Nieuw 911-systeem kan u sneller helpen

Inhoudsopgave:

Nieuw 911-systeem kan u sneller helpen
Nieuw 911-systeem kan u sneller helpen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • AT&T lanceert een nieuw noodoproepsysteem dat snellere hulp kan bieden.
  • Het systeem gebruikt de GPS-locatie van een apparaat om oproepen te routeren.
  • De grootste draadloze providers van het land zullen naar verwachting vanaf dit jaar verticale locatie leveren naast de lengte- en breedtegraad voor 911,
Image
Image

Hulpverleners kunnen binnenkort sneller bepalen waar je bent in geval van nood, dankzij een nieuw locatiegebaseerd routesysteem voor mobiele telefoons.

AT&T is de eerste luchtvaartmaatschappij in de VS die het systeem nationaal lanceert voor noodoproepen. Het is ontworpen om draadloze 911-oproepen naar de juiste 911-callcenters te verzenden op basis van de GPS-locatie van een apparaat.

"Dit betekent dat wanneer mensen 911 bellen vanaf hun draadloze apparaat, hulpdiensten de oproep sneller en nauwkeuriger kunnen lokaliseren en doorsturen naar het juiste 911-callcenter voor noodhulp", Joe Marx, assistent-vicepresident van AT&T voor federale regelgevende externe en wetgevende zaken vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Met locatiegebaseerde routering kan een draadloze oproep worden gelokaliseerd en gerouteerd binnen 50 meter van de apparaatlocatie."

Sneller reddingen

Traditioneel werden noodoproepen gerouteerd op basis van de locatie van zendmasten, die een straal van 10 mijl kunnen beslaan, zei Marx. Dit oudere systeem kan vertragingen veroorzaken bij de reactie op noodgevallen, vooral wanneer een oproep wordt gedaan binnen grensgebieden waar de staats-, provincie- of stadsgrenzen elkaar overlappen.

"De afstand die 911-oproepen kunnen lokaliseren en doorsturen is maximaal 176 voetbalvelden, en locatiegebaseerde routering brengt dat terug tot ongeveer een half voetbalveld", zei Marx."Voor de algemene consument zullen ze geen verschil merken wanneer locatiegebaseerde routering wordt ingezet. Wanneer er zich echter een noodgeval voordoet en ze 911 bellen, zal de technologie achter de schermen sneller en nauwkeuriger werken dan de vorige technologie."

Image
Image

Marx zei dat er dringend behoefte is aan betere 911-oproepdiensten voor mobiele telefoons. Tegenwoordig heeft 68% van de volwassenen geen vaste lijn in huis, volgens de CDC. Toen AT&T meer dan 50 jaar geleden met de FCC samenwerkte om de eerste 911-systemen op te zetten, domineerden vaste communicatietelefoons de markt. Volgens één onderzoek komt nu echter 80% van de 911-oproepen van een mobiel apparaat.

AT&T zegt dat de landelijke uitrol naar verwachting in juli zal zijn voltooid. Het bedrijf is niet de enige koerier die een locatiegebaseerd 911-systeem heeft gelanceerd. T-Mobile heeft bijvoorbeeld een soortgelijke aanpak op regionaal niveau uitgerold. T-Mobile zegt dat sommige gebieden met de nieuwe technologie tot 40 procent minder oproepdoorschakelingen hebben ervaren.

"Ons geavanceerde LTE- en landelijke 5G-netwerk positioneert ons beter dan welke andere operator dan ook om noodoproepen snel en nauwkeuriger te leveren aan Next Generation 911-systemen", zei Neville Ray, de president van technologie bij T-Mobile, in een persbericht. "En dat zal, simpel gezegd, mensen veiliger maken."

Dit mandaat helpt bellers in een noodgeval te lokaliseren door hun juiste hoogte of vloerniveau te bepalen.

De meeste providers routeren momenteel 911-oproepen op basis van de locatie van de zendmast. Maar Dan Hight, de vice-president van bedrijfsontwikkeling en partnerschappen van het navigatiebedrijf NextNav, vertelde Lifewire via e-mail dat de huidige methode "heel grof kan zijn", en oproepen worden vaak doorgestuurd naar het verkeerde Public Safety Access Point (PSAP). "Dit nieuwe systeem maakt routering mogelijk op basis van de x / y-locatie van de 911-oproep wanneer deze wordt geplaatst, in plaats van de locatie van de zendmast, en resulteert erin dat de beller mogelijk wordt doorgestuurd naar een dichterbij gelegen PSAP", voegde hij eraan toe.

In een persbericht zei Kurt Mills, de uitvoerend directeur van de 911-service in Snohomish County, WA, dat zijn bureau het nieuwe systeem heeft getest. "We delen een drukke grens met King County en zijn verheugd over de aanzienlijke daling van het aantal 911-transfers", zei Mills. "We weten dat 911-overdrachten de noodhulp vertragen, en de winnaar hier is onze gemeenschap."

De toekomst van noodhulp

Mobiele routeringssystemen kunnen binnenkort nog nauwkeuriger worden. De FCC verwacht dat de grootste draadloze providers van het land vanaf dit jaar naast de lengte- en breedtegraad ook verticale locatie zullen leveren voor 911, zei Hight, wiens bedrijf werkt aan technologie om het nieuwe systeem mogelijk te maken.

"Dit mandaat helpt bellers in een noodgeval te lokaliseren door hun juiste hoogte of vloerniveau te bepalen," zei Hight. "In sommige tests van de openbare veiligheid is aangetoond dat deze technologie de responstijden met meer dan 80% verbetert."

Een andere potentieel baanbrekende innovatie staat bekend als Real-Time Kinematic (RTK)-technologie. Het systeem verbetert de nauwkeurigheid van GPS door de aankomsttijd te meten van millimetergolfsignalen die van de handset komen.

"RTK-technologieën evolueren en RTK-netwerken breiden zich uit over het hele land, waardoor nog meer mogelijkheden ontstaan naarmate mensen manieren zoeken om deze technologieën te gebruiken, terwijl ze de batterij in apparaten zo min mogelijk belasten", zei Marx.

Aanbevolen: