangesloten. Als je nog steeds niet zeker bent, klik dan met de rechtermuisknop op een USB-roothub en ga naar Properties > General om te zien wat ermee is verbonden.

Aanbevolen: