Hoe AI sneller computerchips kan bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe AI sneller computerchips kan bouwen
Hoe AI sneller computerchips kan bouwen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe methode voor het ontwerpen van chips met behulp van AI kan duizenden uren menselijke inspanning besparen.
  • Google heeft onlangs aangekondigd dat het een manier heeft ontwikkeld om chips met AI te ontwerpen die in een commerciële toepassing zullen worden gebruikt.
  • Sommige waarnemers zeggen dat het AI-ontwerpproces zal leiden tot betere chips tegen lagere prijzen voor gebruikers.
Image
Image

Onderzoekers gebruiken kunstmatige intelligentie om sneller computerchips te bouwen. Insiders uit de branche zeggen dat de inspanning waarschijnlijk zal leiden tot betere chips tegen lagere prijzen voor gebruikers.

Google heeft onlangs aangekondigd dat het AI gebruikt om zijn volgende generatie machine learning-chips te ontwerpen. Na jaren van onderzoek werpen de AI-inspanningen van het bedrijf hun vruchten af en zullen ze worden gebruikt in een aankomende chip die bedoeld is voor AI-berekening, volgens een paper gepubliceerd in het tijdschrift Nature.

"Het mooie van autonoom chipontwerp is dat het de toetredingsdrempel voor bedrijven om toegang te krijgen tot de kracht van AI-chips aanzienlijk vermindert, omdat er minder ontwerpers nodig zijn om een hoogwaardig en voor de toepassing geoptimaliseerd ontwerp te produceren", Stelios Diamantidis, een senior directeur van Synopsys Artificial Intelligence Solutions, dat AI-software voor chipontwerp produceert, zei in een e-mailinterview.

"Uiteindelijk zal het resulteren in meer gemak, veiligheid, automatisering en naadloze communicatie in zowat elk aspect van ons leven tegen lagere kosten en in een grotere verscheidenheid aan toepassingen."

Computers Computers bouwen

Google gebruikt AI om betere versies van AI te bouwen door het ontwerp van een chip te plannen. De software vindt de beste plek om componenten zoals CPU's en geheugen te plaatsen, wat een uitdaging is om op zulke kleine schaal te doen.

"Onze methode is gebruikt in de productie om de volgende generatie Google TPU te ontwerpen", schreven de auteurs van het artikel, geleid door Azalia Mirhoseini en Anna Goldie, de co-heads of machine learning for systems van Google.

Uiteindelijk zal het resulteren in meer gemak, veiligheid, automatisering en naadloze communicatie in zowat elk aspect van ons leven.

Google-onderzoekers beweerden dat AI-ontwerp "grote implicaties" zou kunnen hebben voor de chipindustrie. Volgens de wetenschappers kan de nieuwe Google-methode in minder dan zes uur produceerbare chipplannen genereren die vergelijkbaar of superieur zijn aan die gemaakt door experts in alle essentiële details, inclusief prestaties, energieverbruik en chipgebied. De methode zou duizenden uren menselijk werk kunnen besparen voor elke generatie microchips.

Facebook's hoofd AI-wetenschapper, Yann LeCun, prees de krant als "zeer mooi werk" op Twitter en zei: "dit is precies het soort setting waarin RL schittert."

Als een schaakspel

Het ontwerpen van een chip kan mensen weken van experimenteren kosten, zei Diamantidis. Hij vergeleek het proces met een schaakspel, een gebied waar AI mensen al heeft verslagen.

"Om u een idee te geven van de complexiteit van een typisch modern IC-ontwerp (geïntegreerd circuit), kunt u de volgende vergelijking bekijken", voegde hij eraan toe. "In het schaakspel zijn er ongeveer 10 tot het 123e [macht] aantal toestanden of mogelijke oplossingen; in het plaatsingsproces van het ontwerpen van een huidige dagchip is het 10 tot de 90.000ste."

Het mooie van autonoom chipontwerp is dat het de toetredingsdrempel voor bedrijven om toegang te krijgen tot de kracht van AI-chips aanzienlijk vermindert.

Diamantidis voorspelt dat AI-ontwerpen de chipprestaties en energie-efficiëntie naar meer dan 1.000 keer het huidige niveau kunnen brengen.

"Het doorzoeken van deze enorme ruimte is een zeer arbeidsintensieve inspanning, die doorgaans vele weken van experimenteren vereist en vaak wordt geleid door ervaringen uit het verleden en tribale kennis," voegde hij eraan toe. "Chipontwerp met AI-functionaliteit introduceert een nieuw, generatief optimalisatieparadigma dat gebruikmaakt van wapeningsleertechnologie (RL) om autonoom te zoeken naar ontwerpruimten voor optimale oplossingen."

AI-ontwerp van chips groeit snel, zei Diamantidis. Synopsys is een toonaangevende leverancier van AI-enabled chipontwerptools, en zijn klanten zijn elk groot halfgeleider- en elektronicabedrijf ter wereld, beweerde hij. Deze bedrijven leveren chips aan of ontwikkelen mobiele apparaten, krachtige computersystemen en datacenters, telecommunicatieapparatuur en autotoepassingen.

Image
Image

"We kunnen geen specifieke klanten noemen, maar pas in de afgelopen paar maanden hebben gebruikers van onze AI-tools wereldrecords op het gebied van ontwerpproductiviteit kunnen vestigen en vervolgens onmiddellijk kunnen verslaan. enkele ingenieur in weken wat vroeger hele teams van experts maanden kostte, "zei Diamantidis.

Uiteindelijk zullen gebruikers degenen zijn die profiteren van betere chipontwerpen, zei Diamantidis. Hij voegde eraan toe dat "dit alles wordt aangedreven door onze wens om meer gegevens te verwerken, meer functies in de producten die we gebruiken te automatiseren en meer intelligentie te integreren in bijna alles wat ons leven raakt."

Aanbevolen: