Wat te doen als u uw iPad bent kwijtgeraakt

Inhoudsopgave:

Wat te doen als u uw iPad bent kwijtgeraakt
Wat te doen als u uw iPad bent kwijtgeraakt
Anonim

De iPad is een extreem veilig apparaat. Het is niet alleen ongevoelig voor traditionele virussen, maar u kunt het zelfs beveiligen met een toegangscode, een vingerafdruk of uw eigen gezicht. Maar wat als u uw iPad verliest?

Je kunt je ontbrekende tablet vinden met de gratis app Zoek mijn iPad, en een coole functie ervan is de verloren modus, die je apparaat vergrendelt en zelfs een aangepast bericht met je telefoonnummer kan weergeven, zodat er contact met je kan worden opgenomen om het apparaat terug te sturen. Zo gebruik je het.

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 9 en hoger.

Image
Image

Verloren modus inschakelen op uw iPad

Om de Verloren-modus te gebruiken, moet Zoek mijn iPad zijn ingeschakeld. Met deze functie kunt u de locatie van uw iPad volgen en de verloren modus inschakelen, ongeacht waar deze zich bevindt. Zo doe je dat.

  1. Open Instellingen. van uw iPad

    Image
    Image
  2. Tik op uw naam bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  3. Selecteer iCloud.

    Image
    Image
  4. Tik op Vind mijn iPad.

    Image
    Image
  5. Tik op de schuifschakelaar om aan/groen te zetten.

    Image
    Image
  6. Nu kun je de verloren modus gebruiken als je je apparaat kwijt bent.

Hoe u uw verloren iPad kunt vinden en de verloren modus kunt inschakelen

Voordat je de Verloren-modus gebruikt, wil je weten waar je iPad is. Volg deze stappen om Zoek mijn iPad te gebruiken en de verloren modus in te schakelen.

De Find My iPad-functies werken alleen als de iPad online is via een mobiele verbinding of een Wi-Fi-netwerk. Maar zelfs als dit niet het geval is, worden alle opdrachten die u geeft geactiveerd zodra deze verbinding met internet maakt.

  1. Ga op elke pc, tablet of smartphone naar www.icloud.com in een webbrowser en log in met uw Apple ID en wachtwoord.

    Op een iPhone of een andere iPad kun je de webbrowser overslaan en de Zoek mijn iPad-app starten. (De snelste manier om deze app te openen is via Spotlight Search.)

  2. Klik op internet op Find iPhone.

    Als u uw iPad met een ander iOS-apparaat vindt, wordt de locatie weergegeven zodra u zich aanmeldt.

    Image
    Image
  3. Als je een webbrowser gebruikt, klik je op Alle apparaten bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  4. Klik of tik op de naam van je iPad om de locatie en een menu met opties weer te geven.

    Image
    Image
  5. Als het programma je iPad niet kan vinden of ergens buiten je huis verschijnt, kun je de Verloren-modus activeren om het apparaat te beveiligen totdat je het kunt terugvorderen. Tik op Lost Mode om het in te schakelen.

    Je iPad wordt vergrendeld en toont een bericht met je telefoonnummer.

    Image
    Image
  6. Lost Mode vergrendelt zowel het apparaat met een toegangscode als Apple Pay uitschakelen, waardoor het (en uw geld) wordt beveiligd. Als u gevoeligere gegevens op het apparaat hebt opgeslagen en regelmatig een back-up van uw iPad maakt, is het wissen van de iPad wellicht de beste keuze. U kunt dit doen door op de knop Wis iPad te tikken in de Zoek mijn iPad-app of website.

Wat te doen als Zoek mijn iPad is uitgeschakeld

Als je je iPad bent kwijtgeraakt en de functie Zoek mijn iPad niet hebt ingeschakeld, kun je de Verloren-modus niet gebruiken. Misschien wilt u het wachtwoord voor uw Apple ID wijzigen om ongewenste aankopen te voorkomen, vooral als uw iPad niet is vergrendeld met een toegangscode.

Als je denkt dat iemand je iPad heeft gestolen, moet je aangifte doen bij de politie. Het zou handig zijn als u nu het serienummer van uw iPad heeft. Als u uw apparaat bij Apple hebt geregistreerd, kunt u hulp krijgen bij het vinden van uw serienummer op de ondersteuningspagina van Apple. Anders vindt u deze informatie op de doos van de iPad.

Aanbevolen: