Een Toshiba-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Een Toshiba-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Een Toshiba-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Anonim

Wat te weten

  • Open het Startmenu, typ reset en klik op de Reset deze pc optie. Volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Kies tussen het bewaren van persoonlijke bestanden of het verwijderen ervan tijdens de reset.
  • Zelfs als u ervoor kiest om persoonlijke bestanden te bewaren, moet u ervoor zorgen dat u een back-up maakt van alle kritieke gegevens op uw computer voordat u deze opnieuw instelt.

Dit artikel behandelt hoe u uw Windows 10 Toshiba-laptop kunt resetten.

Een Toshiba-laptop resetten

Het resetten van je computer is niet onomkeerbaar en je kunt ervoor kiezen om persoonlijke bestanden op te slaan of ze volledig te overschrijven en te verwijderen. Hoewel resetten een eenvoudig en gemakkelijk proces is in Windows 10, moet het alleen als laatste redmiddel worden gedaan als alle andere pogingen om het probleem op te lossen, hebben gefaald.

Microsoft heeft in Windows 10 een eenvoudige en gemakkelijke manier ingebouwd om uw computer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen: Reset deze pc. Hoewel het gebruik van deze tool eenvoudig is, zijn er andere opties die u eerst moet bekijken als u een oude of trage computer probeert te versnellen.

Als je klaar bent om te resetten, zorg er dan voor dat je een back-up maakt van alles wat belangrijk is, zelfs als je ervoor kiest om je bestanden te bewaren en onthoud dat alle vooraf geïnstalleerde bloatware die bij Windows 10 wordt geleverd na een reset terugkomt. (Dit omvat zaken als de Candy Crush-app tot een willekeurig aantal niet-nuttige hulpprogramma's van Microsoft-pakketten met Windows 10.)

Ongeacht de fabrikant van uw Windows 10-laptop, elke machine met Windows 10, of het nu een desktop, laptop of tablet is, kan op deze manier worden gereset.

  1. Open het Start menu en zoek naar Reset. Selecteer het Reset deze pc zoekresultaat.
  2. Klik in het volgende venster onder de kop Deze pc opnieuw instellen bovenaan het venster op Aan de slag.

    Image
    Image
  3. Maak uw keuze tussen het bewaren van uw bestanden (Keep my files) of het wissen van al uw gegevens (Remove everything), en volg de aanwijzingen op het scherm om het resetten van uw Toshiba-laptop te voltooien.

    Image
    Image
  4. In de loop van je reset zal je computer opnieuw opstarten, en het hele proces kan enige tijd duren, afhankelijk van de optie die je hierboven hebt geselecteerd en de computer die je reset.

  5. Zodra je reset is voltooid, volg je de aanwijzingen op het scherm om je nieuwe installatie van Windows 10 in te stellen. Hierna sta je op je bureaublad met een volledig schone computer.

Tips voor resetten in Windows 10

Als je overweegt om je computer te resetten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Als je je computer opnieuw instelt om te proberen een probleem op te lossen, als er een kans is dat het hardware- of netwerkgerelateerd is, zal een reset waarschijnlijk niet veel veranderen.
  • Als je meerdere gebruikersaccounts op je computer hebt, zorg er dan voor dat je verbinding maakt met de andere computergebruikers en maak een back-up van al hun essentiële gegevens naast die van jou.
  • Een reset is niet zoals een systeemherstel en kan dus niet ongedaan worden gemaakt.

FAQ

    Hoe zet ik een Toshiba Satellite-laptop terug naar de fabrieksinstellingen?

    Als u een Toshiba Satellite-laptop hebt, kunt u deze het gemakkelijkst terugzetten naar de fabrieksinstellingen door de herstelpartitie te gebruiken. Houd de power-knop ten minste 10 seconden ingedrukt totdat de laptop wordt uitgeschakeld. Houd tegelijkertijd de power-knop en 0 (nul)-toets ingedrukt om de laptop op te starten. Laat de 0-toets los wanneer de laptop begint te piepen. Selecteer Yes om te kiezen voor System Recovery en selecteer vervolgens Recovery of Factory Default Software > Next Selecteer vervolgens Recover to Out-of-Box State > Next om het proces te starten.

    Hoe zet ik een Toshiba-laptop met Windows 7 terug op de fabrieksinstellingen?

    Als u Windows 7 op uw Toshiba-laptop gebruikt, zet u deze uit en verwijdert u alle aangesloten externe apparaten. Druk op de aan/uit-knop en houd vervolgens de 0 (nul)-toets ingedrukt totdat u een Herstelwaarschuwing zietbericht. Selecteer het besturingssysteem als daarom wordt gevraagd. Selecteer vervolgens het gewenste herstelproces, zoals Recovery of Factory Software, en volg de aanwijzingen.

    Hoe zet ik een Toshiba-laptop terug op de fabrieksinstellingen zonder wachtwoord?

    Als je geen toegang meer hebt tot je Toshiba-laptop en je het beheerderswachtwoord niet meer weet, kun je het apparaat nog steeds terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Wanneer je op het inlogscherm bent, druk je tegelijkertijd op de power-knop en Shift-toets. Selecteer vervolgens Problemen oplossen > Deze pc resetten

Aanbevolen: