Hoe Chrome-extensies en plug-ins uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Chrome-extensies en plug-ins uit te schakelen
Hoe Chrome-extensies en plug-ins uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Om te verwijderen of uit te schakelen, ga naar menu (3 verticale stippen) > Meer tools > Extensions> schuifknop naast extensie of selecteer Verwijderen.
  • Ga naar Chrome om uit te schakelen menu > Instellingen > Privacy en beveiliging > Site-instellingen > selecteer toggle naast plug-in.
  • Een snelle manier om naar de Chrome-instellingen te gaan, is door het volgende in de adresbalk in te voeren: chrome://settings.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u plug-ins en extensies van Chrome kunt uitschakelen of verwijderen. Instructies zijn van toepassing op alle versies van de Chrome-browser.

Image
Image

Chrome-extensies verwijderen of uitschakelen

Er zijn twee manieren om Chrome-extensies te verwijderen of uit te schakelen. De ene is via het Chrome-menu en de andere is door een specifieke URL in de Chrome-navigatiebalk in te voeren.

  1. Voer chrome://extensions in de navigatiebalk in Chrome in of gebruik de menu-knop (de drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek van Chrome om toegang te krijgen tot de More tools > Extensions optie.

    Image
    Image
  2. Naast de extensie die u wilt beheren, schuif de schakelaar naar links om deze uit te schakelen of klik op Verwijderen om deze te verwijderen en klik nogmaals om te bevestigen. Om een extensie opnieuw in te schakelen, schuif de schakelaar naar rechts.

    Image
    Image

Als u een Chrome-extensie verwijdert die u niet heeft geïnstalleerd en vermoedt dat deze door een kwaadaardig programma is geïnstalleerd, schakelt u het selectievakje Misbruik melden in voordat u de verwijdering bevestigt om Chrome op de hoogte te stellen dat de extensie mogelijk niet betrouwbaar is.

Extensies opnieuw inschakelen in Chrome is net zo eenvoudig als teruggaan naar het scherm Extensies en het vakje naast Enable. aanvinken

Een Chrome-plug-in uitschakelen

Chrome-plug-ins worden beheerd via het venster Instellingen voor Chrome-inhoud.

  1. Ga naar chrome://settings/content of open Chrome menu en selecteer Settings.

    Image
    Image
  2. Click Privacy en beveiliging > Site-instellingen.

    Image
    Image
  3. Scroll naar de plug-in die je wilt bedienen en klik erop.

    Image
    Image
  4. Klik op de tuimelschakelaar om de plug-in in of uit te schakelen. Mogelijk ziet u ook de secties Block en Allow waar u specifieke websites kunt invoeren waarop u de plug-in kunt uitschakelen (of inschakelen).

    Image
    Image

    Je kunt ook meldingen ontvangen wanneer een site een plug-in wil gebruiken. Klik in het scherm Site-instellingen op Unsandboxed plug-in access en schakel in Vragen wanneer een site een plug-in wil gebruiken om toegang te krijgen tot uw computer.

Aanbevolen: