Een Dell-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Een Dell-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Een Dell-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek naar "reset" in het startmenu en selecteer Deze pc resetten. Volg de aanwijzingen op het scherm om uw computer opnieuw in te stellen.
  • Je kunt ervoor kiezen om persoonlijke bestanden te behouden of ze te laten verwijderen tijdens een reset.
  • Een andere optie is om uw computer te herstellen naar een eerdere datum met Systeemherstel.

Dit artikel behandelt hoe u uw Windows 10 Dell-laptop kunt resetten. Tijdens dit proces kun je ervoor kiezen om persoonlijke bestanden te behouden of te verwijderen, en je hebt ook de mogelijkheid om je computer te resetten en te herstellen naar een specifieke datum als je vermoedt dat een recent probleem je problemen veroorzaakt.

Opmerking

Ongeacht of u persoonlijke bestanden bewaart of verwijdert, het is het beste om een back-up van uw belangrijke bestanden te maken voordat u probeert te resetten. Op deze manier verliest u niets als er iets misgaat.

Een Dell-laptop resetten

Microsoft bevat een handige reset-tool in Windows 10, dus het resetten van je laptop kost maar een paar klikken.

  1. Zoek in het startmenu naar "reset" en selecteer Reset this PC.
  2. Klik onder het kopje Deze pc opnieuw instellen bovenaan het venster op Aan de slag.

    Image
    Image
  3. Kies Keep my files of Remove everything en volg de aanwijzingen op het scherm om uw Dell-laptop opnieuw in te stellen.

    Image
    Image

Opmerking

Het resetten van een pc kan niet worden gedaan: je kunt het resetten niet ongedaan maken, dus zorg er naast het maken van een back-up van bestanden voor dat je alle kritieke instellingen onthoudt die je hebt gewijzigd of tweaks die je op je computer hebt aangebracht opnieuw te doen na de reset. Zorg er ook voor dat je een lijst hebt van de programma's die je hebt geïnstalleerd en hun productsleutels om de frustratie te verminderen dat je dat allemaal moet vinden.

Hoe u uw laptop kunt resetten met Systeemherstel

Als u geen harde reset wilt uitvoeren, kunt u een zachte reset uitvoeren, zoals Systeemherstel. Als u een beschikbaar herstelpunt heeft, kunt u de tijd op uw pc terugzetten naar een specifieke datum, en alle wijzigingen die na die datum op uw pc zijn aangebracht ongedaan maken.

  1. Zoek in het startmenu naar "systeemherstel" en selecteer Maak een herstelpunt.
  2. Klik op Systeemherstel bovenaan het kleine, nieuw geopende venster.

    Image
    Image
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm en herstel je pc naar een herstelpunt als je dat hebt. Windows zal standaard automatische herstelpunten maken, dus het is waarschijnlijk dat u er minstens één zult hebben.
  4. Nadat je een herstelpunt hebt geselecteerd, klik je op Scannen op getroffen programma's onderaan het venster om een idee te krijgen van wat er op je computer wordt gewijzigd.

    Image
    Image

Opmerking

Systeemherstel verandert systeembestanden, Windows-updates en programma's, niet uw persoonlijke bestanden. Dus als u bijvoorbeeld enkele foto's aan uw computer hebt toegevoegd na uw herstelpunt, zullen uw foto's niet verdwijnen.

Aanbevolen: