Een Asus-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Een Asus-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Een Asus-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Anonim

Wat te weten

  • Voer een Windows-zoekopdracht uit voor Reset deze pc en selecteer deze. Klik op Aan de slag en volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Er zijn twee zelfverklarende reset-opties: Keep my Files: en Remove everything:
  • Als je een Windows 10-laptop hebt die is geleverd met Windows 8.1, kun je Fabrieksinstellingen herstellen selecteren om Windows 8.1 opnieuw te installeren.

Dit artikel behandelt een fabrieksreset van een Asus-laptop met Windows 10. Gebruik onze handleiding voor het uitvoeren van een fabrieksreset van Windows 8 of een fabrieksreset van Windows 7 als je een ouder apparaat hebt.

Een Asus-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Het uitvoeren van een fabrieksreset van een Asus-laptop zal Windows opnieuw installeren en de instellingen terugzetten naar hun standaardstatus. Een fabrieksreset is vaak het laatste redmiddel bij het oplossen van een hardnekkig probleem met de computer. Het is ook essentieel als je een laptop wilt verkopen of cadeau wilt doen.

  1. Voer een Windows-zoekopdracht uit voor Reset deze pc en selecteer deze.

    Image
    Image
  2. Het Herstel menu wordt geopend. U ziet het gedeelte Deze pc opnieuw instellen bovenaan. Tik op de Aan de slag knop eronder.

    Image
    Image
  3. Je ziet maximaal drie opties. Elk van deze zal het apparaat resetten, maar de details zijn afhankelijk van de methode die u selecteert. Tik op de optie die je wilt doorgaan.

    • Keep my Files: Hiermee worden apps verwijderd en instellingen gereset, maar blijven persoonlijke bestanden behouden. Selecteer dit als u van plan bent de laptop te houden.
    • Verwijder alles: Hiermee worden alle bestanden, apps en instellingen verwijderd en wordt Windows opnieuw geïnstalleerd. Selecteer dit als u van plan bent de laptop te verkopen of cadeau te doen.
    • Herstel fabrieksinstellingen: Dit is alleen beschikbaar op een Asus-laptop met Windows 10 die werd geleverd met Windows 8.1 geïnstalleerd. Het verwijdert alle bestanden, reset alle instellingen en installeert Windows 8.1. Selecteer dit alleen als u liever Windows 8.1 geïnstalleerd heeft.
    Image
    Image
  4. Na een korte wachttijd biedt een nieuw menu twee extra opties. Tik op de optie die je wilt doorgaan.

    • Cloud download: hiermee wordt de nieuwste versie van Windows van Microsoft gedownload tijdens de reset. Het zal ook de nieuwste stuurprogramma's installeren. Selecteer dit als je internettoegang hebt tijdens de reset.
    • Lokale herinstallatie: Hiermee wordt opnieuw geïnstalleerd met de versie van Windows die momenteel op de laptop staat. Het lijkt misschien eenvoudiger, maar Windows Update zal u lastigvallen om updates te installeren nadat u klaar bent, dus u bespaart geen tijd. Selecteer dit als je geen internettoegang hebt tijdens het resetten.
    Image
    Image
  5. Het volgende menu toont de instellingen die Windows zal gebruiken voor het terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Deze zijn afhankelijk van de selecties die u heeft gemaakt, dus het is over het algemeen niet nodig om deze te wijzigen. Als u ze echter wilt aanpassen, tikt u op Instellingen wijzigen.

    Tik op Volgende om door te gaan.

    Image
    Image
  6. Je ziet een definitieve bevestiging van je instellingen en verschillende waarschuwingen over wat er met je bestanden zal gebeuren. Lees dit scherm aandachtig door en tik vervolgens op Reset om door te gaan.

    Dit is het point of no return! Uw Asus-laptop begint met de fabrieksreset zodra u op Reset tikt. Controleer nogmaals of er een back-up is gemaakt van belangrijke bestanden of instellingen op een ander apparaat.

    Image
    Image
  7. U kunt het apparaat onbeheerd achterlaten terwijl het wordt gereset. Het proces kan 15 minuten tot meer dan een uur duren, afhankelijk van de prestaties van uw Asus-laptop en de snelheid van uw internetverbinding.

Wanneer is een fabrieksreset van een Asus-laptop nodig?

Het uitvoeren van een fabrieksreset kan verschillende problemen oplossen, omdat Windows wordt teruggezet naar de standaardinstellingen en de software wordt verwijderd. Het kan stuurprogramma- of softwareconflicten wegvagen. Het is meestal een laatste redmiddel dat alleen wordt gebruikt als u de oorzaak van een probleem niet kunt identificeren.

U wilt ook de fabrieksinstellingen herstellen als iemand anders de laptop als primair apparaat gebruikt. De fabrieksreset verwijdert al uw gegevens, zodat de volgende gebruiker er geen toegang toe heeft, wat van vitaal belang is voor uw privacy en veiligheid.

U kunt ook een fabrieksreset uitvoeren om uw laptop op te frissen. Het biedt een schone lei, waardoor je het gevoel hebt dat je te veel apps en bestanden hebt gedownload en ze niet één voor één wilt doorzoeken.

Hoe u zich kunt voorbereiden op een fabrieksreset van een Asus-laptop

Het is essentieel om een back-up van uw bestanden en instellingen te maken voordat u de fabrieksinstellingen terugzet. Over het algemeen wilt u bestanden afzonderlijk back-uppen met behulp van cloudopslag of een externe schijf. Back-upoplossingen die een afbeelding van uw hele pc maken, verslaan het punt van een fabrieksreset omdat ze alles herstellen wat op uw laptop stond vóór de reset.

Plan om 15 minuten tot een uur zonder de computer te gaan terwijl het resetproces is voltooid. U kunt de reset annuleren terwijl Windows bestanden downloadt en voorbereidt voor installatie, maar u kunt de reset daarna niet meer annuleren.

Aanbevolen: